Simply.com Webbhotell

Simply.com Webbhotell

Simply.com (tidigare UnoEuro) är ett webbhotell som växt sig starka och är idag ett av de större webbhotellen i Danmark men tar mark på den svenska webbhotellsmarknaden.

Simply.com har ett bra koncept som ofta saknas inom webbhotellsbranschen och det är att ha nöjda kunder vilket även Trustpilot och andra kundomdömen vittnar om.

De erbjuder i grunden 4 olika webbhotellspaket och en gratis domänhanterare för dig som vill administrera dina domäner hos Simply.com. Kontona för webbhotell skiljer i mängden utrymme, internminne och CPU-hastigheter. Det finns alltså bra och billiga paket för privatpersoner och stabila och prisvärda paket för företagare och de med mer krävande hemsidor.

När du beställer har du även möjligheten att välja mellan ASP och PHP. I praktiken innebär detta att du väljer mellan Windows Server och Linux för ditt webbhotell. Detta gör även att du har möjligheten att köra fullfjädrade .NET-applikationer med MS SQL om du önskar.

Din hemsida kan köra gratis SSL-certifikat som Let’s Encrypt men du har även möjligheten att köpa till kommersiella certifikat från andra leverantörer.

Besök Simply.com

 

PaketVår sammanfattningRecensionOmdömen

Här är 3 av 4 paket som du kan välja mellan hos Simply.com.

NamnBasic SuiteStandard SuiteEnterprise Suite
Diskutrymme10 GB20 GB200 GB
Trafik/månObegränsatObegränsatObegränsat
Antal DomänerObegränsatObegränsatObegränsat
MySQL-databaser2515
E-postadresserObegränsat, 2 GB / kontoObegränsat, 8 GB / kontoObegränsat, 32 GB / konto
SSLJa, Gratis med Let’s EncryptJa, Gratis med Let’s EncryptJa, Gratis med Let’s Encrypt
PHPJa, PHP 7Ja, PHP 7Ja, PHP 7
ASP.NETJa 3.5 & 4.6 (istället för PHP)Ja 3.5 & 4.6 (istället för PHP)Ja 3.5 & 4.6 (istället för PHP)
JSPNejNejNej
Ruby on RailsNejNejNej
PHP Minne512 MB (512 MB RAM)512 MB (512 MB RAM)1 GB (2 GB RAM)
CPU100%200%400%
Cron jobsJa, eller motsvarande i Windows-miljöJa, eller motsvarande i Windows-miljöJa, eller motsvarande i Windows-miljö
Pris/år2 Euro / mån
ca 20 kr/mån (250 kr)
4 Euro / mån
ca 41 kr/mån (500 kr)
20 Euro / mån
ca 205 kr/mån (2500 kr)

Det är ingen tvekan om att Simply.com är ett riktigt bra och prisvärt alternativ. Tittar man på specifikationerna så har man gott om alternativ att välja på.

Deras billigaste paket Basic Suite följt av Standard Suite lämpar sig bra till mindre hemsidor, men även företagshemsidor som inte har mycket trafik eller är akut kritiska för intäkterna till bolaget. Dessa konton har inga problem alls att driva en privat WordPress-blogg även om trafiken skulle vara hundratals och i många fall tusentals besökare om dagen.

Deras större paket som Pro Suite och Enterprise Suite lämpar sig väl till större hemsidor som har mer trafik och behöver mer resurser. Det kan röra sig om tyngre CMS som e-butiker där man behöver mer minne och CPU-kraft på webbhotellet eller andra hemsidor där man har en hel del besökare. Men tittar man på priserna på 10 Euro följt av 20 Euro är ändå detta riktigt bra i förhållande till vad man får.

Möjligheterna att välja mellan PHP och ASP ökar användandet av webbhotellet ytterligare. Att de dessutom erbjuder gratis SSL-certifikat genom Let’s encrypt är också ett stort plus i vår bok.

Kundrecensionerna och omdömena hos Simply.com är också riktigt bra och få andra webbhotell kan jämföra sig på denna nivån.

Vi har ännu inte själva hunnit testa och recensera Simply.com. Detta är något vi siktar på att göra inom rimlig framtid.

