WordPress 3.6 ”Oscar” – En ny version

Det är nu nästan en vecka sedan version 3.6 av WordPress blev tillgänglig för nerladdning så detta inlägg kommer lite sent. Ni som redan använder WordPress har såklart redan upptäckt detta om ni varit inloggade i adminpanelen.

Fokuset har legat på att förbättra stödet för media i WordPress och från och med nu har WordPress stöd för ljud och video inkluderingar. Detta har givetvis gått att göra innan med men stödet är nu fullt utvecklat. Om du använder WordPress för att dela videos eller ljud så kommer du finna förändringarna i version 3.6 mycket bra.

Men WordPress 3.6 har fler förändringar än så. Här är en lista på de mest väsentliga.

  • Nytt standardtema för WordPress. Twenty Thirteen är ett nytt tema som nu följer med WordPress. Den är en enkel och responsiv design med en kolumn. WordPress själva beskriver den som färgglad.
  • Förbättrad versionshantering. Du kan nu lättare jämföra olika versioner av samma dokument för att se vad som förändrats över tid.
  • Låsning av inlägg och förbättrat autosparande. Sparandet av inlägg är kopplat till användare vilket gör att flera användare kan redigera samma inlägg utan att problem uppstår. Du kan också ta över editeringen av ett inlägg från en annan användare.
  • Inbyggd HTML5 Mediaspelare. Med inbyggd mediaspelare kan du lägga till videos och ljudfiler som dina besökare kan spela upp.

Det finns ytterligare funktioner tillagda och förändringar genomförda. För er som utvecklar med WordPress som CMS så finns det också en del nya funktioner så som:

  • API för att komma åt ID3 information i ljud och video.
  • Bättre HTML5-stöd.

I WordPress Codex kan du läsa om alla ändringar.

WordPress 3.6 finns givetvis även på svenska. Du hittar den senaste versionen (precis som alltid) på http://sv.wordpress.org/.

Har du ännu inget webbhotell för WordPress så finns det som tur är många bra alternativ att välja mellan. WordPress fungerar bra på de flesta webbhotellen så det är ganska enkelt att komma igång och blogga i det avseendet.

Har du aldrig tidigare använt WordPress eller ett webbhotell men skulle vilja så kan denna guide hjälpa dig att komma igång.

Video – WordPress 3.6 Nyheter

Lämna en kommentar