Inleed Webbhotell

InleedInleed är ett svenskt webbhotell med serverhallar i Falun och Tällberg. De erbjuder tre olika webbhotellspaket att välja mellan men erbjuder även VPS, dedikerad server och colocation. På så sätt är Inleed ett fullfjädrat webbhotell som kan låta dig som kund växa utan att lämna serverhallarna.

Inleed tillhandahåller väldigt prisvärda tjänster inom webbhotell och hosting. Deras webbhotellskonton ger väldigt mycket för pengarna med även VPS, dedikerad server och andra tjänster är väldigt konkurrenskraftiga i sitt pris.

Inleed använder DirectAdmin som kontrollpanel vilket är en utbredd och populärt alternativ. Det används inte i samma utsträckning som cPanel men är billigare det speglar även av sig i priset till dig som kund.

Besök Inleed

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Här är en kort sammanställning av de paket Inleed Webbhotell tillhandahåller.

NamnStandardSpecialÅterförsäljare
Diskutrymme2 GB SSD10 GB SSD50 GB SSD
Trafik/mån50 GB250 GB2000 GB
Antal DomänerObegränsatObegränsatObegränsat
MySQL-databaserObegränsatObegränsatObegränsat
E-postadresserObegränsatObegränsatObegränsat
SSLJaJaJa
PHPJa, välj 4.4 – 7.1Ja, välj 4.4 – 7.1Ja, välj 4.4 – 7.1
ASP.NETNejNejNej
JSPNejNejNej
Ruby on RailsNejNejNej
PHP Minne512 MB512 MB512 MB
Cron jobsJaJaJa
Pris/år19 kr/mån (228 kr)29 kr/mån (348 kr)99 kr/mån (1 188 kr)

Inleeds tre olika webbhotellspaket ger dig möjligheten att välja det som passar dig bäst. Utrymmet på det minsta paketet är 2 GB vilket räcker långt för de flesta privatpersoner som t.ex. vill börja blogga. Även företagskunder som vill ha en enkel hemsida kommer absolut inte att behöva mer än så.

En stor fördel med Inleed är deras givmilda specifikationer och att de kör en väl beprövad kontrollpanel (DirectAdmin). Du får tillgång till allting som du kan tänkas behöva för att ha en hemsida so bygger på PHP och MySQL, vilket t.ex. WordPress och många andra CMS använder sig av.

Som säkerhet tillhandahåller även Inleed Let’s Encrypt vilket gör att du kan köra SSL (säker anslutning) till din hemsida.

Vi har använt oss av Inleeds webbhotell ett tag och vi finner det enkelt att använda och allting känns väldigt fort. Vi har valt att köra på mellanpaketet ”Special” eftersom det inte är så mycket dyrare än det billigaste samtidigt som det ger mer utrymme, fler kärnor, mer RAM-minne att använda o.s.v.

Vi har provat att köra WordPress med en stor mängd bilder och allting laddas blixtsnabbt på mellankontot. När det kommer till hastighet och tillgänglighet har vi helt enkelt inte hittat något att kritisera. Däremot stötte vi på problem när vi försökte ladda upp bilder vars filnamn innehöll svenska tecken. En god praxis är att inte använda det men ett modernt webbhotell borde kunna hantera detta.

Vi har inte testat Inleeds support något nämnvärt så kan inte sammanfatta den mer än att återge och kommentera det som specificeras. Att för så här billiga webbhotellpaket ha tillgång till Telefonsupport, E-postsupport och Livechatt är inte vanligt och ska ses som ett stort plus.

För den som letar efter ett billigt webbhotellkonto men som presterar bättre än vad man betalar för så är Inleed kanske det bästa alternativet du hittar i Sverige.

Vi har använt oss av Inleed webbhotell ett tag men vi har inte hunnit göra en omfattande recension och djupdykning i webbhotellet. Läs vår sammanfattning här på sidan för att få en uppfattning om vårt intryck av webbhotellet och vad vi anser efter de tester vi hunnit göra.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 4 reviews
by Mohammed on Inleed Webbhotell
billigt bäst
Tid som kund: 17 månader

bästa webhotellet ja gillar mycket. allt fungerar bra, inga problem alls. ja har flera sidor där och aldrig något problem. snäll support med.

by Chrille on Inleed Webbhotell
Riktigt bra med gratis SSl
Tid som kund: 2 år

Inleed är kanske det bästa vanliga webbhotellet jag provat. Det fungerar riktigt bra, trevlig support och priset är dessutom ganska billigt. Som grädde på moset så erbjuder dem även gratis SSL genom Let's Encrypt. Endast ett fåtal webbhotell erbjuder det idag.

by Thor-Björn on Inleed Webbhotell
Bästa webbhotellet
Tid som kund: 18 månader

Inleed är för mig det bästa webbhotellet. Mycket trevlig support och allting har fungerat för mig. Dessutom är Inleed ett mycket billigt webbhotell med bra priser jämfört med andra dyra webbhotell. Rekommenderas starkt! A+++

by Fredrik on Inleed Webbhotell
Billigt och prisvärt
Tid som kund: 3 år

För priset är Inleed ett väldigt bra webbhotell och enligt mig kanske det bästa av de billigaste alternativen. Ett för mig störigt problem har varit att deras webbservrar inte hanterar svenska filnamn vilket majoriteten av webbhotellen gör. Alltså om du skulle ladda upp en bild till WordPress som innehåller å, ä eller ö så kommer det inte fungera. Något som kan ge stora problem om du migrerar en hemsida från ett annat webbhotell till Inleed.