City Network

city networkCity Network (nu City Sites) är ett webbhotell som vuxit sig väldigt stora och är idag ett välkänt företag i branschen. Webbhotellet grundades 2002 och har sitt huvudsäte i Karlskrona.

Förrutom att City Network erbjuder kanske det mest prisvärda webbhotellspaketet i Sverige så erbjuder företaget även andra hosting-lösningar. Via City Network kan du även hyra dedikerad server till förmånliga priser och få möjlighet till co-location om så önskas.

Vi rekommenderar att du jämför alla webbhotell…

Jämför alla webbhotell

 

Mer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

För webbhotellet kan du välja mellan Windows och Linux för att få tillgång till de funktioner som du behöver så som ASP.NET för Windows eller PHP-script som WordPress för Linux. I övrigt erbjuder webbhotellet på 250GB lagring och 5000GB trafik, vilket är mer än tillräckligt. Kontrollpanelen är välutvecklad och du har möjlighet att lägga till flera domäner och upp till 50 MySQL databaser.

Priset på webbhotellet ligger på 74kr/mån men du kan få första året för 10kr/mån. Dessutom har de ingen upplägningsavgift och 60 dagars pengar-tillbaka-garanti om du trots allt inte skulle vara nöjd.

City Network som webbhotell är byggt med en bra struktur och lastbalansering som ger bättre resultat för slutkunderna. Du bjuds på ett trevligt bemötande från personal och webbhotellspaketet är anpassat för att passa alla.

Vi har använt oss av City Network under många år och är mycket nöjda. Vi skulle varmt rekommendera webbhotellet till både privatpersoner som företag. För oss skulle aldrig valet stå mellan City Network och ett annat webbhotell, utan snarare mellan City Network och en dyrare lösning som VPS eller dedikerad server om behovet låg där.

City Network är idag ett känt namn bland de svenska webbhotellen. De är mest kända för sitt webbhotellspaket som är ett av branschens mest prisvärda, men de erbjuder även andra tjänst som dedikerad server och co-location.

City Networks datacenter och infrastruktur är väl påkostad vilket gör det tryggt för dig som webbhotellskund. De har en bra redundans på allt ifrån strömförsörjning till Internetuppkoppling vilket gör att driftstörningar hör till ovanligheterna.

City Network har bara ett webbhotellspaket, men det är framtaget för att kunna passa de flesta. Denna recension och test är baserad på just ett sådant konto. Du kan hitta mer information om vad deras paket innehåller på deras hemsida

Att Logga in på kontrollpanelen

City Network kontrollpanel startCity Network använder i grund och botten Atomia som kontrollpanel men förmodligen modifierat lite efter deras egna behov. Binero och Telia är två andra företag som också använder Atomia för deras webbhotell.

Atomia var från början inte så bra som webbhotellskunder önskade men det har blivit mycket bättre sedan det såg sin första dag. Det saknas givetvis fortfarande en del funktionalitet om man jämför kontrollpanelen mot t.ex. cPanel eller Plesk. Men den innehåller ändå de mest väsentliga funktionerna och det där lilla extra kan du oftast lösa på egen hand ändå.

Atomia är en kontrollpanel som ständigt förbättras och det är idag väldigt enkelt att navigera och hitta i den. City Network har dessutom lyckats göra den väldigt snabb och du slipper vänta onödigt länge på att dina handlingar ska exekveras och utföras.

City Networks kontrollpanel når du enkelt genom en länk vid namn ”My City” som du hittar överst på City Networks egen hemsida. När du fyllt i dina kontouppgifter och klicka på att logga in så anländer du till kontrollpanelens startsida (Hem-flik).

Från detta läge har du en trevlig översikt för att snabbt korrigera alla dina webbplatser. Du hittar genvägar med ikoner till de mest vanliga funktionerna och du behöver inte spendera mycket tid på att hitta rätt.

