Registrera eget domännamn

DomännamnFör att kunna ha ett eget domännamn till din hemsida behöver du registrera ett ledigt domännamn, eller eventuellt köpa ett redan registrerat domännamn av den befintliga ägaren.

Den svenska toppdomänen .se är en nationell toppdomän (ccTLD) tillägnad Sverige och går att registrera hos de flesta, om inte alla svenska webbhotell. För att ha ett domännamn registrerat i ditt namn så betalar du en årlig avgift för detta. För den svenska toppdomänen ligger priset på ca, 100 kr/år.

Det finns även generiska toppdomäner (gTLD) som inte är avsett att bindas till ett specifikt land utan är avsedda att användas i andra sammanhang. De vanligaste generiska toppdomänerna är .com, .net och .org men det finns betydligt fler än dem. Kostnaden för dessa är ungefär det samma som för den svenska. Vanliga priser ligger på mellan 50-100 kr/år.

En del svenska webbhotell tillåter inte att du registrerar domännamn hos dem om du inte också köper ett webbhotellskonto att binda dessa domäner till. Detta är vanligt för mindre webbhotell eller webbhotell som inte valt att satsa på att vara återförsäljare av domännamn.

I listan nedanför finner du svenska webbhotell som har en väl utvecklad domänhanterare där du kan köpa och hantera dina domäner utan att vara tvungen att registrera ett webbhotell. Detta är att föredra om du exempelvis inte är i behov att ett webbhotell eller om du vill registrera många domännamn och administrera alla från ett och samma ställe.

Återförsäljare av domännamn

Populära återförsäljare av domännamn finner du i listan nedanför.

Miss Hosting
Populärt webbhotell där du även kan registrera domännamn.
Besök nu
Oderland
Bra kontrollpanel för domäner, bra priser och även ett bra webbhotell om du önskar det.
Besök nu
Loopia
Loopia har länge varit ett ledande webbhotell i Sverige. Här kan du såklart även registrera och hantera dina domäner.
Besök nu