Webbhotell » Linux

Webbhotell med Linux

Linux logo

Webbhotell med Linux som plattform är utan tvekan det absolut vanligaste. Att hitta ett webbhotell som inte erbjuder den plattformen alls är svårt och det gör samtidigt urvalet av webbhotell väldigt stort när det kommer till Linux – på gott och ont. Linux framgång som operativsystem på webbservrar har många anledningar, men att Linux är gratis och har öppen källkod är förmodligen de som haft mest betydelse.

Linux finns i flera olika distributioner så som Red Hat, Ubuntu, CentOs, Fedora m.fl. men för en vanlig webbhotellskund är det ovanligt att detta skulle ha någon betydelse över huvud taget.

Många webbservrar har valt att använda sig av paketet LAMP, en akronym för Linux, Apache, MySQL och PPP (PHP, Python, Perl). Alla dessa mjukvaror är gratis och i kombination bildar de en kraftfull webbserver med bra verktyg och tekniker.

Även om ovanstående mjukvaror är väldigt vanliga på Linux så förekommer det webbhotell som antingen ersatt något av dem eller lagt till ytterligare mjukvara för att utöka stödet av tekniker. Här nedanför är några exempel på detta.

De bästa webbhotellen med Linux

Nästan alla webbhotell har paket med Linux som plattform. Nedan följer webbhotellen som vi rekommenderar.
Miss Hosting kör endast Linux och använder sig av den populära kontrollpanelen cPanel. De har totalt tre olika paket att välja mellan. Billigt och bra val!
Utrymme: 100GB Trafik: Obeg. Domäner: 1
10kr/mån*
Oderland kör Linux med cPanel på sina servrar. Ett mycket stabilt webbhotell som används av många privatpersoner som företag.
Utrymme: 10GB Trafik: 250GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Webbhotellet Webbdo kör Linux i grunden på sina servrar. Det kombineras med den kraftfulla kontrollpanelen cPanel. Rekommenderas!
Utrymme: 1500MB Trafik: 40GB Domäner: 10
11kr/mån*
Wopsa erbjuder tre olika webbhotellpaket för Linux-miljö och alla kör kontrollpanelen cPanel.
Utrymme: 2GB Trafik: 10GB Domäner: 5
50kr/mån
Meebox är ett billigt webbhotell som kör Linux och kontrollpanelen cPanel. Här får du stöd för PHP, MySQL och allt det du kan tänaks behöva.
Utrymme: 10GB Trafik: 25GB Domäner: 2
12kr/mån*
One.com är det billigaste webbhotellet du kan hitta och kör Linux som plattform. Från 15kr/mån får du tillgång till Linux, PHP och MySQL. Billigaste valet!
Utrymme: 5GB Trafik: Fri Trafik Domäner: 1
15kr/mån
Hos Binero kan du koppla hur många domäner du själv vill till Linux och du har bra med utrymme och trafik på webbhotellet.
Utrymme: 100GB Trafik: 2 000GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Loopia är ett mycket stabilt och bra webbhotell. De erbjuder givetvis paket med plattformen Linux och är ett bra val för företagshemsidor.
Utrymme: 5GB Trafik: 50GB Domäner: Obeg.
84kr/mån
FS Data är ett annat bra val om du önskar webbhotell med Linux. De är lite dyrare än alternativen ovan men rekommenderas starkt till företag.
Utrymme: 20GB Trafik: 300GB Domäner: Obeg.
186kr/mån
* Priset gäller för första året.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento