One.com – Ett billigt webbhotell

One.com
Hemsida: www.one.com

One.com är ett känt webbhotell på den svenska marknaden och erbjuder webbhotellslösningar från 25 kr/mån. Priset är också det som gjort webbhotellet mest känt och fungerar bra med tanke på vad du betalar.

Webbhotellet erbjuder ”Fri Trafik” och månadskostnaden styrs av hur mycket utrymme du behöver för din hemsida. Vanligtvis är trafiken inget problem men om du erbjuder mycket filer för nerladdning eller om din webbplats använder mycket av andra serverresurser så som CPU och minne så kan ditt konto bli avstängt på grund av det.

Besök One.com

 

PaketMer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Här är paketen som One.com tillhandahåller genom sitt webbhotell.

NamnStarterProfessionell PlusBusiness
Diskutrymme25 GB200 GB500 GB
Trafik/månObegränsatObegränsatObegränsat
Antal Domäner1FleraFlera
MySQL-databaser1FleraFlera
E-postadresserObegränsatObegränsatObegränsat
SSLJa, GratisJa, GratisJa, Gratis
PHPJa, PHP 7Ja, PHP 7Ja, PHP 7
ASP.NETNejNejNej
JSPNejNejNej
Ruby on RailsNejNejNej
PHP Minne512 MB (512 MB RAM)2 GB (2 GB RAM)4 GB (4 GB RAM)
Cron jobsNejNejNej
Pris/år25 kr/mån (300 kr)35 kr/mån (420 kr)120 kr/mån (1 440 kr)

Konceptet med Fri Trafik är att inte begränsa en användare vid en faktisk gräns. Detta gör det möjligt att få ett väldigt stort utrymme att kunna växa som kund så länge du inte får onormalt hög belastning. Driver du en vanlig hemsida eller personlig blogg så ska du absolut inte bekymra dig över detta.

One.com är ett väldigt bra webbhotell att börja med och det är ypperligt för privatpersoner som inte väl lägga en större slant på sin hemsida. De gör det dessutom väldigt enkelt för oerfarna användare att installera en blogg eller lägga upp en hemsida med deras hemsideprogram.

One.com är utan tvekan ett av de billigaste webbhotellen du kan hitta. Det gör också att webbhotellet är ett utmärkt val för den som har väldigt liten budget. Vi rekommenderar därför webbhotellet främst till privatpersoner som vill ha en blogg, enkel hemsida eller ett webbhotell medan de lär sig utveckla egna hemsidor.

Fördelen med One.com är att det är billigt, du betalar för diskutrymmet du behöver och trafiken är inget du behöver tänka på så länge du inte har väldigt stora filer tillgängliga för dina besökare.

Nackdelen med webbhotellet är att du inte kan använda en befintlig domän till webbhotellet och tvingas köpa en ny när du beställer webbhotellspaket. För någon som inte har en domän sedan tidigare är inte detta ett problem, men för andra kan det absolut vara ett hinder.

Vi har aldrig själva använt oss av webbhotellet. En recension och test av webbhotellet kommer därför dröja.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

One.com Webbhotell
Average rating:  
 5 reviews
 by Ludvig
One.com är bra
Tid som kund: 5 månader

Jag har använt one.com som webbhotell till ett litet kul sidoprojekt där jag inte vill lägga massor av pengar. För mig har det fungerat väldigt bra och deras billigaste paket ger 25gb utrymme och obegränsad trafik passar väldigt bra. Kan varmt rekommendera one.com för den som vill ha något billigt.

 by David Nilsson
Prisvärt val
Tid som kund: flera år

Har använt One.com till min blogg om jakt i flera år nu och det har fungerar bra. Jag kör Wordpress och har 12 tillägg installerade utan problem. Hemsidan fungerar nästan alltid och laddar även snabbt på kvällar vilket jag vet vissa konkurrenter inte gör. Med tanke på hur lite jag betalar hos One.com så undrar man ju var och varför de andra valt andra alternativ. One.com är helt enkelt billigt och bra.

 by Henke
Billigaste webbhotellet
Tid som kund: 4 år

Har använt webbhotellet One i 4 år och perfekt för min blogg och jag laddar upp många bilder och har aldrig haft problem. Vill du ha ett billigt webbhotell är detta inte alls fel.

 by Johannes K
Min recension
Tid som kund: 3 år

One.com är billigt alternativ och har varit det länge. De har försökt att föra in företagsfunktioner och bättre paket i utbyte mot att höja priset ganska kraftigt. Det är inte dyrt men de är inte så självklart billiga längre och det blir svårare att använda dem för det. De har varit problematiska med mig i support så jag ger dem bara 3 av 5 även om det flyter på fint i normala fall.

 by Jenny
Bra
Tid som kund: 2 år

Har använt webbhotellet One till min modeblogg och det har fungerar väldigt bra tycker jag. Har inte känt något behov att flytta än men hört att det kan innebära problem. Supporten kan dock blir bättre.

One.com ger billiga alternativ

One.com ger dig 4 olika webbhotellspaket att välja mellan och de två första paketen är riktat till dig som privatperson som har en blogg eller en hemsida och vill komma igång.

Det billigaste alternativet är ett start-paket som kommer fungera bra om t.ex. vill blogga genom WordPress. Du får 25 GB utrymme vilket är ganska mycket och förmodligen kommer ingen privat blogg behöva mer utrymme än så. Du har även tillgång till en MySQL-databas vilket är ett krav för att kunna köra WordPress och bandbredden, alltså mängden trafik du får skicka är obegränsad.

Startpaketet är tillräckligt för att komma igång men skulle du få mycket besökare kanske du ändå behöver uppgradera minst ett steg för att få tillgång till mer serverresurser.

Priserna startar lågt och benämns i amerikansk dollar av någon anledning. Om det är viktigt för dig att ha ett billigt webbhotell så ger absolut One.com dig ett rimligt alternativ. Men om du börjar snegla på de två dyrare paketen så jämför med andra webbhotell också.

Varför välja One.com?

One.com har många fördelar och anledningar varför man skulle välja dem till sin blogg eller hemsida. Här hittar du några.

  • Etablerat webbhotell med över 1,5 miljoner kunder
  • Billigt webbhotell som ger mycket för pengarna
  • Flera alternativ att välja mellan (betala inte mer för något du inte behöver)
  • SSL-certifikat ingår så dina besökare surfar säkert
  • Användarvänlig kontrollpanel
  • 15-dagars återbetalningsgaranti

Som privatperson fungerar One.com klockrent och är ett prisvärt alternativ av alla billiga webbhotell.

Som företag kan de dyrare paketen absolut fungera bra och här ingår backup-lösning så man slipper göra det själv.

Besök One.com