Billiga .SE-domäner hos City Network och Binero

Just nu och fram t.o.m. den 30 September är det billiga .se-domäner hos City Network och Binero. Hos Binero kostar nyregistreringar 9 kronor för första året och hos City Network kostar det 5 kronor för nyregistreringar av domännamn.

Ett par gånger per år brukar registrar till .se kunna locka till sig nya kunder genom att sänka priset på domännamn. Det är också ett ypperligt tillfälle att registrera domännamn som man tänkt göra sedan innan.

Läs mer

8 orsaker att byta till ett nytt webbhotell

Det är inte ovanligt att befintliga webbhotellskunder känner att de behöver byta till ett annat webbhotell. Oftast beror på det på något problem med webbhotellet, men det är inte alltid något som ligger inom ramen för vad webbhotellet själva kan lösa åt kunden.

Det finns tydliga tecken på när det är dags att börja se sig om efter ett bättre webbhotell. Jag har sammanställt åtta stycken av dessa i denna artikel.

Läs mer

Är City Network ett bra webbhotell?

Har du fått upp ögonen för webbhotellet City Network, men undrar om de är bra? I så fall är du knappast ensam och det är inte säkert att du finner svaret du söker.

City Network är ett svenskt webbhotell med säte i Karlskrona, Blekinge. Webbhotellet grundades 2002 vilket gör att de i år har 11 års erfarenhet av att driva företaget. Det är också i Karlskrona som du hittar deras datacenter som erbjuder en bra utgångspunkt för att bedriva ett webbhotell.

Läs mer

WordPress 3.6 ”Oscar” – En ny version

Det är nu nästan en vecka sedan version 3.6 av WordPress blev tillgänglig för nerladdning så detta inlägg kommer lite sent. Ni som redan använder WordPress har såklart redan upptäckt detta om ni varit inloggade i adminpanelen.

Fokuset har legat på att förbättra stödet för media i WordPress och från och med nu har WordPress stöd för ljud och video inkluderingar. Detta har givetvis gått att göra innan med men stödet är nu fullt utvecklat. Om du använder WordPress för att dela videos eller ljud så kommer du finna förändringarna i version 3.6 mycket bra.

Läs mer

Priset viktigt för privatpersoner

pengarEn av de viktigaste faktorerna för privatpersoner som väljer webbhotell är att det är billigt. För en privat blogg, familjesida eller någon annan hemsida som saknar vinstintresse så måste webbhotellets pris vara försumbart.

Många privatpersoner finner också ungefär samma magiska gräns att när webbhotellet kostar mer än det så faller det bort. Billiga webbhotell med en årskostnad på ca 500 kronor uppfattas som mycket bättre alternativ än de som kostar nästan det dubbla (vilket många webbhotell gör).

Läs mer

Oderland ger dig möjligheten att välja PHP-version

oderland php versionOderland har lagt in ett nytt plugin i på sina webbservrar med cPanel som gör det möjligt för dig som webbhotellskund att själv välja vilken PHP-version du önskar.

Du får också möjligheten att själv lägga till och ta bort moduler som du inte är i behov av. Du kan t.ex. aktivera tillägget Imagick för att utnyttja ImageMagick, xdebug för att få tillgång till bra felsökning eller något annat tillägg som du kan tänkas vara i behov av.

Läs mer

Googles länkregler blir allt tuffare

google-logoLivet blir ständigt tuffare för sökmotoroptimerare då teknikerna för att få en ny sida att placera sig bra i de organiska sökresultaten blir allt färre. Idag får du egentligen inte skapa någon som helst länk till din sida med avsikt för att ta bättre placeringar i Google. Du har då avsikten att manipulera de signaler Google tittar på och du riskerar bestraffning (en rättvis term i sammanhanget).

Läs mer

DDoS-attack mot Binero ställer till problem

DriftstörningarBinero är ett av Sveriges största webbhotell men har tyvärr erbjudit en skakig upplevelse för vissa kunder sedan en tid tillbaka. Senast ut är en DDoS (Distributed Denial of Service) attack som fått Binero på knäna.
Attacken mot Binero började sent på kvällen den 16 juli och påverkade då stora delar av deras kunder. Trots semestertider fick Binero grepp om problemet ganska snabbt vilket förbättrade situationen avsevärt. Det fanns dock driftstörningar till och från under en tid där efter. Allt ifrån att webbplatsen gav 503 Service Unavailable till att den laddade långsamt.

Läs mer

PHP 5.5 Lanserat – Här är nyheterna

php-5.5.0Den 20 Juni 2013 lanserades PHP version 5.5.0 med en hel del nyheter och förändringar. Utvecklingen av PHP går ständigt framåt och för dig som utvecklare innebär det att du bör hålla kolla på vad som läggs till, men framför allt vad som försvinner och ändras i PHP. Funktioner, klasser och uttryck förändras och det är viktigt att följa med så framtida versioner av PHP inte sätter stopp för ens projekt.

Läs mer

Flytta från ett webbhotell till ett annat

webbhotell-flyttAtt flytta en hemsida från ett webbhotell till ett annat kan vara väldigt enkelt men också mycket svårt. Inte svårt i den bemärkelse att lösa de tekniska aspekterna utan svårt att undvika att dina besökare och användare märker någonting av flytten.

Problemet uppstår när din webbplats har mycket dynamiskt innehåll som förändras hela tiden. En statisk webbsida eller en blogg som någon kommenterar i två gånger om året är knappast ett problem att flytta. Men ett diskussionsforum med många aktiva användare är ett bra exempel på en dynamisk webbplats som är svår att flytta utan att någon märker någonting.

Jag ska med denna artikel försöka förklara hur du på ett bra sätt kan flytta din hemsida från ett vanligt webbhotell till ett annat med så lite nertid som möjligt. Det är möjligt att det finns andra metoder men tipsen jag tar upp borde vara en bra utgångspunkt. Om du använder en dedikerad server eller VPS så finns det andra metoder, som att synkronisera två MySQL-servrar, men det är ingenting jag kommer gå in på här.

Läs mer