Dedikerad Server » Start

Hyra egen dedikerad server

Dedikerad server från Dell

Att ha en egen dedikerad server till sitt förfogande öppnar upp helt andra portar än vad ett vanligt webbhotell kan erbjuda i sina paket. Med en egen server kan du konfigurera den precis efter dina önskemål och du har dessutom mycket mer resurser än vad du kan få ut ur en delad server på ett webbhotell.

VPS som man kan säga är ett mellanting mellan ett webbhotellskonto och dedikerad server kan vara ett alternativ om priset för en egen server anses vara för dyrt. Med VPS delar ett fåtal kunder på samma server men varje kund kör en egen virtuell server på maskinen. Detta gör att du får samma möjlighet att konfigurera systemet efter dina behov men samtidigt får du dela serverkapacitet med andra.

I Sverige finns det många datacenter och återförsäljare av dedikerad server. Du kan välja att köpa din egen server och placera den i ett datacenter, s.k. Colocation. Du betalar då för plats, el och nätåtkomst. Du kan också välja att hyra en server av distributören, vilket är det absolut vanligaste. Detta gör att du inte ansvarar för hårdvaran i servern och om något fel uppstår så ligger ansvaret på dem att ersätta defekta delar. Var dock noga med att ta reda på vilken service du är i behov av och hur snabbt du behöver ha problem åtgärdade. Det kan variera stort från leverantör och mellan olika servicepaket.

Om du inte besitter kompetensen att administrera din server själv så kommer du behöva hyra in någon som tar hand om detta också. Detta är ytterligare en kostnad du bör räkna med i så fall. Vi rekommenderar att du använder en avancerad kontrollpanel och hittar någon som kan administrera servern med hjälp av det. WHM/cPanel och Plesk är två vanliga alternativ.

Leverantörer av dedikerade servrar

Nedanför listar vi företag som tillhandhåller dedikerade servrar för uthyrning. Alla priser som listas är för den billigaste servern företaget erbjuder.
FS Data har flexibla upplägg för dig som önskar hyra en egen server. Du kan välja att betala ett lite högre månadspris för att få 1 mån löpande avtal eller mindre och binda upp dig.
Trafik: 1000GB/mån Startavgift: 795kr/mån
695kr/mån
Oderland är stor aktör med egen datahall och erbjuder både dedikerade serverar som du hyr och betalar av under 24 månader, men även s.k. managed servers som du kan hyra. Bästa valet!
Trafik: 1000GB/mån Startavgift: 995kr/mån
1500kr/mån
Wopsa erbjuder 3 olika serverkonfigurationer för dig som vill köra en egen dedikerad server. Det finns även möjlighet att köra VPS för dig som har lite mindre behov.
Trafik: 324GB/mån Startavgift: 400kr/mån
1260kr/mån
Crystone - Sweden