Jämför Webbhotell

Jämföra webbhotell är en viktigt del i att hitta en bra plats där man kan lägga sin hemsida utan att behöva flytta den snart igen. I Sverige finns det en hel del olika webbhotell och det skiljer en hel del hur dessa presterar och hur lämpliga de är för olika projekt och personer.

Att jämföra webbhotellen efter vilka funktioner och egenskaper de har är ett bra sätt att börja sortera ut det man inte kan eller vill använda sig av. Även priset har en betydelse här och kanske har du en viss budget du vill hålla dig inom och då kan du välja bort de dyra direkt.

Här nedanför hittar du en jämförelse av svenska webbhotell. Vi listar deras utrymme, trafik och pris i kombination med en kort beskrivning för att göra det lättare för dig att jämföra.

Svenska webbhotell

Jämförelse av populära svenska webbhotell med utrymme, trafik, pris och beskrivning.

Miss Hosting
Miss Hosting är ett webbhotell som erbjuder flera paket till ett väldigt bra pris. Här får du mycket utrymme, trafik och alla fördelar som medföljer kontrollpanelen cPanel. WordPress, Joomla och Drupal fungerar utmärkt här.
Utrymme: 100 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 1 kr/mån
Besök nu
Inleed
Inleed är webbhotellet som ger användaren väldgt mycket möjligheter för väldigt lite pengar. Här kan du enkelt köra bloggar och hemsidor i WordPress samt andra skript utvecklade i PHP.
Utrymme: 10 GB     Trafik: 250 GB
29 kr/mån
Besök nu
One.com
One.com är ett populärt val för privatpersoner där kostnaden är den viktigaste faktorn. Ett bra och prisvärt val för den personliga hemsidan eller för den som vill lära sig skapa hemsidor i HTML/CSS, men även PHP. Även privata bloggar med WordPress fungerar bra här.
Utrymme: 25 GB     Trafik: Obegränsat
25 kr/mån
Besök nu
Loopia
Många företag har valt Loopia som webbhotell med deras mångåriga erfarenhet i branschen. Det är ett stabilt webbhotell som levererar hög kapacitet till ett rimligt pris. Här kan du köra funktioner från både Windows och Linux.
Utrymme: 75 GB     Trafik: 750 GB
89 kr/mån
Besök nu
Oderland
Oderland är ett mycket säkert val med bra datacenter, support och servrar. Ett bra webbhotell med många funktioner och som kör kontrollpanelen cPanel. Utan tvekan ett av Sveriges bästa och mest stabila webbhotell.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 2000 GB
209 kr/mån
Besök nu
Simply.com
Ett av de bättre webbhotellen med prisvärda paket för så väl privatpersoner som företag. Ett snabbt webbhotell som fått riktigt bra kundomdömen.
Utrymme: 10-200 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Egensajt
Egensajt är webbhotellet som ger dig full kontroll på hur mycket utrymme, trafik och resurser du behöver. Betala endast för så mycket du behöver. Egensajt har stöd för Memcached.
Utrymme: 5 GB     Trafik: 10 GB
79 kr/mån
Besök nu
FS Data
FS Data har en mycket säker driftmiljö och eget datacenter. Webbhotellet är ett utmärkt val för kunder som behöver mer än bara ett webbhotell och FS Data riktar in sig främst på företagskunder.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 300 GB
186 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa är ett mycket bra webbhotell för så väl privatpersoner med bloggar till större företag som behöver kraftfulla lösningar. Wopsa kör den mycket omtyckta kontrollpanelen cPanel för Linux och du kan även få webbhotellskonton med Windows för ASP.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu
Webbdo
Webbdo är ett billigt webbhotell med cPanel som kontrollpanel. Deras servrar står i ett datacenter i Florida, USA.
Utrymme: 1,5 GB     Trafik: 40 GB
fr. 9 kr/mån
Besök nu

Jämför webbhotellens paket

Det finns en del tips om du jämför webbhotellens paket och hur mycket de erbjuder, samt till vilket pris. Det är lätt att man stirrar sig blind på mycket utrymme och trafik då det känns tryggt att man kan växa på webbhotellet.

Ett bra sätt är att identifiera hur mycket utrymme och trafik du faktiskt kommer behöva. 5 GB utrymme räcker till en väldigt stor blogg och 50 GB trafik innebär antagligen långt över 1000 besökare om dagen för samma blogg. Givetvis finns det undantag och om du vet att du vill lägga upp mycket högupplösta bilder så kommer utrymme och trafik att användas mer.

Kontentan är att när du jämför de svenska webbhotellen så försök ta reda på hur mycket du behöver. Det finns inte så stor vits med att ha ett webbhotellskonto där du har massa resurser du aldrig kommer använda ändå. Då är det bättre att försöka jämföra andra aspekter på webbhotellet så du kan få det som passar dig bäst.

Webbhotell med speciella krav

Vi har gjort det lättare för dig att hitta svenska webbhotell som har stöd för speciella funktioner eller som körs i specifika miljöer genom att tillhandahålla diverse olika listor.

För dig som inte är så insatt i de tekniska aspekterna så har vi redan sorterat bort webbhotell i dessa listor som inte är lämpligt vilket gör att du behöver jämföra färre webbhotell för att komma fram till vilket som passar dig bäst.

Vi har t.ex en sektion för webbhotell för WordPress vilket passar perfekt för dig som vill öppna en seriös och professionell blogg med eget domännamn. Vi har även en lista med webbhotell som lever upp till systemkraven för e-butikssystemet Magento – vilket är perfekt för dig som tänkt öppna en e-butik med det.

Jämför tester och recensioner

Att läsa tester och recensioner på webbhotell kan vara ett bra sätt att komma fram till vilket som är bäst. Om du endast har 2-3 alternativ kvar att välja mellan så kan detta vara det bästa sättet för att skaffa dig en uppfattning om vilket webbhotell som är bäst.

Vi har testat och recenserat några av webbhotellen utförligt och du hittar dessa tester om du klickar in på webbhotellen för att läsa mer om dem. Testerna ger en inblick i hur kontrollpanelen fungerar och hur lätt det är att använda webbhotellet.

Tänk dock på att om du letar efter kundomdömen i syfte att jämföra dessa mellan webbhotellen så kan det vara värt att höja ett varningens finger. Webbhotell har en tendens att samla på sig dåliga recensioner och omdömen vilket betyder att även om ett webbhotell har ett par dåliga kundrecensioner så betyder inte det att webbhotellet är dåligt. Däremot ser man ganska snabbt om det är överväldigande med dåliga recensioner, vilket kan tyda på att webbhotellet har problem på ett eller annat sätt.