Webbhotell med ASP.NET

Microsoft ASP.NETASP.NET är en teknik för att ta visa dynamiska hemsidor på Internet och är baserat på Microsofts Dotnet-ramverk. ASP har funnits länge och från början skapades det med hjälp av ett skriptspråk som VBscript men sedan .NET lanserades har ASP fått många fördelar.

Du kan nu välja att utveckla ASP i VB.NET eller C#, där det sistnämnda är att föredra. ASP har också tagit steget från att vara ett skriptspråk till ett faktiskt programspråk och detta snabbare upp exekveringen på serversidan.

ASP.NET Webbhotell

Lista med webbhotell som har stöd för ramverket Dotnet och ASP.

Simply.com
Funderar du på ett bra webbhotell som har stöd för ASP.NET? I så fall är Simply.com ett bra alternativ som har prisvärda webbhotellspaket med bra funktioner och stöd för så det senaste inom ASP.
Utrymme: 10-200 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Loopia
Loopia är ytterligare ett webbhotell med stöd för ASP och .NET. Lämpligt för större organisationer och företag.
Utrymme: 75 GB     Trafik: 750 GB
89 kr/mån
Besök nu
FS Data
FS Data är ett annat webbhotell som också har paket med stöd för ASP.NET.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 300 GB
186 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa har ett webbhotellskonto som kör Windows med stöd för ASP.NET.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu

Mer om ASP

Även om det finns många bra webbhotell som kör Windows Server med stöd för ASP och .NET så är det inte lika vanligt som webbhotell med Linux och PHP. Det du ska vara noga med när du väljer webbhotell för .NET är att de kör samma version eller senare än den du utvecklar i.

Du bör också fundera över om du är i behov av databaser och vilken typ av databas i så fall. Access-databaser har nog alla webbhotell stöd för men dessa är inte speciellt snabba och kan resultera i en hel del problem. MSSQL eller MySQL är två andra populära alternativ och båda används flitigt som databasalternativ för ASP.NET. Webbhotell med MS SQL Server brukar man få betala något extra för med är också en mer avancerad databasmotor än MySQL.