Vilket webbhotell ska jag välja?

vilket webbhotellpaketFör att veta vilket webbhotell du ska välja måste du först ta reda på vilka behov du har för din hemsida.

Dessa behov kan vara tekniska krav på webbhotellets mjukvara så de stödjer tekniker och tjänster du vill använda. Det kan också vara driftsäkerhet om det är en företagshemsida eller e-butik. Försäljningen i en e-butik blir t.ex. lidande om webbhotellet har driftproblem.

Om du ska köra en färdigutvecklad mjukvara som WordPress, Joomla, eCommerce eller något annat så ska du ta en titt på de systemkrav som listas av utvecklaren. Skillnaderna och kraven kan ibland vara förvånansvärda även för en mer erfaren webbmaster.

Skriv med andra ord kraven som måste uppfyllas i en lista och fyll på med önskvärda tjänster/specifikationer. Kanske är inte telefonsupport något krav, men och andra sidan är det kanske önskvärt?

Vi har en del färdigställda listor med webbhotell för olika ändamål. Om du t.ex. ska lägga upp en WordPressblogg så hittar du lämpliga webbhotell där. Specifika listor med webbhotell finner du genom menyn på sidan.