Webbhotell » Miss Hosting

Miss Hosting - Prisvärt webbhotell

Miss Hosting Logo Miss Hosting tillhör ett av de nyare webbhotellen i Sverige och grundades under 2014. Personerna bakom företaget har en lång erfarenhet av webben och bolaget tillhör samma koncern som den kända domäntjänsten Miss Domain.

Webbhotellet hyr plats i ett datacenter som drivs av Bahnhof och slipper således fokusera på hela driftsäkerheten själv. Att driva eget datacenter är väldigt resurskrävande och kräver i princip ett stort antal anställda med special kompetens på flera områden. Hur Miss Hosting gör när de väl är stora nog att stå inför valet lär återstå att se. Men båda vägarna har sina fördelar och nackdelar.

Miss Hosting har tre webbhotellspaket att välja mellan som ger dig som kund lite flexibilitet. Många webbhotell har valt att endast erbjuda ett webbhotellspaket men då är risken att kunder med små behov får betala mer än vad de annars skulle behöva och det slipper du hos Miss Hosting.

Miss Hosting använder sig av kontrollpanelen cPanel som utan tvekan är en av de mest populära och omtyckta kontrollpanelerna. Den medför många funktioner för dig som kund och gör att du får en väldigt bra kontroll på så väl databaser, filer och e-postkonton. En annan fördel är att du lättare känner igen dig om du redan använt ett annat webbhotell med samma kontrollpanel innan.

Priserna för de olika webbhotellskontona varierar mellan 39 kr och 139 kr per månad om du väljer att betala per år. Månadskostnaden sjunker dock ytterligare om du väljer att köpa för 2 eller 3 år, vilket gör det lilla paketet riktigt prisvärt för en privatperson.

Så sammanfattar vi Miss Hosting

Miss Hosting tycks vara ett nytt och fräscht webbhotell i en bransch som verkligen behöver fler bra alternativ att välja mellan. Priserna och funktioner passar så väl privatpersoner med enklare behov som medelstora företag med lite större krav.

Många billiga alternativ som konkurrerar med Miss Hosting och som kör cPanel har ofta valt att ha servrarna utomlands då det är billigare att hyra plats i datacenter där. Detta är dock en nackdel om den största delen av dina besökare är svenska. Eftersom Miss Hosting har servrar i Sverige blir det med optimalt för svenska besökare.

Med bra kampanjpriser på första året anser vi att Miss Hosting är bland de bästa webbhotellen att välja mellan i prissegmentet.

Recension & test av webbhotellet

Även om vi har provat Miss Hosting har vi ännu inte hunnit testa webbhotellet djupgående. Men i en första anblick verkar servrarna vara snabba och kontrollpanelen har ett tydligt tema som gör det enkelt att hitta i cPanel. Så det ser helt klart lovande ut.

Fakta om Miss Hosting
Grundades: 2014
Säte: Stockholm, Sverige
Hemsida: Gå till hemsidan
Vad erbjuder Miss Hosting?

  • Domänhanterare
  • Webbhotell - med cPanel

Stöd för Java (JSP) Se vilka webbhotell som har stöd för Java ServerPages (JSP). Läs mer
Fler billiga webbhotell Se vilka billiga alternativ det finns till Miss Hosting. Läs mer
Webbhotell med ASP Miss Hosting har inte stöd för ASP, se vilka som har. Läs mer