Wopsa

WopsaWopsa är idag ett webbhotell som varit med i leken ett bra tag och har ett tag varit en del av Cygrids Communications AB. Webbhotellet har ett eget datacenter i Eslöv, Skåne som ger bra accesstider inom Sverige och ut mot Europa.

I grunden erbjuder Wopsa tre olika webbhotellspaket att välja mellan där du får mer utrymme, trafik, domäner etc. ju större paket du väljer. Priset skiljer sig givetvis åt mellan de olika paketen och alla kör Linux med cPanel som kontrollpanel.

Besök Wopsa

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Specifikationer för Wopsas populäraste konton. Wopsa har även ett Windows-konto med stöd för ASP.

NamnBasProElite
Diskutrymme2 GB10 GB20 GB
Trafik/mån10 GB25 GB125 GB
Antal Domäner1 st15 stObegränsat
MySQL-databaser1 st15 stObegränsat
E-postadresserObegränsatObegränsatObegränsat
SSLNejJa, tilläggJa, tillägg
PHPJaJaJa
ASP.NETNejNejNej
JSPNejJaJa
Ruby on RailsNejJaJa
PHP MinneOkäntOkäntOkänt
Cron jobsJaJaJa
Pris/år50/mån (600 kr)75 kr/mån (900 kr)225 kr/mån (2 700 kr)

Wopsa har även ett fjärde paket för de som vill köra Windows med stöd för ASP och andra Windowsexklusiva funktioner. Detta paket skiljer sig även en del från de andra och kör en annan kontrollpanel då cPanel inte har något officiellt stöd i Windows.

Wopsas Linux-konton har stöd för flera programspråk där PHP är det självklara och JSP och Ruby on Rails kan anses vara de mer exklusiva som inte är standard på alla webbhotell.

Wopsa är ett ganska billigt webbhotell som väldigt sällan har några allvarliga driftstörningar som annars är väldigt vanligt på de större webbhotellen som ofta utsätts för DDOS-attacker och andra problem.

Wopsa är ett väldigt bra webbhotell för så väl privatpersoner som företag. Deras webbhotellspaket är framtagna för att passa de allra flesta. Det är dessutom billigt att köpa till mer utrymme och trafik om man skulle behöva det.

Även om webbhotellet har sin egen datahall i Eslöv så fungerar allting väldigt smärtfritt och har gjort så under många år. Priserna ligger i rätt nivå också vilket gör att mindre företag och privatpersoner inte behöver lägga ut mycket pengar för en snabb och stabil hemsida eller blogg.

Det är ett stort plus att Wopsa dessutom kör kontrollpanelen cPanel som anses vara den bästa av väldigt många. Wopsa är helt enkelt ett bra val för så väl privatpersoner och företag. Skulle du behöva något väldigt kraffullt erbjuder de även dedikerad server.

Vi har varit kunder hos Wopsa under många år men ännu inte hunnit publicera någon utförlig recension.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Wopsa Webbhotell
Average rating:  
 2 reviews
 by Björn
Bra val
Tid som kund: 9 mån

Tycker min hemsida har fungerat mycket bättre sedan jag flyttade den till Wopsa för 9 månader sedan. Jag kör deras Pro-paket vilket inte är speciellt dyrt men känns som det ger bra med kraft för att hemsidan ska flyta på bra. Jag har inte provat så många andra webbhotell men flyttade från City Network som fungerar riktigt dåligt.

 by Fredrik
Bra under många år
Tid som kund: 10 år

Jag har använt Wopsa under väldigt många år nu och det är överlag ett helt okej webbhotell. Det mesta snurrar på smärtfritt och där har inte varit några större problem med driften under dessa år. Webbhotellspaketen är kanske lite snåla med resurserna och det har hänt att supporten tagit tid på sig att svara. Men överlag ett väldigt bra alternativ och då speciellt för mindre hemsidor och bloggar.