Inleed Webbhotell

InleedInleed är ett svenskt webbhotell med serverhallar i Falun och Tällberg. De erbjuder tre olika webbhotellspaket att välja mellan men erbjuder även VPS, dedikerad server och colocation. På så sätt är Inleed ett fullfjädrat webbhotell som kan låta dig som kund växa utan att lämna serverhallarna.

Inleed tillhandahåller väldigt prisvärda tjänster inom webbhotell och hosting. Deras webbhotellskonton ger väldigt mycket för pengarna med även VPS, dedikerad server och andra tjänster är väldigt konkurrenskraftiga i sitt pris.

Inleed använder DirectAdmin som kontrollpanel vilket är en utbredd och populärt alternativ. Det används inte i samma utsträckning som cPanel men är billigare det speglar även av sig i priset till dig som kund.

Besök Inleed

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecension

Här är en kort sammanställning av de paket Inleed Webbhotell tillhandahåller.

Namn Standard Special Återförsäljare
Diskutrymme 2 GB SSD 10 GB SSD 50 GB SSD
Trafik/mån 50 GB 250 GB 2000 GB
Antal Domäner Obegränsat Obegränsat Obegränsat
MySQL-databaser Obegränsat Obegränsat Obegränsat
E-postadresser Obegränsat Obegränsat Obegränsat
SSL Ja Ja Ja
PHP Ja, välj 4.4 – 7.1 Ja, välj 4.4 – 7.1 Ja, välj 4.4 – 7.1
ASP.NET Nej Nej Nej
JSP Nej Nej Nej
Ruby on Rails Nej Nej Nej
PHP Minne 512 MB 512 MB 512 MB
Cron jobs Ja Ja Ja
Pris/år 19 kr/mån (228 kr) 29 kr/mån (348 kr) 99 kr/mån (1 188 kr)

Inleeds tre olika webbhotellspaket ger dig möjligheten att välja det som passar dig bäst. Utrymmet på det minsta paketet är 2 GB vilket räcker långt för de flesta privatpersoner som t.ex. vill börja blogga. Även företagskunder som vill ha en enkel hemsida kommer absolut inte att behöva mer än så.

En stor fördel med Inleed är deras givmilda specifikationer och att de kör en väl beprövad kontrollpanel (DirectAdmin). Du får tillgång till allting som du kan tänkas behöva för att ha en hemsida so bygger på PHP och MySQL, vilket t.ex. WordPress och många andra CMS använder sig av.

Som säkerhet tillhandahåller även Inleed Let’s Encrypt vilket gör att du kan köra SSL (säker anslutning) till din hemsida.

Vi har använt oss av Inleeds webbhotell ett tag och vi finner det enkelt att använda och allting känns väldigt fort. Vi har valt att köra på mellanpaketet ”Special” eftersom det inte är så mycket dyrare än det billigaste samtidigt som det ger mer utrymme, fler kärnor, mer RAM-minne att använda o.s.v.

Vi har provat att köra WordPress med en stor mängd bilder och allting laddas blixtsnabbt på mellankontot. När det kommer till hastighet och tillgänglighet har vi helt enkelt inte hittat något att kritisera. Däremot stötte vi på problem när vi försökte ladda upp bilder vars filnamn innehöll svenska tecken. En god praxis är att inte använda det men ett modernt webbhotell borde kunna hantera detta.

Vi har inte testat Inleeds support något nämnvärt så kan inte sammanfatta den mer än att återge och kommentera det som specificeras. Att för så här billiga webbhotellpaket ha tillgång till Telefonsupport, E-postsupport och Livechatt är inte vanligt och ska ses som ett stort plus.

För den som letar efter ett billigt webbhotellkonto men som presterar bättre än vad man betalar för så är Inleed kanske det bästa alternativet du hittar i Sverige.

Vi har använt oss av Inleed webbhotell ett tag men vi har inte hunnit göra en omfattande recension och djupdykning i webbhotellet. Läs vår sammanfattning här på sidan för att få en uppfattning om vårt intryck av webbhotellet och vad vi anser efter de tester vi hunnit göra.