FS Data

FS DataFS Data har varit med i leken länge, rättare sagt sedan 1997. Även om aktiebolaget som ligger bakom FS Data registrerades först 2001 så har verksamheten och webbhotellet bedrivits i andra former innan dess.

Bolaget säger sig själva äga all den ”teknisk infrastruktur” som driver webbhotellet. Fördelen med detta är att webbhotellet har full tillgång till säkerheten i datacentret och kan leverera en trygg drift-miljö för servrar efter deras egna önskemål. Nackdelen och baksidan till detta skulle vara om webbhotellets resurser är för små så är det svårt att garantera en bra tillgänglighet med redundans för nätleverantörer och ström. Detta ska dock inte vara ett problem för FS Data med sin mångåriga erfarenhet.

Besök FS Data

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Specifikationer för FS Data.

NamnFS PremiumFS ProFS Platinum
Diskutrymme20 GB40 GB200 GB
Trafik/mån300 GB600 GB3 000 GB
Antal DomänerObegränsatObegränsatObegränsat
MySQL-databaser60 st60 st60 st
E-postadresserObeg. (49 konton)Obeg. (49 konton)Obeg. (49 konton)
SSLJa, tilläggJa, tilläggJa, tillägg
PHPJaJaJa
ASP.NETJa, MS SQL är extratjänstJa, med 2 GB MS SQLJa, med 2 GB MS SQL
JSPNejNejNej
Ruby on RailsJaJaJa
PHP MinneOkäntOkäntOkänt
Cron jobsJaJaJa
Pris/år186 kr/mån (2 232 kr)361 kr/mån (4 332 kr)1 244 kr/mån (14 928 kr)

Genom åren har FS Data fått flera utmärkelser för sitt webbhotell och likt de flesta stora webbhotellen har de också varit i blåsväder när det blivit tillfälligt problem i driften. Vi ser dock FS Data som ett mycket seriöst webbhotell.

Hos FS Data kan du också registrera domännamn, precis som hos de flesta webbhotellen på den svenska marknaden.

Utöver vanligt webbhotell och domänregistrering erbjuder FS Data VPS, Dedikerad Server, Colocation och en egen serverhall för Colocation-kunder som behöver ha fysisk tillgång till sin server.

Prismässigt är FS Data helt i linje med andra konkurrenter. Även om det finns andra bra webbhotell till ett lägre pris så ligger de definitivt inom ett rimligt prisspann för sina tjänster och en leverantör du absolut bör se som ett tänkbart alternativ.

Webbhotellen ligger från 186kr/mån och du kan få en dedikerad server från 795kr/mån (exkl. moms) med endast 1 månads uppsägningstid. Även deras VPS är billig och kostar från 199kr/mån.

FS Data är knappast billigast med sitt pris på webbhotell, men de är heller inte dyra. Om tillgängligheten, stabilitet och snabba responstider är viktiga för dig så är det värt att väja ett webbhotell med lite högre månadskostnad. FS Data är ett sådant webbhotell!

Vi skulle inte tveka en sekund på att använda oss av FS Data till en viktig hemsida och priset på 186kr/mån är inte dyrt för en webbplats som har en viktig roll.

Vi har inte testat FS Datas webbhotell ännu.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

FS Data Webbhotell
Average rating:  
 4 reviews
 by Kristoffer Henriksson
Självklart val till vårt företag
Tid som kund: 4 år+

Har alltid gillat FS Data som webbhotell och har fungerar riktigt bra åt den tjänsten vi kör genom dem. Jag förstår att företag väljer att satsa på ett webbhotell som FS Data för att slippa få en aktör som är anpassade till privatpersoner och väldigt små företag. Här får man en kompetent tjänst med bra support som har kunskaper att hjälpa en om man faktiskt får problem vilket är värt de extra pengarna för företag.

 by Sebbe
Onödigt dyrt
Tid som kund: 2 år

Jag lämnar FS Data efter att ha varit kund där i snart 2 års tid. Det är inget dåligt webbhotell men jag känner att man får inte riktigt vad man betalar för. De är ganska mycket dyrare än andra alternativ och riktar sig förvisso till företagskunder men jag känner ändå att jag inte får något extra alls för pengarna. Kommer fundera på att byta till Miss Hosting eller Oderland nu då FS Data känns föråldrat och för dyrt.

 by Timo
Till vårt företag
Tid som kund: 3 år

FS Data har fungerat väldigt bra till vår e-butik som vi kört i 3 års tid nu. Vi har inte extremt med besökare men ligger på runt 400 besökare om dagen och behandlar ungefär 10 ordrar om dagen. För detta har FS Data fungerat väldigt bra som webbhotell. Vågar inte riskera att prova något annat heller.

 by Joakim
Dyrt men helt okej
Tid som kund: 2 år

Vi har använt FS Data åt vår företagshemsida i en två års tid och det har fungerat ganska bra. Väger man in alla aspekter som support, funktioner, pris och drift så är FS Data ett okej val men som är lite dyrt. För ett företag är dock summan för ett webbhotellskonto ofta småpotatis men som privatperson skulle jag nog aldrig valt FS Data.