Om du vill läsa vad andra kunder har tyckt så hittar du recensioner hos Trustpilot.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

UnoEuro Webbhotell
Average rating:  
 1 reviews
 by Jakob Lövgren
Enkelt, bra och billigt
Tid som kund: Ungefär 2 månader

Jag har sökt efter hjälp för att lägga upp hemsida för föreningen, men svårt att ta första steget att göra det själv. Men jag provade med Unoeuro och det gick riktigt bra och enkelt. Med några enkla klick hade hemsidan installerats och jag kunde logga in med mina uppgifter. Jag kan ingenting om hemsidor men jag är förvånad av hur enkelt det är att komma igång idag. Vi använder oss av Wordpress för detta och efter installationen väljer man bara lite inställningar och utseende. Sen kan man lägga till text och bilder enkelt. Supersmidigt och Unoeuro är perfekt för detta.

Fördelar med att välja Simply.com

Det finns flera fördelar med Simply.com som gör dem till ett bra val av webbhotell. Här nedanför har vi samlat några av de bästa anledningarna.

  • Populärt webbhotell med bra betyg hos Trustpilot
  • Flera billiga och bra webbhotellspaket för privatpersoner
  • Enterprise-lösningar för företag eller hemsidor som växer
  • Möjligheten att välja mellan PHP och ASP/.NET
  • Gratis alternativ för SSL till din webbplats
  • Bra med minne för PHP
  • 14 dagars pengarna-tillbaka-garanti (gäller webbhotell)

En annan stor fördel till privatpersoner och mindre tekniskt insatta är att du kan använda 1-klicks-installationer för många av de mest populära CMS som finns på marknaden så som WordPress, Joomla, osCommerce m.m.

Bra på domäner

Simply.com erbjuder en gratis DNS-hanterare, eller rättare sagt så är där ingen månadsavgift utan du betalar 7 Euro i installation och sen kan du låta UnoEuro ta hand om dina domäner.

Priserna för domännamnen är i klass med andra webbhotell där de tar 12 Euro för svenska .se-domäner och 20 Euro för .nu-domäner. Hos Simply.com har du möjligheten att registrera ett stort antal domänändelser också.

1-klicks-installationer

Ett bra sätt för de som inte har kunskapen att manuellt installera ett CMS (Content Management System / Innehållssystem) med allt vad det innebär som att ladda upp filer med FTP, ändra konfigurationsfiler & installera databas med användare.

Här har du möjligheten att genom kontrollpanelen med några enkla klick och fylla i önskat användarnamn & lösenord, namn på din hemsida o.s.v. installera CMS som WordPress.

WordPress är det vanligaste CMS:et och används av absolut flest hemsidor på hela Internet. Det är gratis, det är pålitligt, snabbt, robust och med många möjligheter att välja tillägg (plugins) och teman.

WordPress finns även som e-handelslösning där WooCommerce bygger vidare på WordPress och förvandlar din hemsida eller blogg till en fullfjädrad e-handelssida. Detta kräver lite mer kunskaper och konfiguration förvisso men det är ändå förhållandevis enkelt att konfigurera betallösningar och komma igång.

Att Simply.com som webbhotell tillhandahåller 1-klicks-installationer är förvisso något man bör förvänta sig då det är en mycket eftertraktad funktion som många webbhotell erbjuder.

Både ASP och PHP

Simply.com erbjuder både ASP och PHP. Detta är något du väljer du du beställer webbhotellet vilket innebär att hela ditt konto får stöd för det ena eller det andra.

Om du skulle vara osäker på vad du ska välja så kör de flesta med PHP som bäst körs på Linux-servrar. Det är i PHP som t.ex. WordPress, Joomla, coCommerce och mycket annat är utvecklat i.

ASP eller .NET som endast fungerar bra på Windows Server är sällan det privatpersoner är ute efter. I 99% av fallen är det garanterat så att om man inte vet vad man ska välja är PHP rätt val.

Men möjligheten att välja ASP med .NET gör det möjligt att köra webbapplikationer utvecklade i det. Idag är det inte så många av de bättre webbhotellen som erbjuder detta utan man brukar välja en egen server eller VPS istället.

Besök Simply.com