Oderland ger dig möjligheten att välja PHP-version

oderland php versionOderland har lagt in ett nytt plugin i på sina webbservrar med cPanel som gör det möjligt för dig som webbhotellskund att själv välja vilken PHP-version du önskar.

Du får också möjligheten att själv lägga till och ta bort moduler som du inte är i behov av. Du kan t.ex. aktivera tillägget Imagick för att utnyttja ImageMagick, xdebug för att få tillgång till bra felsökning eller något annat tillägg som du kan tänkas vara i behov av.

Du kan också ändra en del PHP-inställningar och jag tror du kan ändra så PHP kan använda upp till 512 MB minne, även om du endast använder t.ex. företagspaketet. Andra PHP-inställningar som du kan ändra nu är max_execution_time, post_max_size, error_reporting, display_errors, open_basedir och ytterligare några andra inställningar.

PHP-versionerna som du kan välja mellan är just nu:

  • 5.2.27
  • 5.3.27
  • 5.4.17
  • 5.5.1

Med andra ord kan du köra PHP versionerna 5.2-5.5 och välja det som passar din hemsida bäst, och uppgradera om systemkraven skulle ändras. Använder du applikationer som är utvecklade av andra som t.ex. WordPress, Joomla, osCommerce så kan det vara bra att ha möjligheten att ändra själv.

Läs mer om Oderland och vad de erbjuder på deras hemsida.

Lämna en kommentar