Bra webbhotell för Joomla

joomlaJoomla är ett populärt CMS (Content Management System) som tillåter dig att bygga hemsidor och avancerade webbapplikationer. Joomla är känt för att vara lätt att använda och bygga vidare på, och det finns mängder med tillbehör färdiga att ladda ner och använda.

WordPress är också ett populärt CMS men används främst för bloggar. Även om det går att använda WordPress till mycket mer än så är det ingen tvekan om att den främsta inriktningen har varit det. Joomla är mer inriktat på vanliga hemsidor men det finns givetvis även möjlighet att genom Joomla köra en blogg på din hemsida om så önskas.

För att kunna använda Joomla behöver du ett bra webbhotell som uppfyller systemkraven för systemet. Vi skulle främst rekommendera att du kör Linux, Apache, MySQL och PHP. Men det finns även möjlighet att köra Joomla på Microsofts IIS 7 eller senare.

För att du ska kunna köra Joomla krävs det PHP och MySQL. Kravet på vilka versioner av dessa två du behöver skiljer sig beroende på vilken version av Joomla du önskar köra. Du kan hitta systemkraven för Joomla här.

De flesta webbhotell som kör Linux kommer har rätt version av både Apache, MySQL och PHP. Vill du köra Joomla på Windows Server får du se till så webbhotellet uppfyller kraven i länken ovan.

Lista på bra webbhotell för Joomla

Nedanför hittar du en lista på webbhotell som passar bra med Joomla CMS.

Miss Hosting
Miss Hosting erbjuder gott om utrymme, trafik och 256 MB minne för PHP vilket gör att Joomla flyter bra. Miss Hosting anses också vara ett väldigt prisvärt webbhotell.
Utrymme: 100 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 1 kr/mån
Besök nu
Inleed
Bland de billigare webbhotellen är Inleed utan tvekan ett av de bästa webbhotellen i Sverige. Med 512 MB minne för PHP och bra serverresurser kan Joomla flytta på väldigt bra.
Utrymme: 10 GB     Trafik: 250 GB
29 kr/mån
Besök nu
Loopia
Ska du lägga upp en företagshemsida baserad på Joomla som CMS? I så fall kan Loopia vara ett riktigt bra val. Deras webbhotell har fullt stöd för mjukvaran och rekommenderas åt företag.
Utrymme: 75 GB     Trafik: 750 GB
89 kr/mån
Besök nu
Simply.com
Simply.com erbjuder fyra webbhotellspaket med stöd up till 1024 MB in minne för PHP vilket är perfekt även för tyngre Joomla-installationer.
Utrymme: 10-200 GB     Trafik: Obegränsat
fr. 10 kr/mån
Besök nu
Oderland
Oderland Webbhotell kör kontrollpanelen cPanel och du kan få konto med upp till 512 MB memory_limit. Något som fungerar bra med Joomla.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 2000 GB
209 kr/mån
Besök nu
Egensajt
Egensajt är ett kraftfullt webbhotell där du har möjligheten att helt och hållet anpassa det efter dina egna behov. Välj hur mycket resurser du behöver och betala endast för det du behöver. Joomla är således något du kan få att flyta väldigt bra hos Egensajt.
Utrymme: 5 GB     Trafik: 10 GB
79 kr/mån
Besök nu
FS Data
FS Data har med sin säkra driftmiljö ett ypperligt webbhotellspaket för dig som företagskund med krav på hög tillgänglighet och stabilitet. Fungerar givetvis också bra med Joomla.
Utrymme: 20 GB     Trafik: 300 GB
186 kr/mån
Besök nu
One.com
One.com har enligt specifikationer stöd för Joomla och är det billigaste webbhotellet. Fungerar bra för dig som vill testköra Joomla eller för en liten hemsida.
Utrymme: 25 GB     Trafik: Obegränsat
25 kr/mån
Besök nu
Wopsa
Wopsa kör Linux och kontrollpanelen cPanel vilket lämpar sig väl för Joomla och många plugins.
Utrymme: 2 GB     Trafik: 10 GB
50 kr/mån
Besök nu
Webbdo
Webbdos webbhotell lämpar sig väl för Joomla med sina 256MB för PHP och kraftfulla servrar i USA.
Utrymme: 1,5 GB     Trafik: 40 GB
fr. 9 kr/mån
Besök nu