Webbhotell » Wopsa

Wopsa Webbhotell

Wopsa Logo

Wopsa är idag ett webbhotell som varit med i leken ett bra tag och har ett tag varit en del av Cygrids Communications AB. Webbhotellet har ett eget datacenter i Eslöv, Skåne som ger bra accesstider inom Sverige och ut mot Europa.

I grunden erbjuder Wopsa tre olika webbhotellspaket att välja mellan där du får mer utrymme, trafik, domäner etc. ju större paket du väljer. Priset skiljer sig givetvis åt mellan de olika paketen och alla kör Linux med cPanel som kontrollpanel.

De har även ett fjärde paket för de som vill köra Windows med stöd för ASP och andra Windowsexklusiva funktioner. Detta paket skiljer sig även en del från de andra och kör en annan kontrollpanel då cPanel inte har något officiellt stöd i Windows.

Wopsas Linux-konton har stöd för flera programspråk där PHP är det självklara och JSP och Ruby on Rails kan anses vara de mer exklusiva som inte är standard på alla webbhotell.

Wopsa är ett ganska billigt webbhotell som väldigt sällan har några allvarliga driftstörningar som annars är väldigt vanligt på de större webbhotellen som ofta utsätts för DDOS-attacker och andra problem.

Så sammanfattar vi Wopsa

Wopsa är ett väldigt bra webbhotell för så väl privatpersoner som företag. Deras webbhotellspaket är framtagna för att passa de allra flesta. Det är dessutom billigt att köpa till mer utrymme och trafik om man skulle behöva det.

Även om webbhotellet har sin egen datahall i Eslöv så fungerar allting väldigt smärtfritt och har gjort så under många år. Priserna ligger i rätt nivå också vilket gör att mindre företag och privatpersoner inte behöver lägga ut mycket pengar för en snabb och stabil hemsida eller blogg.

Det är ett stort plus att Wopsa dessutom kör kontrollpanelen cPanel som anses vara den bästa av väldigt många. Wopsa är helt enkelt ett bra val för så väl privatpersoner och företag. Skulle du behöva något väldigt kraffullt erbjuder de även dedikerad server.

Recension & test av webbhotellet

Vi har varit kunder hos Wopsa under många år men ännu inte hunnit publicera någon utförlig recension.

Fakta om Wopsa
Grundades: 2004
Säte: Alämhult
Org.nr: 556552-0540
Datacenter: Esklöv, Skåne
Hemsida: Gå till hemsidan
Vad erbjuder Wopsa?

  • Webbhotell
  • Dedikerad Server
  • Domänhanterare

cPanel Webbhotell Se andra webbhotell som erbjuder cPanel Läs mer
Webbhotell med ASP Behöver du stöd för ASP? Se vilka webbhotell som har stöd för det. Läs mer
Joomla-stöd Se vilka webbhotell som passar bra för CMS Joomla. Läs mer