Webbhotell med MS SQL Server

microsoft sql serverMicrosoft SQL Server är en databashanterare från Microsoft och som blivit mycket populär under 2000-talet. En kombination av Internets stora framsteg och att Microsofts operativsystem blivit mycket bättre under denna tid är förmodligen två viktiga faktorer till dess framgång.

Microsoft SQL Server är en väldigt kraftfull databashanterare och används flitigt framför allt i Windows-miljöer. Webbapplikationer utvecklade i ASP.NET använder ofta MS SQL av just den anledningen att de är i behov av en webbserver med Windows Server.

En nackdel med Microsoft SQL Server jämfört med t.ex. MySQL är att den inte är gratis. Webbhotellen brukar därför inte vara speciellt givmilda med antalet databaser och utrymmet du får tillgång till. Om du letar efter ett webbhotell med MS SQL så var noga med att ta reda på hur många databaser du får ha och vilken storlek du får på dem.

Nästan alla webbhotell som erbjuder Windows Server med stöd för ASP har också Microsoft SQL Server att tillgå. Det är dock inte alltid inkluderat i priset och kan räknas som en extratjänst där du helt enkelt får betala extra för att få en MS SQL databas.

Om du vill komma billigt undan så är det tyvärr ganska dyrt att välja en VPS eller dedikerad server för att köra Windows Server och Microsoft SQL Server. Ditt bästa val är helt enkelt att hitta ett webbhotell som uppfyller det du är i behov av.

Webbhotell med MSSQL-databaser

Lista på webbhotell som erbjuder MS SQL databaser i sina paket.

Simply.com
Simply.com är ett prisvärt och bra webbhotell för den som vill komma åt MS SQL. Det finns som tillval för både PHP och ASP men till en ganska låg kostnad.
Utrymme: 10-200 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Loopia
Loopia är ett stabilt webbhotell som erbjuder 1st MSSQL-databas i deras företagspaket. I webbhotellspaketet Företaga Plus får du dock 5st databaser.
Utrymme: 75 GB     Trafik: 750 GB
89 kr/mån
Besök nu
FS Data
På FS Data har du tillgång till 1st MSSQL-databas i deras dyrare paket PS Pro XL. Databasen är dock begränsad till 1GB data. FS Data som är ett populärt val bland företag kör även ASP 4.5.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 300 GB
186 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa har ett specialpaket för dig som behöver köra Windows, ASP och MS SQL.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu