Egensajt

EgensajtEgensajt är ett webbhotell som erbjuder dig möjligheten att konfigurera ett webbhotellskonto helt efter dina egna behov. På så sätt kan du välja hur mycket utrymme, trafik, serverkapacitet och funktioner som du behöver och betalar inte mer än för det du behöver använda.

Förutom ett konto avsett för endast E-post så erbjuder de två förkonfigurerade webbhotellskonton där det ena är avsett för privatpersoner och det andra för företag. Du kan även välja att anpassa resurserna själv och får då ett pris helt baserat på vad du vill ha.

Besök Egensajt

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecension

Egensajt webbhotellkonton och specifikationer.

Namn Standard Extra Anpassade
Diskutrymme 2 GB 5 GB 1-60 GB
Trafik/mån 1 GB 2 GB 1-5 000 GB
Antal Domäner Obegränsat Obegränsat Obegränsat
MySQL-databaser Obegränsat Obegränsat Obegränsat
E-postadresser Obegränsat Obegränsat Obegränsat
SSL Ja, tillägg Ja, tillägg Ja, tillägg
PHP Ja Ja Ja
ASP.NET Nej Nej Nej
JSP Nej Nej Nej
Ruby on Rails Nej Nej Nej
PHP Minne 128 MB 256 MB 128 – 1 024 MB
Cron jobs Ja Ja Ja
Pris/år ~36 kr/mån (435 kr) ~74 kr/mån (885 kr) Anpassat

 

Något som gör att Egensajt sticker ut ur mängden är stöd för Memcached och Redis. Detta är något du kan kontrollera själv när du anpassar ditt webbhotellet för att få definierat hur mycket minne du vill ha tillgängligt i dessa tjänster. Detta är normalt sätt inga vanliga användare behöver men i specialbyggda applikationer och andra speciella tillfällen kan det vara väldigt uppskattat.

Egensajt erbjuder en del andra tjänster som t.ex. snapback av domännamn vilket kan vara användbart om du vill komma åt ett domännamn som ska släppas för publik registrering igen. De erbjuder även s.k. SEO-hosting där du kan sprida ut dina hemsidor på flera IP-nummer för bästa effekt.

 

Egensajt är ett webbhotell som erbjuder en bra och stabil driftmiljö där man får full kontroll på att själv anpassa sitt webbhotellskonto efter ens egna behov. Har man en liten hemsida eller en nystartad blogg bli månadskostnaden ganska låg och det är sedan enkelt att utöka allt eftersom.

Nackdelen som vi ser det är att allt framstår som ganska dyrt jämfört med konkurrenterna så fort man börjar dra upp diskutrymmet, trafiken i kombination med lite minne och ett par processer för PHP.

Även om Egensajt fortfarande är ett bra webbhotell så känns det dock snäppet dyrare än många konkurrenter här och det finns mer att önska av balansen i priset. Vi tycker därför att det är lite för dyrt alternativ till privatpersoner medan det är ett bra alternativ till företag.

Vi har inte skrivit någon omfattande recension av Egensajt än.