Oderland tar bort privatkontot

Oderland slopar privatkontot
Skärmdump på Oderlands prissättning för webbhotell idag

Utan någon officiell information, blogginlägg eller annan notis så har Oderland tagit bort privatkontot som alternativ och flyttat kunder till företagskontot. Vi förväntar oss givetvis att kunder med privatkonton informerats om detta även om sociala medier från maj skvallrar om lite förvirring.

Att Oderland valt att genomföra detta tyder på att man vill ta steget bort från att vara ett bra men prisvärt webbhotellsalternativ till privatpersoner. Det billigaste webbhotellspaketet är nu Företagspaketet och det hamnar på 207 kr i månadskostnad inkl. moms vilket får anses vara bland de dyraste alternativen på marknaden om man tittar på respektive webbhotells billigaste alternativ. Endast FS Data är tydligt med och tävlar i det segmentet men de har också sagt många gånger att deras tjänster främst riktas till företag.

Läs mer

City Sites blir en del av Loopia

Loopias kontrollpanel
Startsida – Loopias kontrollpanel efter inloggning

City Sites som är Citynetworks namn på deras tjänst för webbhotell och domännamn har tagits över av webbhotellet Loopia och mot slutet av året väntas kunder flyttas från City Sites plattform som använder kontrollpanelen Atomia till Loopias egna plattform.

City Network kommer helt och hållet fokusera på sin molntjänst City Cloud som sprider sig till fler och fler datahallar över hela världen.

Atomia som plattform är precis som Loopia en molntjänst men prestandamässigt får man nog ändå ge tummen ner till Atomia som lätt visat sig vara överbelastad och då framförallt med MySQL-anslutningar. Huruvida det är City Networks uppbyggnad av den bakomliggande infrastrukturen eller en dålig kontrollpanel är svårare att sia om.

Läs mer

Loopia hackat – kontakt- & personuppgifter på vift

LoopiaWebbhotellet Loopia har råkat ut för ett intrång som gjort att kontaktuppgifter och personuppgifter hamnat på vift. Nu uppmanar Loopia sina användare att byta lösenord på inloggningen till användarkontona och på andra ställen på nätet om du använt samma lösenord där.

Loopia har på förhand redan ändrat kundnummer och lösenord åt dig men vill helt enkelt att du väljer ett nytt. Även om lösenorden varit hashade så finns ändå risk att de som kommit över information lyckas lista ut ditt lösenord och att de då skulle kunna komma åt de tjänster där du använder samma e-post och lösenord som du gjort hos Loopia.

Läs mer

Sveriges sämsta webbhotell 2017?

Sämsta WebbhotelletDet brukar vara vanligast att försöka utse det bästa webbhotellet för att på så sätt ge kunder en uppfattning om vilket eller vilka bra alternativ där finns att satsa på. Generellt sätt kan man säga att Oderland, Loopia och Miss Hosting just nu är de webbhotellen som känns givna att nämna i ett sådan sammanhang.

Något som däremot inte är så vanligt är att utse det sämsta webbhotellet men just nu finns där en given vinnare på denna front. En dåligt implementerad lösning för att begränsa att serverresurserna används för mycket gör att webbhotellet fungerar mycket dåligt. Eftersom lösningen inte ses som ett fel är det dessutom ett dödläge där webbhotellet förblir ett väldigt dåligt alternativ så länge lösningen existerar.

Läs mer

Billiga .SE-domäner hos City Network och Binero

Just nu och fram t.o.m. den 30 September är det billiga .se-domäner hos City Network och Binero. Hos Binero kostar nyregistreringar 9 kronor för första året och hos City Network kostar det 5 kronor för nyregistreringar av domännamn.

Ett par gånger per år brukar registrar till .se kunna locka till sig nya kunder genom att sänka priset på domännamn. Det är också ett ypperligt tillfälle att registrera domännamn som man tänkt göra sedan innan.

Läs mer

8 orsaker att byta till ett nytt webbhotell

Det är inte ovanligt att befintliga webbhotellskunder känner att de behöver byta till ett annat webbhotell. Oftast beror på det på något problem med webbhotellet, men det är inte alltid något som ligger inom ramen för vad webbhotellet själva kan lösa åt kunden.

Det finns tydliga tecken på när det är dags att börja se sig om efter ett bättre webbhotell. Jag har sammanställt åtta stycken av dessa i denna artikel.

Läs mer

Är City Network ett bra webbhotell?

Har du fått upp ögonen för webbhotellet City Network, men undrar om de är bra? I så fall är du knappast ensam och det är inte säkert att du finner svaret du söker.

City Network är ett svenskt webbhotell med säte i Karlskrona, Blekinge. Webbhotellet grundades 2002 vilket gör att de i år har 11 års erfarenhet av att driva företaget. Det är också i Karlskrona som du hittar deras datacenter som erbjuder en bra utgångspunkt för att bedriva ett webbhotell.

Läs mer

WordPress 3.6 ”Oscar” – En ny version

Det är nu nästan en vecka sedan version 3.6 av WordPress blev tillgänglig för nerladdning så detta inlägg kommer lite sent. Ni som redan använder WordPress har såklart redan upptäckt detta om ni varit inloggade i adminpanelen.

Fokuset har legat på att förbättra stödet för media i WordPress och från och med nu har WordPress stöd för ljud och video inkluderingar. Detta har givetvis gått att göra innan med men stödet är nu fullt utvecklat. Om du använder WordPress för att dela videos eller ljud så kommer du finna förändringarna i version 3.6 mycket bra.

Läs mer

Priset viktigt för privatpersoner

pengarEn av de viktigaste faktorerna för privatpersoner som väljer webbhotell är att det är billigt. För en privat blogg, familjesida eller någon annan hemsida som saknar vinstintresse så måste webbhotellets pris vara försumbart.

Många privatpersoner finner också ungefär samma magiska gräns att när webbhotellet kostar mer än det så faller det bort. Billiga webbhotell med en årskostnad på ca 500 kronor uppfattas som mycket bättre alternativ än de som kostar nästan det dubbla (vilket många webbhotell gör).

Läs mer

Oderland ger dig möjligheten att välja PHP-version

oderland php versionOderland har lagt in ett nytt plugin i på sina webbservrar med cPanel som gör det möjligt för dig som webbhotellskund att själv välja vilken PHP-version du önskar.

Du får också möjligheten att själv lägga till och ta bort moduler som du inte är i behov av. Du kan t.ex. aktivera tillägget Imagick för att utnyttja ImageMagick, xdebug för att få tillgång till bra felsökning eller något annat tillägg som du kan tänkas vara i behov av.

Läs mer