Hyra egen dedikerad server

Att ha en egen dedikerad server till sitt förfogande öppnar upp helt andra portar än vad ett vanligt webbhotell kan erbjuda i sina paket. Med en egen server kan du konfigurera den precis efter dina önskemål och du har dessutom mycket mer resurser än vad du kan få ut ur en delad server på ett webbhotell.

VPS som man kan säga är ett mellanting mellan ett webbhotellskonto och dedikerad server kan vara ett alternativ om priset för en egen server anses vara för dyrt. Med VPS delar ett fåtal kunder på samma server men varje kund kör en egen virtuell server på maskinen. Detta gör att du får samma möjlighet att konfigurera systemet efter dina behov men samtidigt får du dela serverkapacitet med andra.

Leverantörer av dedikerade servrar

Nedanför listar vi företag som tillhandahåller dedikerade servrar för uthyrning. Alla priser som listas är för den billigaste servern företaget erbjuder.

Inleed
Inleed tillhandahåller kraftulla alternativ för dig som behöver något större än ett vanlig webbhotellskonto. Här hittar du prisvärda VPS:er och dedikerade servrar. Du kan även köpa till kontrollpanelen DirectAdmin och tjänsten Managed Server om du behöver hjälp med underhåll och drift.
fr. 499 kr/m
Besök nu
Oderland
Oderland erbjuder flera olika serverlösningar för dig som behöver något mer kraftfullt än vad ett vanligt webbhotellskonto kan ge. De erbjuder traditionella VPS:er och virtuella servrar i moln. De har också vanliga dedikerade servrar samt möjligheten att får Managed Hosting.
Besök nu
FS Data
FS Data är ett webbhotell som riktar sig till företag och har givetvis även dedikerad server och virtuella servrar att erbjuda dig. FS Data erbjuder servrar i toppmodern serverhall men säker förvaring och flytthjälp.
fr. 995 kr/m
Besök nu

Priserna vi listar gäller dedikerad servrar utan extra tjänster som managed server. Listas inget pris är det för att webbhotellet inte själv listar det på ett tydligt sätt. Vi rekommenderar att du spanar in alla om du är intresserad av en egen server.

Dedikerad server i Sverige

I Sverige finns det många datacenter och återförsäljare av dedikerad server. Du kan välja att köpa din egen server och placera den i ett datacenter, s.k. Colocation. Du betalar då för plats, el och nätåtkomst. Du kan också välja att hyra en server av distributören, vilket är det absolut vanligaste. Detta gör att du inte ansvarar för hårdvaran i servern och om något fel uppstår så ligger ansvaret på dem att ersätta defekta delar. Var dock noga med att ta reda på vilken service du är i behov av och hur snabbt du behöver ha problem åtgärdade. Det kan variera stort från leverantör och mellan olika servicepaket.

Om du inte besitter kompetensen att administrera din server själv så kommer du behöva hyra in någon som tar hand om detta också. Detta är ytterligare en kostnad du bör räkna med i så fall. Vi rekommenderar att du använder en avancerad kontrollpanel och hittar någon som kan administrera servern med hjälp av det. WHM/cPanel och Plesk är två vanliga alternativ.