Webbhotell » Windows Server

Webbhotell med Windows Server

Windows Server Logo

Webbhotell som kör Windows Server är betydligt vanligare idag än det var för tio år sedan. Det finns många orsaker till varför Windows Server blivit ett allt vanligare alternative än vad det tidigare var. En orsak är att mjukvaran IIS (Internet Information Services) har blivit mycket bättre med de senare versionerna.

Just nu kör många webbhotell Windows Server 2008 med IIS 7,5, men med lanseringen av Windows Server 2012 kan man förvänta sig en succesiv övergång till det nya operativsystemet och IIS 8 för webbhotellen.

Windows Server 2012 med IIS 8 har en hel del förbättringar jämfört med IIS 7,5. Mycket satsningar har gjorts för att optimera säkerhet och hastighet. Hur IIS exempelvis hanterar SSL-certifikat har förbättrats avsevärt i IIS 8 som förbättrar både hastighet och hantering av dessa. Det har även gjorts satsningar för molntjänster i IIS8 så förvänta dig en övergång på webbhotellen från 2013 och framåt.

En av de främsta fördelarna med att köra Windows Server är just att utnyttja de funktioner som är exklusivt för just det systemet. ASP applikationer skrivna i .NET är ett bra exempel på just detta. Något annat skulle kunna vara om man vill utnyttja databasmotorn i MSSQL på samma maskin.

Den enda egentliga nackdelen med Windows Server är att det kostar att köpa licens jämfört med att köra ett gratis operativsystem som t.ex. en Linuxdistribution. För ett webbhotellspaket där man delar server med flera andra webbhotellskunder blir denna kostnad utslagen att den knappt är märktbart, och vissa fall är det faktiskt samma pris för både Windows och Linux hos webbhotellen. Men funderar du på en VPS eller dedikerad server så kan kostnaden vara en viktig faktor att ta hänsyn till.

Lista med Windows Server webbhotell

Många webbhotell erbjuder Windows Server. I listan nedanför finner du företagen vi rekommenderar.
På Loopias billigaste paket ingår det inga MS SQL-databaser. I övrigt har Loopia fullt stöd för Windows Server, ASP och MS SQL.
Utrymme: 5GB Trafik: 50GB Domäner: Obeg. Bästa valet!
84kr/mån
Binero har precis som City Network möjlighet att koppla olika domäner till olika plattformar. I Bineros privat paket får du 1st MS SQL-databas och i deras företagspaket får du obegränsat med databaser på MS SQL.
Utrymme: 100GB Trafik: 2 000GB Domäner: Obeg.
69kr/mån
Wopsa har ett webbhotellspaket som kör Windows Server och där funktioner som ASP.NET och MSSQL är tillgängligt.
Utrymme: 2GB Trafik: 10GB Domäner: 5
50kr/mån
På FS Data kan du välja Windows Server och stöd för ASP i deras billigaste paket. Dock är MS SQL-databas en extratjänst i FS Premium XL.
Utrymme: 20GB Trafik: 300GB Domäner: Obeg.
186kr/mån
* Priset gäller för första året.
Webbhotell
Alla Webbhotell Billiga Webbhotell Bästa Webbhotellen
Plattform / OS
Windows Server Unix / Linux
Script- och Språkstöd
ASP.NET PHP CGI JSP Ruby on Rails
Databaser
Microsoft SQL Server PostgreSQL
Kontrollpaneler
cPanel (WHM) Plesk
Tredjepartsstöd
ImageMagick
Produktstöd
Wordpress Joomla Drupal Magento