Priset viktigt för privatpersoner

pengarEn av de viktigaste faktorerna för privatpersoner som väljer webbhotell är att det är billigt. För en privat blogg, familjesida eller någon annan hemsida som saknar vinstintresse så måste webbhotellets pris vara försumbart.

Många privatpersoner finner också ungefär samma magiska gräns att när webbhotellet kostar mer än det så faller det bort. Billiga webbhotell med en årskostnad på ca 500 kronor uppfattas som mycket bättre alternativ än de som kostar nästan det dubbla (vilket många webbhotell gör).

Om ett webbhotell verkligen vill fånga åt sig många privatpersoner så bör det alltså vara så pass billiga att de kan erbjuda ett konto inkl. domän för ca 50 kronor i månaden.

Det finns inte så många webbhotell som gör detta. I listan över billiga webbhotell som tillhandahålls på denna webbplats så är det egentligen bara One.com och Webbdo som har ordinarie priser som är så pass billiga.

Webbdo är billigt av flera anledningar. Dels står deras servrar i ett datacenter i USA, men deras webbhotellkonton är ganska begränsade i utrymme vilket gör att de får in många kunder på en och samma server. För en personlig hemsida räcker utrymmet dock långt så på så sätt är det absolut inget fel med Webbdo.

One.com har länge varit ett självklart val för privatpersoner. Det är det absolut billigaste webbhotellet du kan få tag på i Sverige. Priset baseras på utrymmet och det billigaste kontot har 5 GB för 15 kronor i månaden. I detta pris ingår dessutom domänkostnaden.

Lämna en kommentar