One.com – Ett billigt webbhotell

One.comOne.com är ett känt webbhotell på den svenska marknaden och erbjuder webbhotellslösningar från 25 kr/mån. Priset är också det som gjort webbhotellet mest känt och fungerar bra med tanke på vad du betalar.

Webbhotellet erbjuder ”Fri Trafik” och månadskostnaden styrs av hur mycket utrymme du behöver för din hemsida. Vanligtvis är trafiken inget problem men om du erbjuder mycket filer för nerladdning eller om din webbplats använder mycket av andra serverresurser så som CPU och minne så kan ditt konto bli avstängt på grund av det.

Besök One.com

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecension

Här är paketen som One.com tillhandahåller genom sitt webbhotell.

Namn Starter Professionell Plus Business
Diskutrymme 25 GB 200 GB 500 GB
Trafik/mån Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Antal Domäner 1 Flera Flera
MySQL-databaser 1 Flera Flera
E-postadresser Obegränsat Obegränsat Obegränsat
SSL Ja, Gratis Ja, Gratis Ja, Gratis
PHP Ja, PHP 7 Ja, PHP 7 Ja, PHP 7
ASP.NET Nej Nej Nej
JSP Nej Nej Nej
Ruby on Rails Nej Nej Nej
PHP Minne 512 MB (512 MB RAM) 2 GB (2 GB RAM) 4 GB (4 GB RAM)
Cron jobs Nej Nej Nej
Pris/år 25 kr/mån (300 kr) 35 kr/mån (420 kr) 120 kr/mån (1 440 kr)

Konceptet med Fri Trafik är att inte begränsa en användare vid en faktisk gräns. Detta gör det möjligt att få ett väldigt stort utrymme att kunna växa som kund så länge du inte får onormalt hög belastning. Driver du en vanlig hemsida eller personlig blogg så ska du absolut inte bekymra dig över detta.

One.com är ett väldigt bra webbhotell att börja med och det är ypperligt för privatpersoner som inte väl lägga en större slant på sin hemsida. De gör det dessutom väldigt enkelt för oerfarna användare att installera en blogg eller lägga upp en hemsida med deras hemsideprogram.

One.com är utan tvekan ett av de billigaste webbhotellen du kan hitta. Det gör också att webbhotellet är ett utmärkt val för den som har väldigt liten budget. Vi rekommenderar därför webbhotellet främst till privatpersoner som vill ha en blogg, enkel hemsida eller ett webbhotell medan de lär sig utveckla egna hemsidor.

Fördelen med One.com är att det är billigt, du betalar för diskutrymmet du behöver och trafiken är inget du behöver tänka på så länge du inte har väldigt stora filer tillgängliga för dina besökare.

Nackdelen med webbhotellet är att du inte kan använda en befintlig domän till webbhotellet och tvingas köpa en ny när du beställer webbhotellspaket. För någon som inte har en domän sedan tidigare är inte detta ett problem, men för andra kan det absolut vara ett hinder.

Vi har aldrig själva använt oss av webbhotellet. En recension och test av webbhotellet kommer därför dröja.