Webbhotell » Magento eCommerce

Webbhotell för Magento

Magento eCommerce

Magento är ett företag som tillhandahåller en mycket populär plattform för e-handel (eCommerce) med samma namn. Företaget Magento ägs i sin tur av eBay Inc och fler än 150 000 företag har valt Magento som deras e-handelsplattform.

Det finns två versioner av plattformen där den ena (Enterprise Edition) har en ganska hög licensavgift och riktar sig till stora och redan etablerade företag. Den andra versionen (Community Edition) är gratis och baserad på öppen källkod. Eftersom denna version är gratis så har den fått en stor skara anhängare som hjälper till och förbättrar plattformen för e-handel. Dels genom att förbättra grundutförandet men även genom att ta fram olika moduler.

Magento är väl anpassat för den svenska marknaden och där finns betalmoduler som gör det möjligt för din e-butik att ta betalt med t.ex. Klarna (Faktura), Kreditkort, PayPal, Direktbetalningar och Payson.

Ska du öppna e-butik så rekommenderas ett snabbt och bra webbhotell. För en e-butik är varje besökare en potentiell kund och om det blir omständigt för den potentiella kunden så vänder den gärna och provar sin lycka någon annan stans. Webbhotellet måste alltså vara snabbt nog för att ge så korta laddtider som möjligt för besökaren.

Om du ska köra Magento för e-handel så måste ditt webbhotell köra Linux som operativsystem, PHP och MySQL. Detta är en vanlig kombination på webbhotell men Magento rekommenderar minst 256MB RAM för PHP och det är desto ovanligare på webbhotellen. Klicka här för att se systemkraven i detalj.

Bra webbhotell för Magento

Nedanför listas webbhotell som har Linux, PHP, MySQL och minst 256MB RAM för PHP. Webbhotell som lämpar sig väl för Magento, men förmodligen även för e-butiker men annan mjukvara.
Miss Hosting har totalt tre webbhotellpaket där alla har 256MB minne för PHP, något som rekommenderas till Magento.. Bra & prisvärt val!
Utrymme: 100GB Trafik: Obeg. Domäner: 1
10kr/mån*
Webbdo uppfyller kraven för Magento men har sina servrar i USA. Webbhotellet lämpar sig bäst för e-butiker med en internationell inriktning.
Utrymme: 1500MB Trafik: 40GB Domäner: 10
11kr/mån*
Oderland är ett självklart webbhotell när det kommer till seriösa webbplatser och e-butiker. Oderland har minst 256MB RAM för PHP och ett snabbt och stabilt webbhotell. Bästa valet!
Utrymme: 10GB Trafik: 250GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Wopsa är ett webbhotell i Skåen som har allting som behövs för att köra Magento och de kör även cPanel som kontrollpanel.
Utrymme: 2GB Trafik: 10GB Domäner: 5
50kr/mån
Meebox erbjuder webbhotellpaket med en PHP memory_limit från 256MB och uppåt. Deras webbhotell är dessutom billigt och använder kontrollpanelen cPanel. Prisvärt val!
Utrymme: 10GB Trafik: 25GB Domäner: 2
12kr/mån*
* Priset gäller för första året.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento