Crystone

Crystone är ett stort webbhotell i Sverige och har bedrivet webbhotellsverksamhet sedan 1997. De är ett av de ledande bolagen på marknaden och har många års erfarenhet av driftlösningar för så väl privatpersoner som stora företag. Deras meriter och referenser kan du läsa mer om på deras webbplats.

Företaget erbjuder idag två skilda webbhotellspaket som har väl tilltaget med resurser för att täcka in alla tänkbara behov kunden kan tänkas behöva. Standardpaketet erbjuder exempelvis 250 GB utrymme och 5 TB trafik. Du får dessutom Exchange-konton och MSSQL-databasser i paketet. Allting är lätt att administrera genom kontrollpanelen från Parallels.

Vi rekommenderar inte Crystone… Jämför andra webbhotell istället!

Jämför alla webbhotell

 

Mer infoVår sammanfattningRecensionOmdömen

Crystone erbjuder också Dedikerad Server, Colocation och VPS för de som önskar mer driftsäkra lösningar med större möjlighet att köra ett anpassat system. Fördelarna med detta är givetvis möjligheten att ändra funktionalitet och anpassa systemet efter kundens behov utan att behöva ta hänsyn till andra webbhotellskunder på samma server. Crystone har stor erfarenhet när det kommer till serverlösningar och deras priser är mycket konkurrenskraftiga.

Crystone har idag mycket prisvärda webbhotellspaket som är lämpliga för de flesta som letar webbhotellspaket på delad server. Deras kontrollpanel är snabb och man slipper vänta på att utföra saker vilket är mycket skönt. Det är också relativt enkelt att hitta i kontrollpanelen och man lär sig snabbt att hitta.

Det som saknas är en kontrollpanel som är helt på svenska och utförlig hjälp för att utföra alla tänkbara scenarion i kontrollpanelen.

Webbplatsen som testats har en WordPress installation utan tillägg för att snabba upp sidladdningar och resultatet är bra. Crystone är ett webbhotell som rekommenderas till både privatpersoner som företag.

Denna recensionen är inaktuell! Crystone har gjort stora omorganisationer och bland annat bytt kontrollpanel!

Crystone är ett webbhotell som varit med länge och det hör till att man får sig en och annan dramatisk forumtråd döpt efter sig. Det är mer en standard än undantag för det etablerade webbhotellen.

Detta test är utfört med deras Standardpaket och är ett väldigt omfattande webbhotellspaket. Crystone likt många andra webbhotell har försökt att minimera antalet val och istället ta fram ett som många kan tänkas få nytta av. För de som inte är så insatta i webbhotell, vad de erbjuder och exakt vad de själva är i behov av så gör detta valet mycket enklare.

Att logga in på kontrollpanelen

För att logga in på Crystone behöver du bara klicka på knappen för kontrollpanel på deras hemsida. Du möts då av en inloggningsruta där du får fylla i användarnamn, lösenord och vilket språk du vill ha i kontrollpanelen. Inloggningen fungerar bra men språkvalet är lite förvirrande. Crystone har inte helt översatt sin kontrollpanel till svenska och du kommer endast få delar av kontrollpanel på svenska om du väljer det.

Crystone Kontrollpanel StartKontrollpanelen är väldigt snabb och det är lite förvånande med tanke på många konkurrenter ger en betydligt långsammare upplevelse. Jag skulle vilja säga att kontrollpanelen är så pass snabb som man faktiskt borde förvänta sig. Det finns ingenting värre än att försöka navigera i en kontrollpanel som tar 5-10 sekunder (eller mer) för varje sidladdning.

Kontrollpanelen är i övrigt väldigt enkel att navigera och när du först kommer in möts du av en översikt för ditt konto. Här kan du snabbt fånga upp hur du använder resurserna för ditt webbhotellskonto och även genvägar till flera populära menyalternativ.

Hantera dina hemsidor i kontrollpanelen

Hemsidor hos CrystoneFör att lägga till eller redigera befintliga hemsidor så klickar du på fliken ”Websites”. Du får du upp en lista på befintliga webbplatser så du enkelt kan redigera dem eller fylla på listan med ytterligare webbplatser.

Trycker du sedan på en webbplats får du möjligheten att hantera FTP-konton och tillgång till en filhanterare för webben. Du kan också här installera AWStats för domänen om så önskas. Som jag förstår det är dock redan Webalizer installerat med åtkomst utanför kontrollpanelen med användarnamn och lösenord.

Crystone SidinställningarMycket information gällande den specifika webbplatsen är samlad under denna sektion. Det är även under denna sektion som du administrerar schemalagda aktiviteter (cron-hantering) och möjligheten att sätta upp skyddade kataloger med lösenord.

När du tryckt på webbplatsen kan du även hantera applikationer som du installerat på domänen från kontrollpanelen. Exempel på applikationer är WordPress, Joomla, osCommerce och Drupal (se bild för fler).

Lägga till och hantera databaser

Crystone Databas StatistikUnder fliken ”More Services” hittar du bl.a. sektionen för Databaser. Om du klickar dig in i sektionen möts du av samma gränssnitt som för dina webbplatser. Det är alltså bara att klicka på ”Lägg till ny databas” för att skapa en MySQL eller MSSQL databas.

För att redigera databasen och för att hantera dess användare klickar du bara på databasens namn så får du information om detta. Crystones kontrollpanel hör förmodligen till de bättre när det kommer till detta.

Installera applikationer från kontrollpanelen

Crystone One Click InstallerInstallera webbapplikationer direkt från kontrollpanelen är inte svårare på Crystone än vad det ska vara. Du behöver bara navigera dig till applikationsvalvet, välja applikation, klicka på ”installera applikation” och följa anvisningarna på skärmen.

I skrivande stund har Crystone stöd för följande applikationer:

  • WordPress, Joomla & Drupal
  • osCommerce, Prestashop & OpenCart
  • phpBB & gallery
  • mediawiki & dokuwiki
  • Parallels Presence Builder

En nackdel här är deras utbud och likt många andra kontrollpaneler går det inte att installera mjukvaran i svenska utan detta måste man göra i efterhand. Jag skulle därför rekommendera en manuell installation då det är mindre sannolikt att du får problem då. I vissa fall är det dock inte svårare än att lägga till språkfiler, men i andra fall kan det bli mer komplicerat.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Crystone Webbhotell
Average rating:  
 0 reviews