FS Data – Fokus på företag

FS Data är ett av de webbhotellen i Sverige som varit med längst och känner till vad som förväntas av ett webbhotell samtidigt som de haft lång tid på sig att förbättra sin tjänster.

Webbhotellet riktar sig främst till företag där de försöker leverera en miljövänlig, pålitlig och bra tjänst. Även om de främst riktar sig till företag är det dock möjligt att bli kund som privatperson men tänk på att priserna är i exkl. moms och riktade åt företag.

FS Data har kunder i hela Sverige och väldigt många nöjda företag som använder deras tjänster. Allt ifrån små lokala småföretag till större företag använder sig av webbhotellet och dess tjänster.

Webbhotellet har tagit fram en video som visar en hel del av hur FS Data fungerar och vad de fokuserar på. Du hittar den här nedan.

Kundnöjdhet ett stort fokus

FS Data är ett webbhotell som blivit bättre på att fokusera på kundnöjdhet och har idag en support som är öppen både på kvällar och helger. Detta är något som man bör förvänta sig av ett bra webbhotell idag som riktar sig till företag. Att behöva vänta med hjälp till nästkommande vardag kan innebära onödigt inkomstbortfall och speciellt om webben är din främsta plattform.

Här lyckas företaget bra idag och det är inte konstigt att deras omdömen tycks ha vänt uppåt på denna front. Hjälp går dessutom att få både via kundtjänst på både telefon och e-post beroende på vad du fördrar.

Som tillval till webbhotellet finns även GULD-support vilket ger dig hjälp utanför ramarna som normala webbhotell erbjuder. Detta är perfekt för dig som inte är tekniskt kunnig och kanske behöver hjälp att installera script, felsöka eller göra andra enklare uppgifter som behöver en tekniskt kunnig person.

Väx med webbhotellet

FS Data erbjuder tre olika webbhotellspaket som är anpassade för olika kunder med olika behov. Du har ganska mycket utrymme och trafik i de billigaste paketet och lära fungera hur bra so helst till företag med hemsidor som inte har avancerade webbtjänster eller andra tunga applikationer som körs.

Det är också enkelt att växa med webbhotellet eftersom du kan förflytta dig till ett bättre webbhotellspaket hos FS Data när du behöver mer utrymme, trafik eller tillgång till något annat.

Förutom webbhotellskonton så erbjuder även FS Data dedikerad server, VPS och s.k. colocation.

De dedikerade servarna är ganska billiga och prisvärda dessutom som placeras i ett modernt datacenter med miljövänlig teknik. En egen dedikerad server ger kapacitet som ett vanligt webbhotellskonto inte alls kan mäta sig med vilket är perfekt för dig som växt ur det.

VPS gör det möjligt för dig att få tillgång till en virtuell miljö där du kan administrera och styra din server so du själv vill även om du delar på resurser med andra. Det är billigare än en dedikerad server och ger samma möjligheter på bekostad av kapaciteten.

Colocation är en tjänst som innebär att du kan placera en server hos FS Data i deras serverhall. För dig som behöver speciell hårdvara eller vill hantera din server själv så är detta en lösning som kan fungera väldigt bra.

Flytthjälp till FS Data

Känner du att det är jobbigt att byta webbhotell och kanske inte riktigt vet hur man gör? I så fall hjälper gärna FS Data dig med detta då de tillhandahåller flytthjälp som tjänst.

Att stanna kvar hos ett dåligt webbhotell är ingen bra idé och genom att tillhandahålla flytthjälp hoppas FS Data kunna erbjuda personer med mindre teknisk kompetens inom området att ändå flytta till ett bättre webbhotell.

Flytthjälpen hjälper dig att flytta hemsida, databas och fem e-postadresser. Du får en personlig tekniker tilldelad som är med dig hela processen och tillgänglig för frågor m.m.

FS Data erbjuder inte tjänsten gratis men det är en mindre engångssumma som är väl värd om man vantrivs på sitt befintliga webbhotell eller helt enkelt bara vill ha trygg hjälp i samband med bytet av webbhotell.