Hantera dina hemsidor i kontrollpanelen

City Network kontrollpanel WebbplatserUnder avdelningen ”Webbplatser” som du når genom menyn eller via genvägen på startsidan kan du administrera webbutrymme som blivit tilldelat ett domännamn. Du skapar alltså en webbplats för ett befintligt domännamn och väljer hur det utrymmet ska vara konfigurerat.

Eftersom du har möjlighet att för varje domän själv välja hur webbplatsen ska konfigureras så har du möjligt att välja om det ska vara Linux eller Windows för varje domän. Detta faller tillbaka på att det endast finns ett webbhotellspaket och att du som kund själv får välj operativsystem och e-poststöd för varje enskild domän.

Alla befintliga webbplatser listas med en enkel överskådning och du kan enkelt korrigera de val du gjorde när du la till webbplatsen. Du kan även installera applikationer direkt på en webbplats genom att välj alternativet på knappen ”Hantera”.

För att lägga till en ny webbplats så behöver du bara klicka på den gröna knappen ”Lägg Till” och du möts av ett formulär där du får fylla i och välja hur webbplatsen ska konfigureras. Allting är väldigt enkelt gjort och tar knappt en minut att göra. Du enda du behöver fylla i är:

  • Domännamn för webbplatsen
  • Operativsystem. Om webbplatsen ska köra Windows/IIS eller Linux/Apache. Det finns även andra val men då får du inget eget webbutrymme för domänen.

Det finns några andra inställningar som t.ex. att avaktivera e-poststöd för domänen och om du vill att kataloger (mappar) ska listas om ingen index-fil hittas. När du är klar behöver du bara klicka på ”Lägg till webbplats” så har ett webbutrymme för domänen skapats.

Lägga till och hantera databaser hos City Network

Lägg till databaserDet är inte speciellt svårt att hantera dina databaser i City Networks kontrollpanel och det skiljer sig knappt åt mellan MySQL och MSSQL.

Under fliken ”Databaser” väljer du MySQL eller MSSQL för vilken databastyp du vill administrera. Du möts av en tabell som listar alla dina befintliga databaser och där du enkelt kan redigera och radera dem om så önskas.

För att lägga till en ny databas klickar du på den gröna knappen ”Lägg till databas” som visar ett formlär där du ska uppge databasnamn och lösenord för användaren. En nackdel här är att det skapas alltid en ny användare för varje databas och du har ingen kontroll över användarnamnet.

Det kan givetvis vara bra av säkerhetsskäl att en ny användare skapas så man inte återanvänder samma användare om och om igen. Däremot kan du alltså inte koppla en och samma användare till två databaser. Så om du tänkt bygga ett system som använder flera databaser så måste du ha olika användare på dem.

Bortsett från anmärkningen ovan så är det mycket enkelt och det går snabbt att skapa nya databaser. För MySQL kommer du åt att redigera/lägga till flera användare om du trycker på knappen ”Redigera” i databasöversikten. Där finns också information om adress till MySQL-servern och en länk för PHPMyAdmin.

Anslutningsuppgifter och länk till PHPMyAdmin visas även i snabbguiden som du möts av precis efter att du loggat in.

Installera applikationer från kontrollpanelen

Installera ApplikationerOm du inte har erfarenhet av att lägga till databaser och ladda upp filer med FTP så kan det vara svårt att installera sin applikation om det inte går att göra genom kontrollpanelen. Det har blivit populärt med s.k. One-Click Installers och City Networks kontrollpanel tillhandahåller även detta.

Utbudet av program du kan installera är dock under all kritik. Detta kommer förhoppningsvis bli bättre med tiden. Men i skrivande stund (2013-07-19) så kan du endast installera följande applikationer:

Flera andra populära program som Drupal, Prestashop, Magento, phpBB etc. finns inte med.

När du installerar en applikation har du dock möjligheten att göra det genom ett avancerat läge där du kan välja om den ska installeras i en katalog eller sub-domän. Du kan också styra databasuppgifterna som applikationen installeras med. Det saknas dock möjlighet att välja språk på sin installation.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

City Sites Webbhotell
Average rating:  
 0 reviews