City Sites blir en del av Loopia

Loopias kontrollpanel
Startsida – Loopias kontrollpanel efter inloggning

City Sites som är Citynetworks namn på deras tjänst för webbhotell och domännamn har tagits över av webbhotellet Loopia och mot slutet av året väntas kunder flyttas från City Sites plattform som använder kontrollpanelen Atomia till Loopias egna plattform.

City Network kommer helt och hållet fokusera på sin molntjänst City Cloud som sprider sig till fler och fler datahallar över hela världen.

Atomia som plattform är precis som Loopia en molntjänst men prestandamässigt får man nog ändå ge tummen ner till Atomia som lätt visat sig vara överbelastad och då framförallt med MySQL-anslutningar. Huruvida det är City Networks uppbyggnad av den bakomliggande infrastrukturen eller en dålig kontrollpanel är svårare att sia om.

Däremot är det fullt möjligt att kunderna som flyttas till Loopia kommer se en förbättring i prestanda. Den största förvirring kommer ligga kring prissättning och att kontrollpanelerna skiljer sig så radikalt åt i gränssnitt och funktionalitet. Är man inte tidigare van vid Loopias gränssnitt så kan det bli en omställningsperiod.

Du kan läsa hela Loopias pressmeddelande här.

1 svar på ”City Sites blir en del av Loopia”

Lämna en kommentar