FS Data

FS DataFS Data har varit med i leken länge, rättare sagt sedan 1997. Även om aktiebolaget som ligger bakom FS Data registrerades först 2001 så har verksamheten och webbhotellet bedrivits i andra former innan dess.

Bolaget säger sig själva äga all den ”teknisk infrastruktur” som driver webbhotellet. Fördelen med detta är att webbhotellet har full tillgång till säkerheten i datacentret och kan leverera en trygg drift-miljö för servrar efter deras egna önskemål. Nackdelen och baksidan till detta skulle vara om webbhotellets resurser är för små så är det svårt att garantera en bra tillgänglighet med redundans för nätleverantörer och ström. Detta ska dock inte vara ett problem för FS Data med sin mångåriga erfarenhet.

Besök FS Data

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Specifikationer för FS Data.

NamnFS PremiumFS ProFS Platinum
Diskutrymme20 GB40 GB200 GB
Trafik/mån300 GB600 GB3 000 GB
Antal DomänerObegränsatObegränsatObegränsat
MySQL-databaser60 st60 st60 st
E-postadresserObeg. (49 konton)Obeg. (49 konton)Obeg. (49 konton)
SSLJa, tilläggJa, tilläggJa, tillägg
PHPJaJaJa
ASP.NETJa, MS SQL är extratjänstJa, med 2 GB MS SQLJa, med 2 GB MS SQL
JSPNejNejNej
Ruby on RailsJaJaJa
PHP MinneOkäntOkäntOkänt
Cron jobsJaJaJa
Pris/år186 kr/mån (2 232 kr)361 kr/mån (4 332 kr)1 244 kr/mån (14 928 kr)

Genom åren har FS Data fått flera utmärkelser för sitt webbhotell och likt de flesta stora webbhotellen har de också varit i blåsväder när det blivit tillfälligt problem i driften. Vi ser dock FS Data som ett mycket seriöst webbhotell.

Hos FS Data kan du också registrera domännamn, precis som hos de flesta webbhotellen på den svenska marknaden.

Utöver vanligt webbhotell och domänregistrering erbjuder FS Data VPS, Dedikerad Server, Colocation och en egen serverhall för Colocation-kunder som behöver ha fysisk tillgång till sin server.

Prismässigt är FS Data helt i linje med andra konkurrenter. Även om det finns andra bra webbhotell till ett lägre pris så ligger de definitivt inom ett rimligt prisspann för sina tjänster och en leverantör du absolut bör se som ett tänkbart alternativ.

Webbhotellen ligger från 186kr/mån och du kan få en dedikerad server från 795kr/mån (exkl. moms) med endast 1 månads uppsägningstid. Även deras VPS är billig och kostar från 199kr/mån.

FS Data är knappast billigast med sitt pris på webbhotell, men de är heller inte dyra. Om tillgängligheten, stabilitet och snabba responstider är viktiga för dig så är det värt att väja ett webbhotell med lite högre månadskostnad. FS Data är ett sådant webbhotell!

Vi skulle inte tveka en sekund på att använda oss av FS Data till en viktig hemsida och priset på 186kr/mån är inte dyrt för en webbplats som har en viktig roll.

Vi har inte testat FS Datas webbhotell ännu.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 4 reviews
by Kristoffer Henriksson on FS Data Webbhotell
Självklart val till vårt företag
Tid som kund: 4 år+

Har alltid gillat FS Data som webbhotell och har fungerar riktigt bra åt den tjänsten vi kör genom dem. Jag förstår att företag väljer att satsa på ett webbhotell som FS Data för att slippa få en aktör som är anpassade till privatpersoner och väldigt små företag. Här får man en kompetent tjänst med bra support som har kunskaper att hjälpa en om man faktiskt får problem vilket är värt de extra pengarna för företag.

by Sebbe on FS Data Webbhotell
Onödigt dyrt
Tid som kund: 2 år

Jag lämnar FS Data efter att ha varit kund där i snart 2 års tid. Det är inget dåligt webbhotell men jag känner att man får inte riktigt vad man betalar för. De är ganska mycket dyrare än andra alternativ och riktar sig förvisso till företagskunder men jag känner ändå att jag inte får något extra alls för pengarna. Kommer fundera på att byta till Miss Hosting eller Oderland nu då FS Data känns föråldrat och för dyrt.

Till vårt företag
Tid som kund: 3 år

FS Data har fungerat väldigt bra till vår e-butik som vi kört i 3 års tid nu. Vi har inte extremt med besökare men ligger på runt 400 besökare om dagen och behandlar ungefär 10 ordrar om dagen. För detta har FS Data fungerat väldigt bra som webbhotell. Vågar inte riskera att prova något annat heller.

by Joakim on FS Data Webbhotell
Dyrt men helt okej
Tid som kund: 2 år

Vi har använt FS Data åt vår företagshemsida i en två års tid och det har fungerat ganska bra. Väger man in alla aspekter som support, funktioner, pris och drift så är FS Data ett okej val men som är lite dyrt. För ett företag är dock summan för ett webbhotellskonto ofta småpotatis men som privatperson skulle jag nog aldrig valt FS Data.