Inleed Webbhotell

Inleed
Hemsida: www.inleed.se

Inleed är ett svenskt webbhotell med serverhallar i Falun och Tällberg. De erbjuder tre olika webbhotellspaket att välja mellan men erbjuder även VPS, dedikerad server och colocation. På så sätt är Inleed ett fullfjädrat webbhotell som kan låta dig som kund växa utan att lämna serverhallarna.

Inleed tillhandahåller väldigt prisvärda tjänster inom webbhotell och hosting. Deras webbhotellskonton ger väldigt mycket för pengarna med även VPS, dedikerad server och andra tjänster är väldigt konkurrenskraftiga i sitt pris.

Inleed använder DirectAdmin som kontrollpanel vilket är en utbredd och populärt alternativ. Det används inte i samma utsträckning som cPanel men är billigare det speglar även av sig i priset till dig som kund.

Besök Inleed

 

PaketMer infoVår sammanfattningOmdömen

Här är en kort sammanställning av de paket Inleed Webbhotell tillhandahåller.

NamnStandardSpecialÅterförsäljare
Diskutrymme2 GB SSD10 GB SSD50 GB SSD
Trafik/mån50 GB250 GB2000 GB
Antal DomänerObegränsatObegränsatObegränsat
MySQL-databaserObegränsatObegränsatObegränsat
E-postadresserObegränsatObegränsatObegränsat
SSLJaJaJa
PHPJa, välj 4.4 – 7.1Ja, välj 4.4 – 7.1Ja, välj 4.4 – 7.1
ASP.NETNejNejNej
JSPNejNejNej
Ruby on RailsNejNejNej
PHP Minne512 MB512 MB512 MB
Cron jobsJaJaJa
Pris/år19 kr/mån (228 kr)29 kr/mån (348 kr)99 kr/mån (1 188 kr)

Inleeds tre olika webbhotellspaket ger dig möjligheten att välja det som passar dig bäst. Utrymmet på det minsta paketet är 2 GB vilket räcker långt för de flesta privatpersoner som t.ex. vill börja blogga. Även företagskunder som vill ha en enkel hemsida kommer absolut inte att behöva mer än så.

En stor fördel med Inleed är deras givmilda specifikationer och att de kör en väl beprövad kontrollpanel (DirectAdmin). Du får tillgång till allting som du kan tänkas behöva för att ha en hemsida so bygger på PHP och MySQL, vilket t.ex. WordPress och många andra CMS använder sig av.

Som säkerhet tillhandahåller även Inleed Let’s Encrypt vilket gör att du kan köra SSL (säker anslutning) till din hemsida.

Vi har använt oss av Inleeds webbhotell ett tag och vi finner det enkelt att använda och allting känns väldigt fort. Vi har valt att köra på mellanpaketet ”Special” eftersom det inte är så mycket dyrare än det billigaste samtidigt som det ger mer utrymme, fler kärnor, mer RAM-minne att använda o.s.v.

Vi har provat att köra WordPress med en stor mängd bilder och allting laddas blixtsnabbt på mellankontot. När det kommer till hastighet och tillgänglighet har vi helt enkelt inte hittat något att kritisera. Däremot stötte vi på problem när vi försökte ladda upp bilder vars filnamn innehöll svenska tecken. En god praxis är att inte använda det men ett modernt webbhotell borde kunna hantera detta.

Vi har inte testat Inleeds support något nämnvärt så kan inte sammanfatta den mer än att återge och kommentera det som specificeras. Att för så här billiga webbhotellpaket ha tillgång till Telefonsupport, E-postsupport och Livechatt är inte vanligt och ska ses som ett stort plus.

För den som letar efter ett billigt webbhotellkonto men som presterar bättre än vad man betalar för så är Inleed kanske det bästa alternativet du hittar i Sverige.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Inleed Webbhotell
Average rating:  
 5 reviews
 by Stefan
Billigaste webbhotellet - hands down
Tid som kund: 2 år denna gång

Jag förstår inte riktigt hur andra webbhotell på svenska marknaden går runt när det finns webbhotell som Inleed som levererar topptjänst för i princip inga pengar alls. Jag har använt dem i över 2 år denna gång och jag är väldigt glad att jag inte provade något annat. Andra billiga webbhotell brukar alltid ha problem på olika sätt men här har allt rullat på bra. Hemsidan laddas snabbt, inga problem med e-post som försvinner och den har aldrig legat nere vad jag märkt. Letar du efter ett billigt webbhotell så välj Inleed. Antagligen måste du betala mycket mer för att hitta något bättre.

