Webbhotell » Plesk

Plesk – Webbhotell som använder kontrollpanelen

Plesk kontrollpanel

Plesk är precis som cPanel en väldigt populär kontrollpanel som många webbhotell använder. Plesk har till skillnad från cPanel sedan länge ett bra stöd för Windows och således en vanlig kontrollpanel på servrar som kör Windows Server och ASP.

Precis som i de flesta välbyggda kontrollpaneler så kan du hantera domännamn & subdomäner, e-postadresser, ftp-konton, databaser och även enkelt installera applikationer automatiskt från kontrollpanelen.

Exakt vilka funktioner du har tillgång till kan skilja sig lite mellan webbhotell. En del webbhotell väljer exempelvis att ta bort möjligheten för vanliga webbhotellskunder att administrera schemalagda aktiviteter (cron jobs i Linux) då detta kan öka belastningen på servern och andra funktioner kan ha stängts av på grund av andra orsaker. Kolla därför alltid först med webbhotellet så alla funktioner du behöver finns aktiverade.

För servrar som kör Linux är inte Plesk lika vanligt att stöta på som cPanel. Men totalt sett är den helt klart en av de mest använda. Det är bekvämt att använda en och samma kontrollpanel hela tiden, även om man skulle vilja byta webbhotell. I Sverige finns det en handfull företag som kör Plesk som kontrollpanel.

Webbhotell med Plesk

Nedanför kommer du sedan att finna webbhotell som kör Plesk. Just nu har vi inte skapat denna lista ännu.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento