Webbhotell för Drupal

drupalDrupal är ett populärt CMS som används flitigt av en mängd webbplatser på Internet. Det har funnits längre än motsvarande alternativ som Joomla och WordPress. Det har också genom åren byggt upp en stor skara anhängare som hela tiden hjälper till att förbättra Drupal.

Om du vill använda Drupal som CMS på din webbplats behöver du ett webbhotell som klarar av att köra det och som uppfyller systemkraven. Drupal är dock väldigt snabbt och i sitt mest minimala utförande kräver det inte speciellt mycket av webbhotellet.

Svenska webbhotell med stöd för Drupal

Dessa webbhotell uppfyller kraven för Drupal och rekommenderas av oss.

Miss Hosting
Miss Hosting är ett webbhotell som kör Linux-servrar med kontrollpaneln cPanel. Här finns goda möjligheter att köra Drupal med fullt stöd.
Utrymme: 100 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 1 kr/mån
Besök nu
Inleed
Inleed är ett billigt webbhotell men deras mellanpaket och större paket kommer fungera väldigt bra tillsamamns med Drupal. Inleed erbjuder hela 512 MB minne för PHP.
Utrymme: 10 GB     Trafik: 250 GB
29 kr/mån
Besök nu
Loopia
Loopia är ett bra webbhotell och deras företagskonto kommer fungera väldigt bra för dig som vill lägga upp en hemsida med Drupal.
Utrymme: 75 GB     Trafik: 750 GB
89 kr/mån
Besök nu
Simply.com
Drupal är ett CMS som fungerar på bra på Simply.com och har du mycket besökare kan de större paketen ta hand om den ökade behovet av processorkraft på ett prisvärt sätt.
Utrymme: 10-200 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Oderland
Oderland är ett webbhotell som riktar sig till de som önskar en driftsäker miljö. Drupal kommer fungera fint även på Oderlands billigaste paket för privatpersoner.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 2000 GB
209 kr/mån
Besök nu
Egensajt
Konfigurera ditt egna webbhotellskonto med det utrymme, trafik och kapacitet som du kommer behöva för att köra Drupal på ett så bra sätt som möjligt
Utrymme: 5 GB     Trafik: 10 GB
79 kr/mån
Besök nu
FS Data
FS Data är ett webbhotell i framkant och är snabba på att erbjuda nya versioner av PHP till de kunder som önskar. Drupal kommer fungera hur bra helst hos FS Data.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 300 GB
186 kr/mån
Besök nu
One.com
One.com är ett billigt webbhotell och även om deras minsta paket inte rekommenderas för Drupal och andra krävande CMS så kan deras större paket fungera bra.
Utrymme: 25 GB     Trafik: Obegränsat
25 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa erbjuder tre webbhotellspaket med kontrollpanelen cPanel som fungerar bra för Drupal.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu
Webbdo
Med snabba servrar och en minnesgräns på 256MB i PHP är Webbdo ett bra alternativ. Säkerställ dock att deras PHP-version är tillräcklig.
Utrymme: 1,5 GB     Trafik: 40 GB
fr. 9 kr/mån
Besök nu

Mer om Drupal

Den senaste versionen av Drupal är version 8.x och den kräver PHP 5.3.10 eller senare. Installationen kräver också minst 32MB minne för PHP, men det rekommenderas mer än så. Det kan vara klokt att försöka få ett webbhotellspaket med minst 128MB memory_limit i PHP och det kan behövas mer än så om du tänkt lägga till många moduler, och då speciellt om de är inriktade på media (bilder och video).

Som databas behöver webbhotellet köra minst MySQL 5.0.15 eller PostgreSQL 8.3. PHP ska också ha PDO (PHP Data Objects) aktiverat för att kommunicera med databasen. Du kan även använda dig av databaser som MSSQL och Oracle men då måste du lägga till extra moduler för detta.

Kort och gott behöver webbhotellet hålla sig uppdaterat med PHP, ha PDO aktiverat och erbjuda hyggligt med minne för PHP. Du kan fördjupa dig i systemkraven själv om du vill men de flesta webbhotellen uppfyller övriga krav.

Diskutrymmet kommer inte vara något problem för en installation. De flesta webbhotell erbjuder mer än de 60MB som ställs som krav. Du kommer dock behöva mycket mer utrymme än så och ju mer data/bilder/moduler du lägger in på din webbplats, ju mer diskutrymme kommer du behöva på webbhotellet.