Egensajt

EgensajtEgensajt är ett webbhotell som erbjuder dig möjligheten att konfigurera ett webbhotellskonto helt efter dina egna behov. På så sätt kan du välja hur mycket utrymme, trafik, serverkapacitet och funktioner som du behöver och betalar inte mer än för det du behöver använda.

Förutom ett konto avsett för endast E-post så erbjuder de två förkonfigurerade webbhotellskonton där det ena är avsett för privatpersoner och det andra för företag. Du kan även välja att anpassa resurserna själv och får då ett pris helt baserat på vad du vill ha.

Besök Egensajt

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Egensajt webbhotellkonton och specifikationer.

NamnStandardExtraAnpassade
Diskutrymme2 GB5 GB1-60 GB
Trafik/mån1 GB2 GB1-5 000 GB
Antal DomänerObegränsatObegränsatObegränsat
MySQL-databaserObegränsatObegränsatObegränsat
E-postadresserObegränsatObegränsatObegränsat
SSLJa, tilläggJa, tilläggJa, tillägg
PHPJaJaJa
ASP.NETNejNejNej
JSPNejNejNej
Ruby on RailsNejNejNej
PHP Minne128 MB256 MB128 – 1 024 MB
Cron jobsJaJaJa
Pris/år~36 kr/mån (435 kr)~74 kr/mån (885 kr)Anpassat

 

Något som gör att Egensajt sticker ut ur mängden är stöd för Memcached och Redis. Detta är något du kan kontrollera själv när du anpassar ditt webbhotellet för att få definierat hur mycket minne du vill ha tillgängligt i dessa tjänster. Detta är normalt sätt inga vanliga användare behöver men i specialbyggda applikationer och andra speciella tillfällen kan det vara väldigt uppskattat.

Egensajt erbjuder en del andra tjänster som t.ex. snapback av domännamn vilket kan vara användbart om du vill komma åt ett domännamn som ska släppas för publik registrering igen. De erbjuder även s.k. SEO-hosting där du kan sprida ut dina hemsidor på flera IP-nummer för bästa effekt.

 

Egensajt är ett webbhotell som erbjuder en bra och stabil driftmiljö där man får full kontroll på att själv anpassa sitt webbhotellskonto efter ens egna behov. Har man en liten hemsida eller en nystartad blogg bli månadskostnaden ganska låg och det är sedan enkelt att utöka allt eftersom.

Nackdelen som vi ser det är att allt framstår som ganska dyrt jämfört med konkurrenterna så fort man börjar dra upp diskutrymmet, trafiken i kombination med lite minne och ett par processer för PHP.

Även om Egensajt fortfarande är ett bra webbhotell så känns det dock snäppet dyrare än många konkurrenter här och det finns mer att önska av balansen i priset. Vi tycker därför att det är lite för dyrt alternativ till privatpersoner medan det är ett bra alternativ till företag.

Vi har inte skrivit någon omfattande recension av Egensajt än.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Egensajt Webbhotell
Average rating:  
 1 reviews
 by Fredrik
Okej webbhotell
Tid som kund: 2 år

Egensajt är ett lite speciellt webbhotell som sticker ut jämfört med andra. Det fungerar helt okej även om där är vissa frågetecken kring kontrollpanelen och prissättningen för deras paket.

Betala för vad du använder

Egensajt har utvecklat ett system där du som webbhotellskund endast behöver betala för de resurser du verkligen använder. Eller du har rättare sagt att anpassa paketet själv efter hur mycket utrymme, trafik, minne, processor, teknik som du vill ha tillgång till.

Detta kan göra att Egensajt blir ett billigt alternativ jämfört med många konkurrenter även om det finns billigare webbhotell. Att själv kunna lägga till lite utrymme, trafik eller vad man behöver och endast betala för det kan vara en fördel men det kan också vara en nackdel om man behöver mer resurser än genomsnittet.

Det kan absolut vara värt att jämföra Egensajt med andra alternativ och se vilket som är bäst. Även i de fall Egensajt skulle vara lite dyrare så finns det många andra fördelar med webbhotellet som gör att det ändå kan vara ett bättre val. Just prestanda och snabbhet är något Egensajt jobbat väldigt mycket för och det märks när man testar deras webbhotellskonto.

SLA – Olika servicenivåer

Egensajt erbjuder ett bra SLA-avtal som standard som ingår i alla webbhotellpaket där de garanterat en upptid på 99,7% och även garanti på att ditt konto ska ha tillgång till bra prestanda dygnet runt.

Vid problem med prestandan så finns det möjlighet att få ersättning för tappade intäkter på upp till 2 årsbelopp av det du betalar. Detta gäller endast interna fel och problem orsakade av Egensajts drift och inte utomstående påverkan som t.ex. DDOS som också kan påverka tillgängligheten och prestandan.

Egensajt erbjuder även ett utökat SLA-avtal där du får hjälp snabbare. Här får du hjälp inom 15 minuter om det är mellan 06-24 och inom en timme på övrig tid. Driver du en e-butik som är kritisk för dig är detta ingen dum investering som gör att du vet att du kommer få snabb hjälp vid behov.

Med utökat skydd har du också möjlighet att få utökad ersättning upp till 20 000 kronor per år.

Flytta till Egensajt

Är du inte teknisk kunnig och vill ha hjälp med att flytta din hemsida från ditt gamla webbhotell till Egensajt? Egensajt hjälper dig med detta mot en kostnad på 195 kronor och då flyttas hemsidan inklusive e-posten från det gamla webbhotellet.

Egensajt erbjuder ett öppet köp på webbhotellskonton för 30 dagar vilket gör att om du inte skulle vara nöjd med de som webbhotell så kan du enkelt ångra ditt köp och få pengarna tillbaka. Öppet köp gäller dog inte domäner då dessa alltid är exkluderade från detta.