Webbhotell med stöd för Ruby on Rails (RoR)

Ruby on RailsRuby on Rails (RoR) är ett ramverk för att snabbt kunna utveckla dynamiska webbapplikationer och webbplatser. Ramverket använder skriptspråket Ruby och har växt sig större under de senare åren.

RoR är från början avsett att använda MVC och detta hjälper programmeraren enkelt särskilja design och kod. PHP har exempelvis inget inbyggt MVC-stöd utan där får man använda ett externt ramverk för att uppnå liknande designstruktur av kod.

Det finns en handfull webbhotell i Sverige som erbjuder stöd för Ruby on Rails för dig som utvecklare. Det är ännu inte jätte vanligt att webbhotell stödjer detta men allt eftersom skriptspråket växer så kommer det komma allt fler webbhotell som stödjer detta.

Om du använder dig av en hosting-lösning som VPS eller dedikerad server så kan du själv installera stödet för Ruby on Rails och på så sätt komma runt problemet med att få webbhotell har stöd för ramverket.

Ruby on Rails webbhotell

Ruby on Rails ställer speciella krav på webbservern och eftersom efterfrågan är relativt låg finns det inte så många webbhotell med stöd för ramverket.

Oderland
Oderland erbjuder stöd för Ruby i deras dyrare webbhotellspaket. Där finns stöd för en mängd andra bra funktioner.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 2000 GB
209 kr/mån
Besök nu
FS Data
FS Data är ett av få webbhotell som har stöd för ramverket. I deras paket ingår det alltid stöd för Ruby on Rails och kostar inget extra.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 300 GB
186 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa Webbhotell har fullt stöd för Ruby on Rails i sina tre webbhotellspaket för Linux.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu
Webbdo
Webbhotellet Webbdo har stöd för många tekniker och bland annat Ruby on Rails.
Utrymme: 1,5 GB     Trafik: 40 GB
fr. 9 kr/mån
Besök nu