Oderland Webbhotell

OderlandOderland Webbhotell är ett välkänt val i branschen som fått mycket bra omdömen och recensioner för sitt webbhotell. Aktiebolaget har varit registrerat sedan 2005 men företaget har drivit lösningar för e-post, filer och hosting sedan 1998 då bolaget startades av Jack Oderland.

Oderlands datahall är byggd för driftsäkerhet med redundans i så väl strömförsörjning med UPS och dieselgenerator men även för nätverket med separata fiberkablar mot olika Internetleverantörer. Utformningen har bidragit till att göra webbhotellet mycket driftsäkert med få avbrott.

Besök Oderland

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Specifikationer för de vanligaste av Oderlands webbhotellkonton.

NamnPrivatkontoFöretagskontoPremium+
Diskutrymme10 GB20 GB30 GB
Trafik/mån500 GB2 000 GB5 000 GB
Antal DomänerObegränsatObegränsatObegränsat
MySQL-databaserObegränsatObegränsatObegränsat
E-postadresserObegränsatObegränsatObegränsat
SSLJa, gratis Let’s EncryptJa, gratis Let’s EncryptJa, gratis Let’s Encrypt
PHPJa, välj version själv!Ja, välj version själv!Ja, välj version själv!
ASP.NETNejNejNej
JSPNejNejNej
Ruby on RailsJaJaJa
PHP Minne256 MB (1 GB RAM)256 MB (2 GB RAM)512 MB (3 GB RAM)
Cron jobsJaJaJa
Pris/år69 kr/mån (828 kr)167 kr/mån (2 004 kr)334 kr/mån (4 008 kr)

Oderland använder kontrollpanelen cPanel, vilket förmodligen är den mest utvecklade kontrollpanelen för webbhotell på marknaden. Licenserna för cPanel drar givetvis upp priset något men kunderna får en kontrollpanel de känner igen och med många fler funktioner än vad andra webbhotell kan erbjuda i skrivande stund.

Oderland erbjuder inte bara vanligt webbhotell med s.k. delad hosting utan även andra lösningar som VPS, managed servers och dedikerade servrar.

För VPS har du två alternativ att välja mellan. Den billigare varianten baserad på OpenVZ är lämplig för mindre webbprojekt eller för att lära sig att arbeta i Linux. Det andra alternativ är CloudVPS som är XEN-baserad. Här har du möjligheten att få ut mer kraft och din VPS kan enkelt uppgraderas i takt med att du växer.

För egen server har Oderland möjlighet att erbjuda s.k. managed servers där de sköter driften av din server. Detta påminner om ett vanligt webbhotell för dig som slutkund med skillnaden att du har en hel server till ditt förfogande istället. Du kan även hyra en dedikerad server som du själv tar hand om, men detta kräver bra kunskaper i att administrera en server.

Oderland är ett av få riktigt bra webbhotell i Sverige som kör kontrollpanelen cPanel. Väljer du Oderland får du dessutom din webbplats placerad i en trygg driftmiljö och med få avbrott.

Vi har använt webbhotellet sedan 2007 och ångrar oss inte. Genom åren har vi haft ett trevligt bemötande av en kunnig support och de få driftavbrott som uppstått ligger inom ramen för vad man kan förvänta sig. Ett bra val för så väl privatpersoner som företagare.

Vi har ännu inte skrivit någon recension av Oderland Webbhotell.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 2 reviews
by Herman on Oderland Webbhotell
Bäst helt enkelt
Tid som kund: 3 år

Vårt företag har använt Oderland i flera år nu och det fungerar så klockrent. Jag har tidigare varit kund hos ett litet webbhotell som jag glömt namnet på och sen City Network men just Oderland är i särklass bäst. Allt fungerar som det ska utan krångel...

by Fredrik on Oderland Webbhotell
Sverige bästa webbhotell!
Tid som kund: 10 år

Jag har en lång erfarenhet av webbhotell på svenska marknaden och använder idag ett tiotal webbhotell. Det finns dock inget webbhotell som är ett sådant självklart val som Oderland har blivit. Oderland är ett fantastiskt webbhotell som erbjuder en enormt bra och stabil servermiljö. De har bra kundsupport, allt fungerar, inga överbelastningar, rimliga priser och kör den bästa kontrollpanelen (cPanel) där du dessutom erbjuds gratis SSL-certifikat idag.