Meebox

MeeboxMeebox är ett webbhotell som grundades i Danmark 2010 men som under 2014 slagit sig in på den svenska marknaden efter en stor tillväxt i Danmark sedan starten. Webbhotellet är fortfarande litet om man jämför med de största svenska webbhotellen, men samtidigt driver de inget eget datacenter och är således inte heller beroende av personal och kunskap på den biten.

Meebox använder sig av det danska företaget NetGroup som driver tre datacenter i Köpenhamn och dess omnejd. På så sätt kan Meebox fokusera på att erbjuda bra webbhotellslösningar medan ett företag inriktat på datacenter och nätverk gör det dem är bäst på.

Vi rekommenderar att du jämför alla webbhotell…

Jämför alla webbhotell

 

Mer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Meebox erbjuder flera olika webbhotellspaket och dessa är egentligen uppdelade i två grupper. Vanliga webbhotell för t.ex. privatpersoner som håller priserna nere utan att ta bort funktioner. Växer man ur detta kan man gå över till professionella webbhotell som egentligen bygger på samma grund fast erbjuder t.ex. betydligt mer trafik, fler databaser och mer minne för PHP.

Kontrollpanelen som används är cPanel och det som begränsar webbhotellskonton är främst antal domäner, diskutrymme och trafik. Har du endast en domän kan du alltså komma väldigt billigt undan.

Om du driver egen webbyrå eller på något sätt vill agera återförsäljare så kan Meebox erbjuda s.k. reseller-paket där du i din tur kan fakturera kunder. Eftersom Meebox använder sig av WHM och cPanel så är detta mycket enkelt och ger bra funktionalitet för dig.

Förutom vanliga webbhotell erbjuder de även Cloud Server och gratis DNS kontrollpanel för dina domäner.

Meebox är väldigt prisvärt webbhotell som erbjuder bra funktionalitet med kontrollpanelen cPanel till ett konkurrenskraftigt pris. Som privatperson kan du enkelt driva en vanlig blogg på deras minsta webbhotellspaket som har ett normalpris på endast 18 kr i månaden. Skulle du i ett senare skede behöva uppgradera till ett bättre webbhotellspaket så följer de samma prisvänliga koncept.

Det är först när du börjar gå ifrån de vanliga webbhotellskonton för de som är avsedda för professionella som kostnaderna drar iväg. Detta är förvisso tjänster som främst är avsedda för t.ex. företag och då är en lite högre månadskostnad sällan ett problem.

Med servrar i Köpenhamn kan du med en svensk hemsida förvänta dig en väldigt snabb respons, precis som det skulle varit ett webbhotell i södra Sverige.

En djupare genomgång och recension av webbhotellet Meebox finns inte i dagsläget.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews