Hur mycket diskutrymme och trafik behöver jag?

webbhotell diskutrymme trafikDiskutrymme och trafik kan vara svårt att estimera sitt behov av. Använder du exempelvis WordPress så kräver installationen inte speciellt mycket utrymme, men artiklarnas text och framför allt bilder tar upp en del utrymme.

Trafik som räknas i mängden data som skickas till och från servern är svårare att estimera. Alla besökare har olika surfvanor men detta är något som man får känna på över tid. Om webbplatsen är helt ny och inte har några besökare så går det bra att använda webbhotell som erbjuder så lågt som 10 GB överföring per månad.

Du kan även välja webbhotell som erbjuder ännu mindre, men det finns egentligen ingen anledning då du kommer behöva betala extra om du blir i behov av det och det finns så många bra webbhotell med rimliga nivåner.

Det finns däremot billiga alternativ som erbjuder väldigt mycket av både utrymme och trafik. Om du inte har några speciella krav i övrigt så kan det vara en god idé att satsa på ett sådant. Miss Hosting erbjuder väldigt mycket utrymme och trafik. De har dessutom en kampanj just nu där du får webbhotellspaketet för 10kr/mån under första året.

Du hittar hela listan med webbhotell här, där kan du även se vad webbhotellen erbjuder för utrymme och trafik för deras billigaste paket.