Webbhotell » Joomla

Bra webbhotell för Joomla

Joomla CMS Logo

Joomla är ett populärt CMS (Content Management System) som tillåter dig att bygga hemsidor och avancerade webbapplikationer. Joomla är känt för att vara lätt att använda och bygga vidare på, och det finns mängder med tillbehör färdiga att ladda ner och använda.

WordPress är också ett populärt CMS men används främst för bloggar. Även om det går att använda WordPress till mycket mer än så är det ingen tvekan om att den främsta inriktningen har varit det. Joomla är mer inriktat på vanliga hemsidor men det finns givetvis även möjlighet att genom Joomla köra en blogg på din hemsida om så önskas.

För att kunna använda Joomla behöver du ett webbhotell som uppfyller systemkraven för systemet. Vi skulle främst rekommendera att du kör Linux, Apache, MySQL och PHP. Men det finns även möjlighet att köra Joomla på Microsofts IIS 7 eller senare.

För att du ska kunna köra Joomla krävs det PHP och MySQL. Kravet på vilka versioner av dessa två du behöver skiljer sig beroende på vilken version av Joomla du önskar köra. Du kan hitta systemkraven för Joomla här.

De flesta webbhotell som kör Linux kommer har rätt version av både Apache, MySQL och PHP. Vill du köra Joomla på Windows Server får du se till så webbhotellet uppfyller kraven i länken ovan.

Lista på bra webbhotell för Joomla

Nedanför hittar du en lista på webbhotell som passar bra med Joomla CMS.
Miss Hosting erbjuder gott om utrymme, trafik och 256 MB minne för PHP vilket gör att Joomla flyter bra. Miss Hosting anses också vara ett väldigt prisvärt webbhotell. Bra val!
Utrymme: 100GB Trafik: Obeg. Domäner: 1
10kr/mån*
Oderland Webbhotell kör kontrollpanelen cPanel och du kan få konto med upp till 512MB memory_limit. Något som fungerar bra med Joomla. Säkert val!
Utrymme: 10GB Trafik: 250GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Webbdos webbhotell lämpar sig väl för Joomla med sina 256MB för PHP och kraftfulla servrar i USA.
Utrymme: 1500MB Trafik: 40GB Domäner: 10
11kr/mån*
Binero är ett annat bra val om du önskar köra Joomla. Deras lastbalanserade system gör att att din Joomla-hemsida körs snabbt och stabilt. Bra val!
Utrymme: 100GB Trafik: 2 000GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Wopsa kör Linux och kontrollpanelen cPanel vilket lämpar sig väl för Joomla och många plugins.
Utrymme: 2GB Trafik: 10GB Domäner: 5
50kr/mån
Meebox har stöd för upp till 512 MB minne i PHP. Även de billigaste webbhotellpaketen har 256 MB minne vilket bör räcka i många fall. Prisvärt val för Joomla!
Utrymme: 10GB Trafik: 25GB Domäner: 2
12kr/mån*
One.com har enligt specifikationer stöd för Joomla och är det billigaste webbhotellet. Fungerar bra för dig som vill testköra Joomla eller för en liten hemsida.
Utrymme: 5GB Trafik: Fri Trafik Domäner: 1
15kr/mån
Ska du lägga upp en företagshemsida baserad på Joomla som CMS? I så fall kan Loopia vara ett riktigt bra val. Deras webbhotell har fullt stöd för mjukvaran och rekommenderas åt företag.
Utrymme: 5GB Trafik: 50GB Domäner: Obeg.
84kr/mån
FS Data har med sin säkra driftmiljö ett ypperligt webbhotellspaket för dig som företagskund med krav på hög tillgänglighet och stabilitet. Fungerar givetvis också bra med Joomla.
Utrymme: 20GB Trafik: 300GB Domäner: Obeg.
186kr/mån
* Priset gäller för första året.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento