Webbhotell » Drupal

Webbhotell för Drupal – Detta krävs av webbhotellet!

Drupal Logo

Drupal är ett populärt CMS som används flitigt av en mängd webbplatser på Internet. Det har funnits längre än motsvarande alternativ som Joomla och WordPress. Det har också genom åren byggt upp en stor skara anhängare som hela tiden hjälper till att förbättra Drupal.

Om du vill använda Drupal som CMS på din webbplats behöver du ett webbhotell som klarar av att köra det och som uppfyller systemkraven. Drupal är dock väldigt snabbt och i sitt mest minimala utförande kräver det inte speciellt mycket av webbhotellet.

Den senaste versionen av Drupal är version 8.x och den kräver PHP 5.3.10 eller senare. Installationen kräver också minst 32MB minne för PHP, men det rekommenderas mer än så. Det kan vara klokt att försöka få ett webbhotellspaket med minst 128MB memory_limit i PHP och det kan behövas mer än så om du tänkt lägga till många moduler, och då speciellt om de är inriktade på media (bilder och video).

Som databas behöver webbhotellet köra minst MySQL 5.0.15 eller PostgreSQL 8.3. PHP ska också ha PDO (PHP Data Objects) aktiverat för att kommunicera med databasen. Du kan även använda dig av databaser som MSSQL och Oracle men då måste du lägga till extra moduler för detta.

Kort och gott behöver webbhotellet hålla sig uppdaterat med PHP, ha PDO aktiverat och erbjuda hyggligt med minne för PHP. Du kan fördjupa dig i systemkraven själv om du vill men de flesta webbhotellen uppfyller övriga krav.

Diskutrymmet kommer inte vara något problem för en installation. De flesta webbhotell erbjuder mer än de 60MB som ställs som krav. Du kommer dock behöva mycket mer utrymme än så och ju mer data/bilder/moduler du lägger in på din webbplats, ju mer diskutrymme kommer du behöva på webbhotellet.

Svenska webbhotell med stöd för Drupal

Dessa webbhotell uppfyller kraven för Drupal och rekommenderas av oss.
Miss Hosting är ett webbhotell som kör Linux-servrar med kontrollpaneln cPanel. Här finns goda möjligheter att köra Drupal med fullt stöd. Bästa valet!
Utrymme: 100GB Trafik: Obeg. Domäner: 1
10kr/mån*
Oderland är ett webbhotell som riktar sig till de som önskar en driftsäker miljö. Drupal kommer fungera fint även på Oderlands billigaste paket för privatpersoner. Säkert val!
Utrymme: 10GB Trafik: 250GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Wopsa erbjuder tre webbhotellspaket med kontrollpanelen cPanel som fungerar bra för Drupal. Bra val!
Utrymme: 2GB Trafik: 10GB Domäner: 5
50kr/mån
Med snabba servrar och en minnesgräns på 256MB i PHP är Webbdo ett bra alternativ. Säkerställ dock att deras PHP-version är tillräcklig.
Utrymme: 1500MB Trafik: 40GB Domäner: 10
11kr/mån*
Meebox låter dig välja mellan vanliga och profesionella webbhotellkonton som varierar mellan 256-512 MB minne för PHP. Tillräckligt för att Drupal ska rulla bra.
Utrymme: 10GB Trafik: 25GB Domäner: 2
12kr/mån*
Binero är ett annat webbhotell som också klarar av att köra Drupal. Privatkontot har dock bara 64MB Minne för PHP vilket är i minsta laget.
Utrymme: 100GB Trafik: 2 000GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
FS Data är ett webbhotell i framkant och är snabba på att erbjuda nya versioner av PHP till de kunder som önskar. Drupal kommer fungera hur bra helst hos FS Data.
Utrymme: 20GB Trafik: 300GB Domäner: Obeg.
186kr/mån
* Priset gäller för första året.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento