Miss Hosting

Miss Hosting
Hemsida: misshosting.se

Miss Hosting tillhör ett av de nyare webbhotellen i Sverige och grundades under 2014. Personerna bakom företaget har en lång erfarenhet av webben och bolaget tillhör samma koncern som den kända domäntjänsten Miss Domain.

Webbhotellet hyr plats i ett datacenter som drivs av Bahnhof och slipper således fokusera på hela driftsäkerheten själv. Att driva eget datacenter är väldigt resurskrävande och kräver i princip ett stort antal anställda med special kompetens på flera områden. Hur Miss Hosting gör när de väl är stora nog att stå inför valet lär återstå att se. Men båda vägarna har sina fördelar och nackdelar.

Besök Miss Hosting

 

PaketMer infoOmdömen

Här är en kort sammanställning av de paket Miss Hosting tillhandahåller.

NamnBasicProfessionalUltimate
Diskutrymme100 GB250 GBObegränsat
Trafik/månObegränsatObegränsatObegränsat
Antal Domäner110Obegränsat
MySQL-databaser110Obegränsat
E-postadresserObegränsatObegränsatObegränsat
SSLJa, gratis Let’s EncryptJa, gratis Let’s EncryptJa, gratis Rapid SSL
PHP5.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.15.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.15.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.1
ASP.NETNejNejNej
JSPNejNejNej
Ruby on RailsNejNejNej
PHP Minne1024 MB1024 MB1024 MB
Cron jobsJaJaJa
Pris/år39 kr/mån (468 kr)89 kr/mån (1 068 kr)139 kr/mån (1 668 kr)

Miss Hosting har tre webbhotellspaket att välja mellan som ger dig som kund lite flexibilitet. Många webbhotell har valt att endast erbjuda ett webbhotellspaket men då är risken att kunder med små behov får betala mer än vad de annars skulle behöva och det slipper du hos Miss Hosting.

Miss Hosting använder sig av kontrollpanelen cPanel som utan tvekan är en av de mest populära och omtyckta kontrollpanelerna. Den medför många funktioner för dig som kund och gör att du får en väldigt bra kontroll på så väl databaser, filer och e-postkonton. En annan fördel är att du lättare känner igen dig om du redan använt ett annat webbhotell med samma kontrollpanel innan.

Priserna för de olika webbhotellskontona varierar mellan 39 kr och 139 kr per månad om du väljer att betala per år. Månadskostnaden sjunker dock ytterligare om du väljer att köpa för 2 eller 3 år, vilket gör det lilla paketet riktigt prisvärt för en privatperson.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Miss Hosting Webbhotell
Average rating:  
 9 reviews
 by Magnus Karlsson
Godkänt
Tid som kund: 1 år

Jag har snart använt dom i ett år men måste säga att jag hade önskat att de var snäppet vassare. Snäppet snabbare på support och snäppet snabbare servrar. Det som är bra med Miss hosting är att dom är ganska billiga och man får ett okej webbhotell som också ger gratis ssl.

 by Ida A
Perfekt för blogg
Tid som kund: 1 år ungefär

Andra fakturan dök ner ganska nyligen från Miss Hosting så tänkte passa på att dela med mig av första året. Förutom att första året varit löjligt billigt så har det även fungerat bra. Min blogg som drivs med WordPress har fungerat klockrent alla gånger jag själv velat besöka den. Det spelar ingen roll om det är under kvällar, helger eller mitt på en vardag. Jag har inte haft mer ett tekniskt problem som inte var så kritiskt men som löstes inom ett dygn efter att jag skicka e-post till supporten. Mer än så har jag inte behövt kontakta dem men det är ju i och för sig ganska positivt tecken det med. Fortsätter dem så här kommer jag aldrig byta webbhotell utan Miss Hosting är lätt värt de fem stjärnorna tack vare att deras enklaste paket är billigt även efterföljande år. Tummen upp från mig!

 by Hugo
Mycket för pengarna
Tid som kund: 2 månader

Har använt webbhotellet i två månader nu och kan bara konstatera att det hittills varit väldigt bra. Jag älskar kontrollpanelen med dess enkelhet och kraftfulla finesser. De har svarat snabbt på den fakturafråga jag hade och resurserna på webbhotellskontot med mycket lagring, trafik och gratis SSL är något jag uppskattar väldigt mycket.

