Webbhotell för Magento

magentoMagento är ett företag som tillhandahåller en mycket populär plattform för e-handel (eCommerce) med samma namn. Företaget Magento ägs i sin tur av eBay Inc och fler än 150 000 företag har valt Magento som deras e-handelsplattform.

Det finns två versioner av plattformen där den ena (Enterprise Edition) har en ganska hög licensavgift och riktar sig till stora och redan etablerade företag. Den andra versionen (Community Edition) är gratis och baserad på öppen källkod. Eftersom denna version är gratis så har den fått en stor skara anhängare som hjälper till och förbättrar plattformen för e-handel. Dels genom att förbättra grundutförandet men även genom att ta fram olika moduler.

Magento är väl anpassat för den svenska marknaden och där finns betalmoduler som gör det möjligt för din e-butik att ta betalt med t.ex. Klarna (Faktura), Kreditkort, PayPal, Direktbetalningar och Payson.

Ska du öppna e-butik så rekommenderas ett snabbt och bra webbhotell. För en e-butik är varje besökare en potentiell kund och om det blir omständigt för den potentiella kunden så vänder den gärna och provar sin lycka någon annan stans. Webbhotellet måste alltså vara snabbt nog för att ge så korta laddtider som möjligt för besökaren.

Om du ska köra Magento för e-handel så måste ditt webbhotell köra Linux som operativsystem, PHP och MySQL. Detta är en vanlig kombination på webbhotell men Magento rekommenderar minst 256MB RAM för PHP och det är desto ovanligare på webbhotellen. Klicka här för att se systemkraven i detalj.

Bra webbhotell för Magento

Nedanför listas webbhotell som har Linux, PHP, MySQL och minst 256MB RAM för PHP. Webbhotell som lämpar sig väl för Magento, men förmodligen även för e-butiker men annan mjukvara.

Simply.com
Magento ställer krav på servern där mycket minne för PHP rekommenderas och där det finns bra med resurser. Detta är något Simply.com löser på ett bra sätt till ett lågt pris.
Utrymme: 10-200 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Miss Hosting
Miss Hosting har totalt tre webbhotellpaket där alla har 256MB minne för PHP, något som rekommenderas till Magento.
Utrymme: 100 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Inleed
Inleed är ett billigt men väldigt kraftfullt webbhotell och här har du bra möjligheter att köra Magento om du så önskar. Deras webbhotellspaket har 512 MB minne för PHP och mellanpaketet kommer fungera fint.
Utrymme: 10 GB     Trafik: 250 GB
29 kr/mån
Besök nu
One.com
One.com är ett billigt webbhotell som historiskt främst riktat sig till privatpersoner. Deras större webbhotellspaket har dock kapacitet att köra Magento på ett bra sätt.
Utrymme: 25 GB     Trafik: Obegränsat
25 kr/mån
Besök nu
Loopia
Loopia är ett webbhotell som länge varit populärt bland företag och det är heller inte konstigt att deras företagspaket klarar av att hantera Magento på ett bra sätt.
Utrymme: 75 GB     Trafik: 750 GB
89 kr/mån
Besök nu
Oderland
Oderland är ett självklart webbhotell när det kommer till seriösa webbplatser och e-butiker. Oderland har minst 256MB RAM för PHP och ett snabbt och stabilt webbhotell.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 2000 GB
209 kr/mån
Besök nu
FS Data
FS Data är ett webbhotell som specifikt valt att inrikta sig på företag och deras lösningar kommer fungera bra med Magento. Här har du även bra möjligheter att växa som kund till egen server och andra kraftfulla lösningar.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 300 GB
186 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa är ett webbhotell i Skåne som har allting som behövs för att köra Magento och de kör även cPanel som kontrollpanel.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu
Webbdo
Webbdo uppfyller kraven för Magento men har sina servrar i USA. Webbhotellet lämpar sig bäst för e-butiker med en internationell inriktning.
Utrymme: 1,5 GB     Trafik: 40 GB
fr. 9 kr/mån
Besök nu