 by Mohammed
billigt bäst
Tid som kund: 17 månader

bästa webhotellet ja gillar mycket. allt fungerar bra, inga problem alls. ja har flera sidor där och aldrig något problem. snäll support med.

 by Chrille
Riktigt bra med gratis SSl
Tid som kund: 2 år

Inleed är kanske det bästa vanliga webbhotellet jag provat. Det fungerar riktigt bra, trevlig support och priset är dessutom ganska billigt. Som grädde på moset så erbjuder dem även gratis SSL genom Let's Encrypt. Endast ett fåtal webbhotell erbjuder det idag.

 by Thor-Björn
Bästa webbhotellet
Tid som kund: 18 månader

Inleed är för mig det bästa webbhotellet. Mycket trevlig support och allting har fungerat för mig. Dessutom är Inleed ett mycket billigt webbhotell med bra priser jämfört med andra dyra webbhotell. Rekommenderas starkt! A+++

 by Fredrik
Billigt och prisvärt
Tid som kund: 3 år

För priset är Inleed ett väldigt bra webbhotell och enligt mig kanske det bästa av de billigaste alternativen. Ett för mig störigt problem har varit att deras webbservrar inte hanterar svenska filnamn vilket majoriteten av webbhotellen gör. Alltså om du skulle ladda upp en bild till WordPress som innehåller å, ä eller ö så kommer det inte fungera. Något som kan ge stora problem om du migrerar en hemsida från ett annat webbhotell till Inleed.

Mycket webbhotell för pengarna

Let's Encrypt
Inleed erbjuder sina kunder gratis SSL genom Let’s Encrypt

I jämförelse med andra webbhotell är Inleed ett webbhotell där du som kund får väldigt mycket för pengarna. De två billigaste webbhotellspaketen är främst de som en privatperson kommer titta på och här är priserna 19 kr respektive 29 kr per månad.

Den största skillnaden mellan paketen är mängden utrymme, trafik och processorkraft som du får lov att använda. Det billigaste paketet duger fint för dig som vill börja blogga privat med det som är lite dyrare är bättre för hemsidor och bloggar som redan har trafik och använder mer utrymme än vad en nystartad blogg gör.

Företagshemsidor kan fungera väldigt bra på mittenpaketet Special också men vill man ha ännu mer resurser kan man titta på Återförsäljarpaketet. Detta paket kostar förvisso 99 kronor per månad men ligger ändå under liknande webbhotellspaket från andra aktörer.

En stor fördel med Inleed är att du har tillgång till gratis SSL genom Let’s Encrypt och det gäller oavsett vilket paket du väljer. Detta gör att dina besökare kan surfa säkert och med en krypterad anslutning mot din server vilket är extra viktigt om dina besökare skickar inloggningsuppgifter, personuppgifter och annan data genom formulär till dig.

Serverhallar i Sverige

Inleed har sina servrar stående i sina två egna datahallar som återfinns i Falun och Tällberg i Dalarna.

Datahallarna är bestyckade med dubbla 10 Gbit-linor för att ge redundans ifall en leverantör skulle få problem vilket minskar problemen för dig som kund. Trots att Tällberg och Falun ligger en bit ifrån varandra finns här även en svart fiberlänk som kopplar samman datahallarna.

Redundans finns även på strömförsörjning där både UPS som kickar in direkt och dieselgenerator för längre drift utan ström från elnätet.

Förutom detta finns här brandsystem med branddörrar och där backupsystemen står placerad separat från de andra servrarna.

VPS och Dedikerad Server

Inleed är som sagt ett billigt och prisvärt webbhotell med servrar i Sverige som står i egna datahallar i Dalarna. Här har du även möjlighet att hyra VPS och dedikerad server till väldigt bra priser.

Deras VPS:er börjar på 199 kr / mån och deras dedikerade servrar börjar på 499 kr / mån. Sett till vad man får för pengarna är Inleed antagligen en av de billigaste leverantörerna i Sverige och väl värt att spana in. Om du är osäker kan du jämföra med de andra alternativen.

För 499 kronor per månad kan du även få managed server vilket innebär att din server drivs som om du skulle haft ett webbhotellskonto. Detta är väldigt billigt och innebär att du från ca 1100 kronor kan ha en egen server med Direct Admin och som hanteras av Inleed. Ett pris som är väldigt konkurrenskraftigt även på en internationell marknad.

Besök Inleed