Crystone har 20% rabatt på dedikerad server

Crystone LogoCrystone har just nu rabatt på dedikerade servrar med hela 20%. Erbjudandet gäller fram till och med 27/4 2013. Deras webbplats för dedikerade servrar, server.se, är tyvärr något missvisande och priserna som visas är de ordinarie. Rabatten dras alltså av först när du ska betala för servern.

Hur som helst är detta ett gyllene tillfälle för dig som redan planerar att hyra en dedikerad server. Crystone har i grunden en bra infrastruktur och säkert datacenter med många nöjda storkunder. Du hittar mer om referenser på deras deras sida.

Erbjudandet med 20% rabatt gäller deras 4 dedikerade servrar, men inte alternativet Terminalserver. Servrarnas specifikationer ser ut enligt följande:

Basic

Deras instegsmodell för dedikerade servrar och med väldigt begränsad hårdvara. Prestandan är bättre än många VPS-alternativ och fungerar bra till mindre krävande webbprojekt eller andra tjänster som inte kräver så mycket resurser.

Pris: 795kr / mån (exkl moms)
Hårdvara:
 Intel Celeron 2.6GHz, 1GB RAM-minne, 1x500GB SATA 7200RPM
Pluspaket: Lägg till 1GB extra RAM-minne och få 1TB hårddisk istället för +99kr/mån
Nätverk: 100Mbit/s och 500GB i överföring per månad. 1st IP-adress följer med.
Mer information hos Crystone

Standard

Standard-modellen är ett stort steg upp från Basic och erbjuder betydligt bättre prestanda. Servern lämpar sig väl som webbserver, speciellt med pluspaketet då den får 4GB RAM-minne.

Pris: 1395kr / mån (exkl moms)
Hårdvara:
 Intel Core2Duo 3.1GHz, 2GB RAM-minne, 2x500GB SATA 7200RPM (RAID)
Pluspaket: Lägg till 2GB extra RAM-minne och få 2x1TB hårddiskar istället för +199kr/mån
Nätverk: 100Mbit/s och 640GB i överföring per månad. 1st IP-adress följer med.
– Mer information hos Crystone

Business

Businessmodellen är ytterligare ett steg upp på deras skala med en Xeon-processor från Intel, mer RAM-minne och fler diskar. En väldigt lämplig webbserver med hög kapacitet.

Pris: 1995kr / mån (exkl moms)
Hårdvara:
 Intel Xeon E3-1230 Quad Core 3.2GHz, 4GB RAM-minne, 4x500GB SATA 7200RPM (RAID)
Pluspaket: Lägg till 2GB extra RAM-minne och få 4x1TB hårddisk istället för +399kr/mån
Nätverk: 100Mbit/s och 960GB i överföring per månad. 1st IP-adress följer med.
– Mer information hos Crystone

Enterprise

Enterprise är Crystones toppmodell för dedikerade servrar med Xeon-processor och 8GB RAM-minne. Här får du även SAS-diskar på 15k RPM istället för SATA-diskar.

Pris: 2995kr / mån (exkl moms)
Hårdvara:
 Intel Xeon E5620 2.13GHz, 8GB RAM-minne, 2x300GB SAS 15K RPM (RAID)
Pluspaket: Lägg till 8GB extra RAM-minne och få 3x300GB SAS-diskar istället för +1399kr/mån
Nätverk: 100Mbit/s och 1600GB i överföring per månad. 1st IP-adress följer med.
– Mer information hos Crystone

Innan du köper dedikerad server hos Crystone…

Jag vill börja med att säga att det är absolut inget fel på Crystones servrar och de fungerar säkerligen hur bra som helst. Jag har personligen ingen erfarenhet av dem som leverantör och kan därför inte ge någon feedback på det.

Efter att ha sett deras servrar och vad de erbjuder så måste jag ändå kritisera valet av hårdvara i dem. Det är absolut godkänt att erbjuda SATA-diskar i ingångsmodellerna men Business och Enterprise borde ha bättre alternativ för diskar. Att själv få välja mellan SATA, SAS och SSD hade varit det absolut bästa.

Processorn i deras Enterprise-modell är E5620 och är tyvärr en modell som lanserades för över tre år sedan. Processorn är det absolut inget fel på och presterar bra, men att i alla fall kunna välja på bättre och nyare modeller hade varit önskvärt.

Minnesmängden i servrarna är relativt bra fördelat och pluspaketet ger en i alla fall valmöjligheter här, även om kostnaden för Pluspaketet kan ifrågasättas för Enterprise-servern.

Jag ser ändå Crystone som ett bra val och det är just nu ändå 20% rabatt på servrarna. I annat fall kanske du kan förhandla om priset ytterligare om du kan argumentera för varför?

Glöm inte att titta på fler leverantörer av dedikerade servrar för att säkra dig om att du gör ett bra val.

Lämna en kommentar