 by Uffe
Miss Hosting rockar
Tid som kund: 6 mån

Miss Hosting är ett billigt webbhotell som ger väldigt mycket för pengarna. Bara det att du här kan lägga till gratis SSL till dina hemsidor genom Let's Encrypt gör dem så mycket bättre än alternativ som Binero eller Loopia. Miss Hosting har verkligen fungerat superb för mig.

 by Jan
Saknar SSH eller annan command line
Tid som kund: 1 år

Misshosting har fungerat bra för mig och jag har kört en liten Magento 1 webshopp. Bra med PHP minne, gott om HD utrymme, lite halvdan support.

Jag planerar att byta till Magento 2 men det visar sig vara svårt att administrera MG2 utan att ha tillgång till SSH eller något annan command line verktyg och det drar verkligen ner omdömet.

 by Jonna
Okej
Tid som kund: 4 månader

Miss Hosting är för mig ett okej webbhotell som inte kostar allt för mycket. Det fungerar godkänt i den bemärkelsen att det i mellan åt har blivit tillfälliga problem. Supporten kunde varit snabbare.

 by Adam Jonsson
Utmärkt webbhotell till bra pris
Tid som kund: 1,5 år

Jag har ingenting att klaga på när det kommer till Miss Hosting. Ett sjukt bra webbhotell som är lätt att använda och som fungerar bra. Priset är riktigt bra första året och helt okej följande år. Mina fyra hemsidor fungerar superb.

 by Mats
Bra webbhotell
Tid som kund: 4 mån

Jag valde Miss Hosting som webbhotell för ett event jag skulle lansera inför sommaren och det har fungerat galant. Inga problem vid registrering eller driften. Allt har flutit på smärtfritt och fått svar samma dag de två gånger jag pratat med support.

 by Fredrik
Stabilt webbhotell med cPanel
Tid som kund: 2 år

Har använt Miss Hosting till flera projekt under två års tid och det har fungerat väldigt bra. Jämfört med många andra webbhotell är de nya på marknaden men de har ändå erbjudit bra support, en stabil miljö och inga direkta problem för mig som kund. Förmodligen ett bra drag att satsa på cPanel som är en beprövad kontrollpanel.

Recension av Miss Hosting

Miss Hosting är ett svenskt webbhotell med säte i Stockholm som växt sig väldigt starka på den svenska marknaden. De har sina servrar placerade i modernt datacenter i Stockholm vilket även ger en bra och optimal responstid till svenska besökare.

Miss Hosting har växt sig starka genom att erbjuda kraftfulla webbhotellpaket med den populära kontrollpanelen cPanel (WHM) till ett väldigt bra pris. Deras marknadsandelar tycks växa för varje år och webbhotellet och deras andra hosting-tjänster tycks växa i popularitet.

Vi kommer ta en närmare titt på webbhotellet och vad Miss Hosting erbjuder dig som kund.

Du kan även läsa mer om Miss HostingAlla Webbhotell som granskar och recenserar webbhotell.

Specifikationer

Miss Hosting erbjuder tre olika webbhotellspaket där alla får tillgång till kontrollpanelen cPanel. Denna kontrollpanel är ett kraftfullt verktyg som på ett enkelt men ändå med avancerade möjligheter tillåter dig att administrera din hemsida, databaser och e-post.

Webbhotellspaketen går under namnen Basic, Professional och Ultimate. Oavsett vilket paket du väljer så får du det första året till rabatterat pris. Skillnaderna mellan paketet är förutom priset följande:

  • Antal hemsidor & domänkopplingar från 1 till 10 till Obegränsat.
  • Diskutrumme från 100 GB till 250 GB till Obegränsat.
  • Antal FTP-konton
  • Antal MySQL-databaser
  • Antal sidor i SiteBuilder
  • Antal mailutskick per timme

Detta är de stora skillnaderna mellan paketen och om någon av ovan nämnda punkter är viktiga för dig bör du till att välja det webbhotellpaket som passar dig bäst.

I övrigt erbjuder Miss Hosting väldigt bra funktionalitet på sina olika paket. Du kommer t.ex. enkelt kunna välja vilken PHP-version du vill ha på din hemsida där du i skrivande stund kan välja mellan PHP 5.4, 5.4, 5.6, 7.0 och 7.1.

