Webbhotell » PHP

Webbhotell med PHP

PHP Logo

PHP är ett populärt scriptspråk som används för att visa hemsidor med dynamiskt innehåll. Vanligtvis genereras HTML-sidor med data från en databas eller filer. Är du intresserad av att utveckla avancerade webbplatser med medlemsfunktioner och andra avancerade tjänster som inte går med vanlig HTML så kan PHP vara ett bra val för dig.

Nästan alla webbhotell har idag stöd för PHP men det kan finnas vissa väsentliga skillnader mellan olika webbhotell. Vi rekommenderar att du i främsta hand väljer ett webbhotell som kör Linux och inte Windows Server. Det enda undantaget är om du skulle behöva någon specifik tjänst som finns för Windows men inte för Linux.

PHP finns också i olika versioner och du vill se till att ditt webbhotell kör PHP version 5 eller senare. Version 5 av PHP har ett bra stöd för objekt orienterad programmering (OOP).

Det finns även andra scriptspråk och programspråk som körs på serversidan för att generera dynamiskt innehåll. Om du letar alternativ till PHP så kan .NET, JSP och Ruby on Rails vara några alternativ.

Lista med PHP Webbhotell

Det är ovanligt (om det ens finns) webbhotell som inte har stöd för PHP. Vi listar här webbhotellen som vi skulle vilja rekommendera av olika ändamål.
Miss Hosting kör Linux-servrar med cPanel och har då givetvis stöd för PHP. Du har tre paket att välja mellan och alla ger 256MB minne för PHP. Bästa valet!
Utrymme: 100GB Trafik: Obeg. Domäner: 1
10kr/mån*
Om du är ute efter det billigaste webbhotellet med stöd för PHP så är One.com rätt val. Deras låga pris är perfekt för privatperson med liten budget. Billigaste valet!
Utrymme: 5GB Trafik: Fri Trafik Domäner: 1
15kr/mån
Webbhotellet Webbdo kör bara Linux på sina servrar och har givetvis stöd för PHP. De kör med en memory_limit på 256MB vilket lämpar sig väl för CMS och E-butiker. Bra val!
Utrymme: 1500MB Trafik: 40GB Domäner: 10
11kr/mån*
Wopsa och deras webbhotellpaket har fullt stöd för PHP och du kan även välja mellan flera olika versioner av PHP att köra. Bra val!
Utrymme: 2GB Trafik: 10GB Domäner: 5
50kr/mån
Meebox webbhotell har givetvis också stöd PHP och många andra funktioner som vanligtvis behövs när man jobbar med PHP som t.ex. MySQL och gott om minne för PHP.
Utrymme: 10GB Trafik: 25GB Domäner: 2
12kr/mån*
Oderland Webbhotell är ett mycket populärt webbhotell med stöd för PHP. De kör cPanel med upp till 512MB som memory_limit.
Utrymme: 10GB Trafik: 250GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Binero som blev utsett till Sveriges bästa webbhotell 2009 och 2010 av branschtidningen InternetWorld är givetvis också ett bra val om du behöver PHP & MySQL.
Utrymme: 100GB Trafik: 2 000GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Loopia är ett säkert val med hög stabilitet och hos dem får du tillgång till PHP 5 och MySQL. Ett mycket bra val för företag och organisationer.
Utrymme: 5GB Trafik: 50GB Domäner: Obeg.
84kr/mån
FS Data är kanske det bästa webbhotellet för många företag. De har tillräckligt med utrymme och trafik för de flestas behov och har bra stöd för PHP och MySQL. Företagens bästa val!
Utrymme: 20GB Trafik: 300GB Domäner: Obeg.
186kr/mån
* Priset gäller för första året.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento