Egensajt

EgensajtEgensajt är ett webbhotell som erbjuder dig möjligheten att konfigurera ett webbhotellskonto helt efter dina egna behov. På så sätt kan du välja hur mycket utrymme, trafik, serverkapacitet och funktioner som du behöver och betalar inte mer än för det du behöver använda.

Förutom ett konto avsett för endast E-post så erbjuder de två förkonfigurerade webbhotellskonton där det ena är avsett för privatpersoner och det andra för företag. Du kan även välja att anpassa resurserna själv och får då ett pris helt baserat på vad du vill ha.

Besök Egensajt

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Egensajt webbhotellkonton och specifikationer.

NamnStandardExtraAnpassade
Diskutrymme2 GB5 GB1-60 GB
Trafik/mån1 GB2 GB1-5 000 GB
Antal DomänerObegränsatObegränsatObegränsat
MySQL-databaserObegränsatObegränsatObegränsat
E-postadresserObegränsatObegränsatObegränsat
SSLJa, tilläggJa, tilläggJa, tillägg
PHPJaJaJa
ASP.NETNejNejNej
JSPNejNejNej
Ruby on RailsNejNejNej
PHP Minne128 MB256 MB128 – 1 024 MB
Cron jobsJaJaJa
Pris/år~36 kr/mån (435 kr)~74 kr/mån (885 kr)Anpassat

 

Något som gör att Egensajt sticker ut ur mängden är stöd för Memcached och Redis. Detta är något du kan kontrollera själv när du anpassar ditt webbhotellet för att få definierat hur mycket minne du vill ha tillgängligt i dessa tjänster. Detta är normalt sätt inga vanliga användare behöver men i specialbyggda applikationer och andra speciella tillfällen kan det vara väldigt uppskattat.

Egensajt erbjuder en del andra tjänster som t.ex. snapback av domännamn vilket kan vara användbart om du vill komma åt ett domännamn som ska släppas för publik registrering igen. De erbjuder även s.k. SEO-hosting där du kan sprida ut dina hemsidor på flera IP-nummer för bästa effekt.

 

Egensajt är ett webbhotell som erbjuder en bra och stabil driftmiljö där man får full kontroll på att själv anpassa sitt webbhotellskonto efter ens egna behov. Har man en liten hemsida eller en nystartad blogg bli månadskostnaden ganska låg och det är sedan enkelt att utöka allt eftersom.

Nackdelen som vi ser det är att allt framstår som ganska dyrt jämfört med konkurrenterna så fort man börjar dra upp diskutrymmet, trafiken i kombination med lite minne och ett par processer för PHP.

Även om Egensajt fortfarande är ett bra webbhotell så känns det dock snäppet dyrare än många konkurrenter här och det finns mer att önska av balansen i priset. Vi tycker därför att det är lite för dyrt alternativ till privatpersoner medan det är ett bra alternativ till företag.

Vi har inte skrivit någon omfattande recension av Egensajt än.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
by Fredrik on Egensajt Webbhotell
Okej webbhotell
Tid som kund: 2 år

Egensajt är ett lite speciellt webbhotell som sticker ut jämfört med andra. Det fungerar helt okej även om där är vissa frågetecken kring kontrollpanelen och prissättningen för deras paket.