Wopsa

WopsaWopsa är idag ett webbhotell som varit med i leken ett bra tag och har ett tag varit en del av Cygrids Communications AB. Webbhotellet har ett eget datacenter i Eslöv, Skåne som ger bra accesstider inom Sverige och ut mot Europa.

I grunden erbjuder Wopsa tre olika webbhotellspaket att välja mellan där du får mer utrymme, trafik, domäner etc. ju större paket du väljer. Priset skiljer sig givetvis åt mellan de olika paketen och alla kör Linux med cPanel som kontrollpanel.

Besök Wopsa

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecension

Specifikationer för Wopsas populäraste konton. Wopsa har även ett Windows-konto med stöd för ASP.

Namn Bas Pro Elite
Diskutrymme 2 GB 10 GB 20 GB
Trafik/mån 10 GB 25 GB 125 GB
Antal Domäner 1 st 15 st Obegränsat
MySQL-databaser 1 st 15 st Obegränsat
E-postadresser Obegränsat Obegränsat Obegränsat
SSL Nej Ja, tillägg Ja, tillägg
PHP Ja Ja Ja
ASP.NET Nej Nej Nej
JSP Nej Ja Ja
Ruby on Rails Nej Ja Ja
PHP Minne Okänt Okänt Okänt
Cron jobs Ja Ja Ja
Pris/år 50/mån (600 kr) 75 kr/mån (900 kr) 225 kr/mån (2 700 kr)

Wopsa har även ett fjärde paket för de som vill köra Windows med stöd för ASP och andra Windowsexklusiva funktioner. Detta paket skiljer sig även en del från de andra och kör en annan kontrollpanel då cPanel inte har något officiellt stöd i Windows.

Wopsas Linux-konton har stöd för flera programspråk där PHP är det självklara och JSP och Ruby on Rails kan anses vara de mer exklusiva som inte är standard på alla webbhotell.

Wopsa är ett ganska billigt webbhotell som väldigt sällan har några allvarliga driftstörningar som annars är väldigt vanligt på de större webbhotellen som ofta utsätts för DDOS-attacker och andra problem.

Wopsa är ett väldigt bra webbhotell för så väl privatpersoner som företag. Deras webbhotellspaket är framtagna för att passa de allra flesta. Det är dessutom billigt att köpa till mer utrymme och trafik om man skulle behöva det.

Även om webbhotellet har sin egen datahall i Eslöv så fungerar allting väldigt smärtfritt och har gjort så under många år. Priserna ligger i rätt nivå också vilket gör att mindre företag och privatpersoner inte behöver lägga ut mycket pengar för en snabb och stabil hemsida eller blogg.

Det är ett stort plus att Wopsa dessutom kör kontrollpanelen cPanel som anses vara den bästa av väldigt många. Wopsa är helt enkelt ett bra val för så väl privatpersoner och företag. Skulle du behöva något väldigt kraffullt erbjuder de även dedikerad server.

Vi har varit kunder hos Wopsa under många år men ännu inte hunnit publicera någon utförlig recension.