Webbhotell » FS Data

FS Data Webbhotell

FS Data Logo FS Data har varit med i leken länge, rättare sagt sedan 1997. Även om aktiebolaget som ligger bakom FS Data registrerades först 2001 så har verksamheten och webbhotellet bedrivits i andra former innan dess.

Bolaget säger sig själva äga all den "teknisk infrastruktur" som driver webbhotellet. Fördelen med detta är att webbhotellet har full tillgång till säkerheten i datacentret och kan leverera en trygg drift-miljö för servrar efter deras egna önskemål. Nackdelen och baksidan till detta skulle vara om webbhotellets resurser är för små så är det svårt att garantera en bra tillgänglighet med redundans för nätleverantörer och ström. Detta ska dock inte vara ett problem för FS Data med sin mångåriga erfarenhet.

Genom åren har FS Data fått flera utmärkelser för sitt webbhotell och likt de flesta stora webbhotellen har de också varit i blåsväder när det blivit tillfälligt problem i driften. Vi ser dock FS Data som ett mycket seriöst webbhotell.

Hos FS Data kan du också registrera domännamn, precis som hos de flesta webbhotellen på den svenska marknaden.

Utöver vanligt webbhotell och domänregistrering erbjuder FS Data VPS, Dedikerad Server, Colocation och en egen serverhall för Colocation-kunder som behöver ha fysisk tillgång till sin server.

Prismässigt är FS Data helt i linje med andra konkurrenter. Även om det finns andra bra webbhotell till ett lägre pris så ligger de definitivt inom ett rimligt prisspann för sina tjänster och en leverantör du absolut bör se som ett tänkbart alternativ.

Webbhotellen ligger från 186kr/mån och du kan få en dedikerad server från 795kr/mån (exkl. moms) med endast 1 månads uppsägningstid. Även deras VPS är billig och kostar från 199kr/mån.

Så sammanfattar vi FS Data

FS Data är knappast billigast med sitt pris på webbhotell, men de är heller inte dyra. Om tillgängligheten, stabilitet och snabba responstider är viktiga för dig så är det värt att väja ett webbhotell med lite högre månadskostnad. FS Data är ett sådant webbhotell!

Vi skulle inte tveka en sekund på att använda oss av FS Data till en viktig hemsida och priset på 186kr/mån är inte dyrt för en webbplats som har en viktig roll.

Recension & test av webbhotellet

Vi planerar att under 2013 testa webbhotellet och skriva en recension om FS Data.

Fakta om FS Data
Grundades: 2001
Säte: Helsingborg
Org.nr: 556619-0095
Datacenter: Helsingborg
Hemsida: Gå till hemsidan
Vad erbjuder FS Data?

  • Domänhanterare
  • Webbhotell - med RoR & JSP
  • Dedikerad Server
  • Colocation
  • VPS

Webbhotell med RoR FS Data har stöd för Ruby on Rails och är ett av få webbhotell där du kan använda ramverket. Läs mer
PHP Webbhotell FS Data har givetvis stöd för PHP liksom många andra webbhotell i Sverige. Läs mer
Stöd för JavaServlets FS Data är ett av få webbhotell som har stöd för det kraftfulla programspråket Java. Läs mer