Webbhotell som använder cPanel / WHM

cPanel och WHM är en av världens mest populära kontrollpaneler för enskilda servrar. Mjukvaran är innehållsrik på funktioner och gör att administrationen av servern är väldigt enkel oavsett om du är en administratör över en hel server, återförsäljare av webbhotellskonton eller en enskild användare med ett webbhotellskonto.

cPanel är den del som riktar sig till enskilda webbhotellskunder. I kontrollpanelen kan de lägga till domäner, databaser, e-postadresser, felsidor och allt vad du kan tänka dig behöva. Du kan också med ett fåtal klick automatiskt installera mjukvara som WordPress, Magento, Drupal mfl. Vilket gör det väldigt enkelt för nya användare.

WHM är kontrollpanelen som styr webbservern i övrigt. Här kan du administrera allt bakomliggande som administratör och som återförsäljare (reseller) så kan du skapa nya användarkonton som får tillgång till cPanel.

En av de främsta fördelarna med WHM/cPanel bortsett från alla funktioner och hur väl utbyggd kontrollpanel det är så kommer du känna igen dig när du byter till ett annat bra webbhotell som kör samma kontrollpanel. Skulle du vilja uppgradera dig till en dedikerad server så kommer du också kunna köra WHM och på så sätt känna igen dig.

Du kan läsa mer om kontrollpanelen på deras hemsida.

Svenska webbhotell med cPanel

Webbhotell som använder kontrollpanelen cPanel är tyvärr inte så vanlig i Sverige. Följande webbhotell använder WHM / cPanel.

Miss Hosting
Miss Hosting är ett attraktivt webbhotell som använder kontrollpanelen cPanel. Deras priser är väldigt bra för att vara ett svenskt webbhotell med cPanel och WHM.
Utrymme: 100 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 1 kr/mån
Besök nu
Oderland
Oderland Webbhotell är ett av få webbhotell i Sverige som kör cPanel. Det är också ett av de bästa och stabilaste webbhotellen att välja mellan.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 2000 GB
209 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa är ett bra webbhotell för privatpersoner och företag som också kör cPanel som kontrollpanel. De har totalt 3 paket att välja mellan.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu
Webbdo
Webbdo är ett billigt webbhotell med cPanel. Deras servrar är placerade i Florida, USA och har väldigt hög prestanda.
Utrymme: 1,5 GB     Trafik: 40 GB
fr. 9 kr/mån
Besök nu