Webbhotell » Oderland

Oderland Webbhotell

Oderland Logo Oderland Webbhotell är ett välkänt val i branschen som fått mycket bra omdömen och recensioner för sitt webbhotell. Aktiebolaget har varit registrerat sedan 2005 men företaget har drivit lösningar för e-post, filer och hosting sedan 1998 då bolaget startades av Jack Oderland.

Oderlands datahall är byggd för driftsäkerhet med redundans i så väl strömförsörjning med UPS och dieselgenerator men även för nätverket med separata fiberkablar mot olika Internetleverantörer. Utformningen har bidragit till att göra webbhotellet mycket driftsäkert med få avbrott.

Oderland använder kontrollpanelen cPanel, vilket förmodligen är den mest utvecklade kontrollpanelen för webbhotell på marknaden. Licenserna för cPanel drar givetvis upp priset något men kunderna får en kontrollpanel de känner igen och med många fler funktioner än vad andra webbhotell kan erbjuda i skrivande stund.

Oderland erbjuder inte bara vanligt webbhotell med s.k. delad hosting utan även andra lösningar som VPS, managed servers och dedikerade servrar.

För VPS har du två alternativ att välja mellan. Den billigare varianten baserad på OpenVZ är lämplig för mindre webbprojekt eller för att lära sig att arbeta i Linux. Det andra alternativ är CloudVPS som är XEN-baserad. Här har du möjligheten att få ut mer kraft och din VPS kan enkelt uppgraderas i takt med att du växer.

För egen server har Oderland möjlighet att erbjuda s.k. managed servers där de sköter driften av din server. Detta påminner om ett vanligt webbhotell för dig som slutkund med skillnaden att du har en hel server till ditt förfogande istället. Du kan även hyra en dedikerad server som du själv tar hand om, men detta kräver bra kunskaper i att administrera en server.

Så sammanfattar vi Oderland

Oderland är ett av få riktigt bra webbhotell i Sverige som kör kontrollpanelen cPanel. Väljer du Oderland får du dessutom din webbplats placerad i en trygg driftmiljö och med få avbrott.

Vi har använt webbhotellet sedan 2007 och ångrar oss inte. Genom åren har vi haft ett trevligt bemötande av en kunnig support och de få driftavbrott som uppstått ligger inom ramen för vad man kan förvänta sig. Ett bra val för så väl privatpersoner som företagare.

Recension & test av webbhotellet

Vi har ännu inte skrivit någon recension av Oderland Webbhotell.

Fakta om Oderland
Grundades: 2005
Säte: Kungsbacka
Org.nr: 556680-8746
Datacenter: Kungsbacka
Hemsida: Gå till hemsidan
Vad erbjuder Oderland?

  • Domänhanterare
  • Webbhotell - med cPanel
  • VPS - OpenVz & XEN
  • Dedikerad Server

Webbhotell med cPanel Oderland använder den populära kontrollpanelen cPanel. Se fler webbhotell med det. Läs mer
ASP.NET Webbhotell Oderland saknar stöd för ASP.NET då de kör Linux på webbhotellet. Se webbhotell med stöd för Dotnet. Läs mer
Webbhotell för bloggar Oderland är ett lämpligt val för CMS så som Wordpress. Se hela listan med webbotell för WP. Läs mer