Loopia hackat – kontakt- & personuppgifter på vift

LoopiaWebbhotellet Loopia har råkat ut för ett intrång som gjort att kontaktuppgifter och personuppgifter hamnat på vift. Nu uppmanar Loopia sina användare att byta lösenord på inloggningen till användarkontona och på andra ställen på nätet om du använt samma lösenord där.

Loopia har på förhand redan ändrat kundnummer och lösenord åt dig men vill helt enkelt att du väljer ett nytt. Även om lösenorden varit hashade så finns ändå risk att de som kommit över information lyckas lista ut ditt lösenord och att de då skulle kunna komma åt de tjänster där du använder samma e-post och lösenord som du gjort hos Loopia.

Ditt webbhotellkonto med de filer och databaser som du har är dock inte påverkade av detta intrång. Detsamma gäller dina betaluppgifter som inte heller sparas tillsammans med kontaktuppgifterna. Det gäller alltså endast, namn, adress, personnummer, e-post, lösenord och kundnummer/användarnamn.

Loopia har polisanmält intrånget men det är väldigt sällan detta leder till något tyvärr även om anmälan såklart är rätt respons och viktig för statistik.

Om du vill förbättra säkerheten till ditt Loopia-konto så ingen kan komma åt det eller i alla fall göra det väldigt mycket svårare så kan du koppla ditt konto till BankID. På så sätt blir det ytterligare ett moment och ökar säkerheten avsevärt för ditt konto. Detta är dessutom något väldigt få webbhotell erbjuder och ska ses som ett stort plus.

Loopia har skrivit en guide om vad som gäller på denna sida.

Lämna en kommentar