Webbhotell utan bindningstid & uppsägningstid

Skriva under avtalDet finns inget värre än att binda upp sig med en leverantör som man sedan inte trivs med och webbhotell är inget undantag. Lång bindningstid och uppsägningstid kan ge en dålig upplevelse när man väl vill avsluta sitt avtal och inget webbhotell borde vilja bli ihågkommet för en bitter eftersmak.

Det har länge varit aktuellt på den internationella marknaden med korta avtal och bindningstider som sträcker sig från månad till månad. Detta har t.o.m. även gällt dyrare hosting som VPS och dedikerad server.

I Sverige finns det fortfarande många webbhotell som har bindningstider på ett år och uppsägningstider på 1-3 månader. Glömmer man säga upp avtalet i tid så förlängs det med ytterligare ett år. Detta är givetvis inte framtaget för att gynna kunden utan endast för att låsa denne till en tjänst och ”garantera” intäkter.

Det har dock börjat ändrats på den svenska marknaden och några webbhotell som gärna strävar för att ligga i framkant har förbättrat avtalen avsevärt för kunden. För företag är inte detta lika betydelsefullt då summan på ett vanligt webbhotell ofta är obefintlig, men för en privatperson är det guld värt.

Binero är det webbhotell som utan tvekan har bäst villkor gällande bindningstiden och uppsägningstiden. Du betalar förvisso per år men om du säger upp abonnemanget i förtid så återbetalar de pengarna för återstående tid.

City Network är ett annat webbhotell som har vänliga avtal. Hos dem har du ingen startavgift, ingen bindningstid och du får 60 dagars öppet köp. Eftersom webbhotellet endast kostar 10kr/mån under första året så blir det inga stora insatser för dig.

Crystone har sämre avtal än nämnda webbhotell ovan. Du har ingen uppsägningstid men avtalet löper på 12 månader under första året och där efter 3 månader i taget. Du slipper dock startavgift även här.

Loopia har ett liknande avtal som Crystone. Avtalstiden löper per kvartal eller år och uppsägning ska ha ankommit webbhotellet senast sista dagen på innevarande period annars förlängs avtalet enligt tidigare avtalstid.

Oderland har sämst avtal av dessa fem webbhotell. Deras avtalstid löper 12 månader åt gången och uppsägning måste ha ankommit minst 30 dagar innan pågående avtalsperiod löper ut, annars förlängs perioden. Detta gör att Oderland har en bindningstid på 12 månader och 1 månads uppsägningstid.

Det ska dock noteras att dessa avtal gäller i skrivande stund (2013-04-14) och gäller webbhotell och inga andra tjänster. Webbhotellen är bara återförsäljare av domännamn och där gäller andra avtal. Oftast finns inget öppet köp och en bindningstid på minst 12 månader för dessa.

1 tanke på “Webbhotell utan bindningstid & uppsägningstid”

  1. Du får gärna lägga till en ny jumboplats på listan.
    PIN har ett års bindningstid + att uppsägning skall ha inkommit två månader innan. Vilket gör att de hamnar på 14 månader. Lurendrejarfasoner.

    Svara

Lämna en kommentar