Webbdo

WebbdoWebbdo är en webbyrå som startades 2009 med inriktning på bl.a. webbhotell. De har fått ett bra tycke i branschen och är ett webbhotell som rekommenderas av många. Webbdo har 15 dagars öppet köp vilket gör att du kan få pengarna tillbaka för webbhotellet om du inte skulle vara nöjd.

Webbdo har inget eget datacenter utan deras servrar står i ett datacenter i Florida, USA. Servrarna håller en hög kvalitet och Webbdos webbhotell är känt för att leverera en hög prestanda. De fysiska lagarna kan dock inte ens Webbdo överträda, vilket gör att det blir lite längre laddtider jämfört med webbhotell som har servrar i Sverige.

Besök Webbdo

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecension

Specifikation över paketen hos webbhotellet Webbdo.

Namn Silver Guld Diamant
Diskutrymme 600 MB 1 500 MB 6 GB
Trafik/mån 20 GB 40 GB 70 GB
Antal Domäner 2 st 10 st 1 000 st
MySQL-databaser 3 st 15 st Obegränsat
E-postadresser 5 st 15 st Obegränsat
SSL Ja, tillägg Ja, tillägg Ja, tillägg
PHP Ja Ja Ja
ASP.NET Nej Nej Nej
JSP Nej Nej Nej
Ruby on Rails Ja Ja Ja
PHP Minne 256 MB 256 MB 256 MB
Cron jobs Ja Ja Ja
Pris/år 39 kr/mån (468 kr) 69 kr/mån (828 kr) 99 kr/mån (1 188 kr)

Webbdo använder sig a kontrollpanel cPanel på sina servrar. Detta är den vanligaste kontrollpanelen, kraftfullaste och i mångas tycke även den bästa.

Webbhotellet är ganska billigt och de har ingen bindningstid vilket gör det lätt för dig att byta leverantör om du skulle önska det. Deras servrar är också bra konfigurerade och du har t.ex. 256MB memory_limit i PHP.

Webbdo är ett bra webbhotell men det kan vara en nackdel att webbservrarna står i USA. Om din webbplats endast har svenska besökare är det förmodligen bättre att välja ett webbhotell med servrar i Sverige, eller i alla fall Europa. Om du har en internationell hemsida spelar inte serverns geografiska plats så stor roll dock.

Det ska dock poängteras att servrarna är väldigt snabba och även det spelar roll. Det finns säkerligen webbhotell med servrar i Sverige där hemsidan laddas långsammare än hos Webbdo.

Webbdo är också ett av de billigaste webbhotellen med cPanel som riktar sig mot den svenska marknaden. Något som borde ha betydelse för dig som vill ha det till en billig peng.

Vi har inte testat Webbdo själva ännu och har därför inte kunnat skriva en recension.