En stor fördel förutom att kunna välja PHP-version är att du även har tillgång till 1024 MB eller 1 GB PHP Memory Limit. Detta är väldigt bra och gör att dina applikationer som körs med PHP har mycket minne att använda sig av vilket är perfekt för e-butiker och andra hemsidor som kör tunga system.

Med Miss Hosting får du även tillgång till gratis SSL-certifikat och på de två billigare paketen så erbjuds Let’s Encrypt medan du på det dyrare paketet får Rapid SSL.

Kontrollpanel

Miss Hosting kontrollpanel med cPanel
Skärmdump av kontrollpanelen cPanel hos Miss Hosting.

Kontrollpanelen cPanel ger dig som webbhotellskund väldigt mycket kontroll över din hemsida och kan konfigurera den på ett väldigt bra sätt. Detta gäller inte bara hemsidans filer utan allt ifrån schemalagda aktiviteter genom Cron jobs till e-postkonton, e-postlistor, databaser, MySQL-användare och dess rättigheter.

Det finns en anledning varför cPanel växt sig så stora och idag är dem utan tvekan den mest populära och omtyckta kontrollpanelen av användare världen över. En stor fördel med detta är att du lättare kan byta webbhotell och direkt känna igen dig i allting om nästa webbhotell också kör cPanel.

I kontrollpanelen så har du tillgång till en webbaserad filhanterare som är väldigt bra, möjligheten att administrera FTP-konton, lägga till lösenordskyddade mappar och mycket mer. Här finns även logfunktioner och statistik för dig som vill komma åt detta på en servernivå.

Känner du dig mindre tekniskt kunnig och helst vill undvika att installera applikationer som WordPress, Drupal, Magento m.m på egen hand så har cPanel och Miss Hosting stöd för att med enkla klick installera över 150 olika applikationer.

cPanel och WHM är system som regelbundet uppdateras och där säkerhet ligger i fokus. Det innebär också att Miss Hosting som webbhotell få mycket hjälp att hålla sina system säkra. Här finns t.ex. inbyggt virusskydd och spamskydd på servernivån för att hålla intrång borta och försöka stoppa e-post med detta.

Support

Med tanke på priset som Miss Hosting tar för sina paket på webbhotellet så förväntar man sig kanske inte den bästa supporten. Däremot har Miss Hosting väldigt bra support och det är även vår erfarenhet efter att ha kontaktat dem.

De har telefonsupport mellan 08-17 under vardagar. De erbjuder också e-post support och deras chat är öppen dygnet runt men endast med engelskspråkig support under natten.

Det innebär att om du får problem eller tekniska problem uppstår med servern du ligger på så kan du få hjälp dygnet runt.

Pris

Miss Hosting är ett billigt och prisvärt webbhotell. Det första året är Miss Hosting ett extremt billigt webbhotell och förmodligen bland det billigaste på svenska marknaden idag. Skulle du väga in allting du får med webbhotellet så finns det inga alternativ för den pengen.

Efter ett år får du normal prissättning men skulle du inte vara nöjd kan du givetvis bege dig till ett annat webbhotell och avsluta ditt konto hos dem. Deras ordinarie priser är dock även dem låga jämfört med andra svenska webbhotell i samma segment.

Sammanfattning

Miss Hosting är ett väldigt bra webbhotell och vi har använt dem under ett par års tid när detta skrivs. Det har alltid bistått med bra och trevlig support när vi önskat det och prestandan har varit väldigt bra under dessa år och mycket bättre än de flesta konkurrenter.

Nackdelen med Miss Hosting kommer kanske främst fram med avsaknad av vissa funktioner och möjligheter. Om du vill få tillgång till speciella tekniker som Java, Ruby on Rails, node.js, Dotnet (.NET) eller andra mindre populära tekniker så kan Miss Hosting bara hjälpa dig genom en egen server eller VPS.

Däremot kör de flesta hemsidor idag PHP med WordPress, Prestashop, Magento och liknande populära applikationer för hemsidor och e-butiker. I dessa situationer så kommer Miss Hosting vara ett klockrent och prisvärt alternativ.

Besök Miss Hosting