Webbhotell med PHP

php logoPHP är ett populärt skriptspråk som används för att visa hemsidor med dynamiskt innehåll. Vanligtvis genereras HTML-sidor med data från en databas eller filer. Är du intresserad av att utveckla avancerade webbplatser med medlemsfunktioner och andra avancerade tjänster som inte går med vanlig HTML så kan PHP vara ett bra val för dig.

Nästan alla webbhotell har idag stöd för PHP men det kan finnas vissa väsentliga skillnader mellan olika webbhotell. Vi rekommenderar att du i främsta hand väljer ett webbhotell som kör Linux och inte Windows Server. Det enda undantaget är om du skulle behöva någon specifik tjänst som finns för Windows men inte för Linux.

PHP finns också i olika versioner och du vill se till att ditt webbhotell kör PHP version 5 eller senare. Version 5 av PHP har ett bra stöd för objekt orienterad programmering (OOP). Stödet för PHP 7 har brett ut sig ganska mycket och mjukvara som WordPress har idag väldigt bra stöd för det.

Det finns även andra skriptspråk och programspråk som körs på serversidan för att generera dynamiskt innehåll. Om du letar alternativ till PHP så kan .NET, JSP och Ruby on Rails vara några alternativ.

Lista med PHP Webbhotell

Det är ovanligt (om det ens finns) webbhotell som inte har stöd för PHP. Vi listar här webbhotellen som vi skulle vilja rekommendera av olika ändamål.

Simply.com
Simply.com är ett prisvärt webbhotell som erbjuder 4 olika paket med stöd för PHP. De billigaste paketen har stöd för 512 MB minne i PHP medan de större ger upp till hela 1 GB.
Utrymme: 10-200 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Miss Hosting
Miss Hosting kör Linux-servrar med cPanel och har då givetvis stöd för PHP. Du har tre paket att välja mellan och alla ger 256MB minne för PHP.
Utrymme: 100 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Inleed
Inleed är ett bra och billigt webbhotell om du behöver ett webbhotell med PHP. De erbjuder flera olika paket och alla paketen har 512 MB minne tilldelat för PHP.
Utrymme: 10 GB     Trafik: 250 GB
29 kr/mån
Besök nu
One.com
Om du är ute efter det billigaste webbhotellet med stöd för PHP så är One.com rätt val. Deras låga pris är perfekt för privatperson med liten budget.
Utrymme: 25 GB     Trafik: Obegränsat
25 kr/mån
Besök nu
Loopia
Loopia är ett säkert val med hög stabilitet och hos dem får du tillgång till PHP 5 och MySQL. Ett mycket bra val för företag och organisationer.
Utrymme: 75 GB     Trafik: 750 GB
89 kr/mån
Besök nu
Oderland
Oderland Webbhotell är ett mycket populärt webbhotell med stöd för PHP. De kör cPanel med upp till 512MB som memory_limit.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 2000 GB
209 kr/mån
Besök nu
Egensajt
Egensajt är ett webbhotell där du själv kan anpassa ditt webbhotellskonto så det får de resurser som behövs. De har givetvis stöd för PHP och även andra intressanta funktioner som Memcached.
Utrymme: 5 GB     Trafik: 10 GB
79 kr/mån
Besök nu
FS Data
FS Data är kanske det bästa webbhotellet för många företag. De har tillräckligt med utrymme och trafik för de flestas behov och har bra stöd för PHP och MySQL.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 300 GB
186 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa och deras webbhotellpaket har fullt stöd för PHP och du kan även välja mellan flera olika versioner av PHP att köra.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu
Webbdo
Webbhotellet Webbdo kör bara Linux på sina servrar och har givetvis stöd för PHP. De kör med en memory_limit på 256MB vilket lämpar sig väl för CMS och E-butiker.
Utrymme: 1,5 GB     Trafik: 40 GB
fr. 9 kr/mån
Besök nu