Oderland tar bort privatkontot

Oderland slopar privatkontot
Skärmdump på Oderlands prissättning för webbhotell idag

Utan någon officiell information, blogginlägg eller annan notis så har Oderland tagit bort privatkontot som alternativ och flyttat kunder till företagskontot. Vi förväntar oss givetvis att kunder med privatkonton informerats om detta även om sociala medier från maj skvallrar om lite förvirring.

Att Oderland valt att genomföra detta tyder på att man vill ta steget bort från att vara ett bra men prisvärt webbhotellsalternativ till privatpersoner. Det billigaste webbhotellspaketet är nu Företagspaketet och det hamnar på 207 kr i månadskostnad inkl. moms vilket får anses vara bland de dyraste alternativen på marknaden om man tittar på respektive webbhotells billigaste alternativ. Endast FS Data är tydligt med och tävlar i det segmentet men de har också sagt många gånger att deras tjänster främst riktas till företag.

Konsekvenserna av att ta bort privatkontot och göra företagspaketet till det billigaste förändrar också hela modellen av vad Oderland fokuserar på. Kanske är det så att de privatpersoner och företag som väljer det billigaste paketet belastar support och de administrativa delarna så hårt att det helt enkelt i slutändan bara blir onödigt fokus.

Vi skrev nyligen en recension om Oderland och deras webbhotell vilket är baserat på många års användande. Deras val av att inte längre erbjuda privatpaketet gör att de inte heller blir ett rimligt val för privatpersoner med enkla hemsidor/bloggar som inte vill betala mer än nödvändigt. Då är antagligen webbhotellen Inleed och Miss Hosting bättre alternativ vilket även är billigare än Oderlands tidigare privatkonto. Det är dock ingen tvekan om att de fortfarande är ett väldigt bra val även om det kostar lite mer.

Nyligen rapporterade vi att City Network väljer att sälja tjänsten City Sites till Loopia. Detta är också ett tydligt val i att specificera sig mer åt ett specifikt håll och för City Network innebär det även att man minskar andelen privatpersoner som kunder.

Lämna en kommentar